Viking kortingscode mei 2024

1.75% korting
Viking korting

Kantoorartikelen tegen de beste prijzen | Viking Direct NL

https://www.vikingdirect.nl/nl/

Viking Direct NL is een leverancier van kantoorartikelen, van inktcartridges en printers tot kantoormeubilair en schoonmaakproducten. Viking Direct NL heeft niets te maken met de Viking-cultuur of -geschiedenis.

Bezoek Viking met korting

Vikingen - Wikikids

https://wikikids.nl/Vikingen

Vikingen. Leif Eriksson, de Viking die Amerika ontdekte. Vikingen waren zeevarende Noormannen die vanaf 793 tot 1066 in Scandinavië leefden. Het woord 'Viking' wordt vaak gebruikt voor alle Noormannen, maar dit klopt niet. Noormannen waren het hele volk, Vikingen waren alleen de Noormannen die de zee op gingen.

Vikingsymbolen – De verborgen betekenissen | historianet.nl

https://historianet.nl/beschavingen/vikingen/vikingsymbolen-de-verborgen-betekenissen

Vikingsymbolen – De verborgen betekenissen. Voor je een Vikingtattoo laat zetten, moet je misschien eerst dit lezen. Vikingsymbolen en -tekens betekenen niet altijd wat je denkt. Net zoals wij nu een hart-emoji kunnen gebruiken om liefde uit te drukken, hadden de Vikingen ook symbolen die stonden voor bijvoorbeeld bescherming of verwantschap.

Nieuw rapport: ‘Vikingen waren niet vriendelijk en zachtaardig’

https://www.nationalgeographic.nl/geschiedenis-en-cultuur/nieuw-rapport-vikingen-waren-niet-vriendelijk-en-zachtaardig

door Andrew Lawler Laatste update: 19/04/2022. Tom Lovell, National Geographic Creative. 28 december 2015. De eeuwenoude reputatie van Vikingen als bloeddorstige rovers is radicaal veranderd in de afgelopen tientallen jaren. Een vriendelijkere, zachtaardigere en hippere Viking is opgestaan.

De Vikingschepen - Viking Museum

https://www.vikingmuseum.nl/vikingschepen/

Het Viking Museum in Oslo vertelt het verhaal van de Noorse Vikinggeschiedenis. In het museum zijn verschillende items uit het Vikingtijdperk te zien, net als drie grote Vikingschepen. Het gaat om de best bewaarde Vikingschepen ter wereld. De drie Vikingschepen zijn in de 19e en 20ste eeuw gevonden in Noorwegen.

Top 10: Machtigste Vikingen in de geschiedenis | historianet.nl

https://historianet.nl/beschavingen/vikingen/top-10-machtigste-vikingen-in-de-geschiedenis

Sommige Vikingen brachten vrede, andere staan bekend om hun oorlogszuchtige gedrag. Daarnaast zijn er Vikingen die onze horizon en onze kennis van de wereld hebben vergroot. Hieronder hebben we de 10 machtigste Vikingen uit de geschiedenis geselecteerd.

De geschiedenis, cultuur en tradities van de Vikingen in Noorwegen

https://www.visitnorway.nl/activiteiten-in-noorwegen/kunst-cultuur/vikingen/

Leer over de Vikingen, de handelaren, krijgers en kolonisten uit Scandinavië die Noord-Europa en de wereld veranderden. Ontdek hun schepen, koningen, goden en voorwerpen in Noorse musea en Vikingdorpen.

Dit zijn enkele van de mooiste kunstschatten van de Vikingen

https://www.nationalgeographic.nl/dit-zijn-enkele-van-de-mooiste-kunstschatten-van-de-vikingen

Dit zijn enkele van de mooiste kunstschatten van de Vikingen. Veel van wat we over de Vikingen en hun duizend jaar oude levenswijze weten, berust op materiële aanwijzingen die ze hebben achtergelaten – waaronder enkele prachtige en soms vreemde voorwerpen. door Simon Ingram Laatste update: 01/06/2022.

Vikings facts and information - National Geographic

https://www.nationalgeographic.com/culture/article/vikings

Learn who the Vikings were, how they raided and settled across the world, and what legacy they left behind. Explore maps, photos, and articles about the Scandinavian seafarers and their impact on language, warfare, and trade.

Vikingen stichtten grootste rijk van Europa - Historianet.nl

https://historianet.nl/beschavingen/vikingen/vikingen-stichtten-grootste-rijk-van-europa

Het Vikingrijk was het machtigste en rijkste van Europa, gebouwd op handelstalent en diplomatie, strijd en macht. Om te begrijpen hoe dit allemaal begon, moeten we ons richten tot de Zweedse Vikingen in de Finse Golf en langs de rivier de Volchov in de vroege jaren 760.

Vikings - World History Encyclopedia

https://www.worldhistory.org/Vikings/

The Viking Age is known for legendary Norse leaders such as Halfdan Ragnarsson (also known as Halfdane, c. 865-877 CE), his brother Ivar the Boneless (c. 870 CE), Guthrum (c. 890 CE), Harold Bluetooth (c. 985 CE), his son Sven Forkbeard (986-1014 CE), Cnut the Great (1016-1035 CE) and Harald Hardrada (1046-1066).

Walhalla en Asengeloof | Het paradijs van de Vikingen | historianet.nl

https://historianet.nl/beschavingen/vikingen/vikingen-gaven-alles-voor-walhalla

Gepubliceerd op 26.12.23. Het Walhalla van de Vikingen was niet voor tere zieltjes. Eetfestijnen, drankgelagen en dodelijke gevechten waren aan de orde van de dag in het paradijs van de Noormannen. Ga mee op de laatste reis van de Vikingen naar het Walhalla en leer meer over hun Asengeloof.

Vikingen - Wikipedia

https://nl.wikipedia.org/wiki/Vikingen

Vikingen. Kaart van de Vikinggebieden en expedities. Kaart van de Vikinggebieden in de 8e (donkerrood), 9e (rood), 10e (oranje) en 11e (geel) eeuw. De groene gebieden waren het slachtoffer van regelmatige rooftochten door Vikingen. De Vikingen of Noormannen waren Scandinavische bewoners van Zuid- Noorwegen, Denemarken en Zweden.

Vikingen & Noormannen | Historiek

https://historiek.net/c/middeleeuwen/vikingen/

Vikingen, de naam voor de Scandinavische bewoners van Zuid-Noorwegen, Zweden en Denemarken. Ook wel Noormannen genoemd. De huidige Denen, Zweden, Noren en IJslanders zijn grotendeels directe nakomelingen van de Noormannen.

Vikingen - IJzeren eeuwen om de Noordzee | Historiek

https://historiek.net/confrontaties-van-mentaliteit-en-religie-in-de-vikingtijd/138397/

Botsende culturen – maar met diepe echo’s uit de gemeenschappelijke geschiedenis. Vikingen – IJzeren eeuwen om de Noordzee. Vanaf het begin van de Vikingperiode speelde de confrontatie van heidendom en christendom een grote rol in zowel de perceptie van de tijdgenoten als het politieke en militaire bedrijf.

De geschiedenis en cultuur van de Scandinavische Vikingen | Visit Sweden

https://visitsweden.nl/te-doen/cultuur-historie-kunst/geschiedenis/vikingen-zweden/

De legendarische Vikingen van Zweden - meer dan een meedogenloos stereotype. Vikingen spreken al eeuwenlang tot de verbeelding van jong en oud. En nu wellicht nog meer dan ooit dankzij populaire films en tv-series zoals The Northman en Vikings: Valhalla.

Vikings - History, Origins & Tactics | HISTORY

https://www.history.com/topics/exploration/vikings-history

By the mid-ninth century, Ireland, Scotland and England had become major targets for Viking settlement as well as raids. Vikings gained control of the Northern Isles of Scotland (Shetland and...

Vikingen | historianet.nl

https://historianet.nl/beschavingen/vikingen

Goden van de Vikingen. De dondergod Thor, de wijze Odin met zijn raven en de magische appels van Idun. Lees over de Noorse goden en ontdek meer over de godin van de liefde Freja, de sluwe Loki en de eeuwige strijd van de Asen tegen de reuzen. De Scandinavische mythologie kent ook veel minder bekende goden. Je kunt lezen over de wijze Kvasir, de ...

Wie waren de Vikingen? | Archeologie Online

https://archeologieonline.nl/artikelen/wie-waren-de-vikingen

De Viking Leif Eriksson was de eerste Europeaan die Noord-Amerika bereikte. Rond 1000 kwam zijn expeditie aan op Newfoundland, in het huidige Canada. Hier stichtte hij de nederzetting Leifsbúdir vlakbij de plaats L'Anse aux Meadows, waar in de jaren 60 resten van zijn gevonden.

Wie waren de Vikingen? - National Geographic

https://www.nationalgeographic.nl/geschiedenis-en-cultuur/2019/09/wie-waren-de-vikingen

De geschiedenis van de Vikingen begint in de achtste eeuw. Vanaf 790 n.C. voeren Scandinavische piraten richting het zuiden om de grotendeels onbeveiligde kloosters in Engeland, Schotland en Ierland te plunderen. Over de precieze aanleiding van deze rooftochten wordt door historici nog altijd gediscussieerd, maar het gebrek aan huwbare vrouwen ...

Geschiedenis van de Vikingen - Wikipedia

https://nl.wikipedia.org/wiki/Geschiedenis_van_de_Vikingen

De geschiedenis van de Vikingen behandelt de oorsprong, de plunder- en veroveringstochten, ontdekkingsreizen, lange afstandshandel, kolonisatie en het stichten van nederzettingen in allerlei delen van Europa en aan de Amerikaanse oostkust door groepen mensen die zichelf Vikingen noemden. Ze vespreidden zich tussen grofweg de jaren 789 en 1100 ...

Vikings - Wikipedia

https://en.wikipedia.org/wiki/Vikings

The Vikings spoke Old Norse and made inscriptions in runes. For most of the period, they followed the Old Norse religion, but later became Christians. The Vikings had their own laws, art, and architecture. Most Vikings were also farmers, fishermen, craftsmen, and traders.

DNA van Vikingen onthult meer over genetische herkomst

https://www.nationalgeographic.nl/geschiedenis-en-cultuur/2020/09/dna-van-vikingen-onthult-meer-over-genetische-herkomst

Een uitgebreid DNA-onderzoek laat zien dat de Vikingen een diverse groep mensen waren, die van verschillende afkomsten en regio's afkomstig waren. Het onderzoek weerlegt de stereotype van een homogene Scandinavische groep en laat zien hoe de Vikingen zich mengden met andere volken in handelscentra.