Sikkels online kopen

Sikkel (werktuig) - Wikipedia

https://nl.wikipedia.org/wiki/Sikkel_(werktuig)

De oudste bekende sikkels stammen al uit de jonge steentijd in het Midden-Oosten, toen de mens leerde graan te planten. Ze werden nog van vuursteen en klei gemaakt. De sikkel werd als belangrijkste maaiwerktuig in Vlaanderen al in de Middeleeuwen verdrongen door de zeis en later de pik met pikhaak .

Sikkel (werktuig) - Christipedia

https://www.christipedia.nl/wiki/Sikkel_(werktuig)

De sikkel (Eng. sickle) is een landbouwwerktuig dat dient om graan of gras mee af te snijden. Het is een van de oudste gereedschappen van de mens. Het werktuig heeft een korte steel en een halvemaanvormig metalen lemmet. Het wordt in de oogsttijd gebruikt om koren en andere gewassen te snijden.

Betekenis Sikkel

https://www.betekenis-definitie.nl/Sikkel

Sikkel. Een sikkel is een primitief landbouwwerktuig dat dient om gras en graan mee af te snijden. Het is een van de oudste gereedschappen van de mens. Bron: nl.wikipedia.org.

Maaigereedschap | Polet

https://www.polet.be/gardening/maaigereedschap

Zeisen en sikkels. Een zeis en een sikkel zijn heel scherp geslepen, licht gebogen messen. Heb je maar een klein stukje gras te maaien of heb je alleen maar af en toe wat vers gras voor je knaagdieren nodig, dan is een sikkel, met een korte steel, meer dan voldoende. Een zeis heeft een lange steel en 2 handvaten, zodat je je niet hoeft te ...

SIKKEL, Johannes Cornelis | BWSA - Social History

https://socialhistory.org/bwsa/biografie/sikkel

SIKKEL, Johannes Cornelis. christen-pleiter voor bedrijfsorganisatie, is geboren te Utrecht op 18 november 1855 en overleden te Amsterdam op 17 augustus 1920. Hij was de zoon van Arnoldus Sikkel, keurmeester van slachtvee, en Annetta Carolina van Ellekom, winkelierster (tot haar huwelijk). Op 15 februari 1883 trad hij in het huwelijk met ...

Wat is de betekenis van sikkelvormig

https://www.ensie.nl/betekenis/sikkelvormig

sikkelvormig. sikkelvormig - Bijvoeglijk naamwoord 1. vorm van een sikkel hebbend ♢ Naast de rechte pincetten hebben we ook een paar pincetten met een sikkelvormige punt. Woordherkomst afgeleid van sikkel met het achtervoegsel -vormig. Lees verder.

sikkel - Nederlands definitie, grammatica, uitspraak, synoniemen en ...

https://nl.glosbe.com/nl/nl/sikkel

sikkel f (plural sikkels, diminutive sikkeltje n) meer . Voorbeeldzinnen met " sikkel" Verbuiging Verbuig . Op een zondag verscheen hij in Antônio’s woning, maar in plaats van een sikkel, had hij een brochure, getiteld „De crisis”, bij zich. jw2019. Een sikkel woog 11,4 g. jw2019.

Sikkel - de betekenis volgens Christelijke encyclopedie

https://www.ensie.nl/christelijke-encyclopedie/sikkel

betekenis & definitie. Het gewone betaalmiddel was in Israël het zilver en de muntstandaard was de sikkel. Waren nu in vele gevallen de zilverstukken allicht van een bepaalde grootte en een bepaalden vorm, zij moesten echter bij betaling worden nagewogen, omdat alle waarmerk van staatswege ontbrak. Eerst na de ballingschap kwam de ...

Sikkel | Rijksmuseum van Oudheden

https://www.rmo.nl/collectie/topstukken/sikkel-3/

Sikkel. Nederland prehistorie. Vuurstenen sikkels werden niet voor het snijden van gras, graan of riet gebruikt. Onderzoek van de slijtagesporen op het vuursteen heeft aangetoond dat er plaggen mee zijn gestoken. Die werden onder andere gebruikt voor de bouw van huizen.

Vuurstenen sikkel, klein maar fijn! - Verteller van het Oude

https://vertellervanhetoude.nl/vuurstenen-sikkel-klein-maar-fijn/

Prachtig bruingrijs vuursteen, vrij transparant, vol insluitsels en ideaal voor het vervaardigen van bifaciale artefacten als dolken en sikkels. In Nederland worden sikkels trouwens in de bronstijd en vroege ijzertijd gedateerd, terwijl Duitse archeologen ervan uitgaan dat ze ook al in het laat-neolithicum voorkwamen.

Witte vlekjes op de nagels (leukonychia) (patientenfolder) - Huidziekten.nl

https://www.huidziekten.nl/folders/nederlands/witte-vlekjes-op-de-nagels.htm

Het komt regelmatig voor dat er witte vlekjes, stippen of streepjes op de nagels zitten. Dit is niet iets om ongerust over te zijn, het wijst niet op een tekort aan kalk, zink, vitaminen of iets anders. Vaak wordt het simpelweg veroorzaakt door stoten van de vingertop ergens tegenaan. De witte vlekken schuiven vanzelf op naar het uiteinde van ...

Waar werd vroeger de sikkel voor gebruikt? - RTV Drenthe

https://www.rtvdrenthe.nl/nieuws/125205/waar-werd-vroeger-de-sikkel-voor-gebruikt

"Die sikkels zijn bij honderden gevonden", vertelt oud-conservator van het Drents Museum en steentijdonderzoeker Jaap Beuker. "De vraag is, waar werden ze voor gebruikt? Want in grondbewerking ...

Sikkel - Christipedia

https://www.christipedia.nl/wiki/Sikkel

Uit Christipedia. De sikkel, of sjekel (Hebr. sjeqel), meervoud sikkels of sikkelen, is een Hebreeuwse munteenheid, die in de tijd van de Bijbel gebruikt werd en ook tegenwoordig in Israël geldt. In de meeste Nederlandse Bijbelvertalingen wordt het woord "sikkel" gebruikt.

Sikkens | Sikkens

https://www.sikkens.be/

Sikkens heeft sinds de oprichting meer dan 225 jaar geleden een duidelijk doel: eerste klas producten en services leveren

Sikkelcelanemie: Bloedaandoening van rode bloedcellen | Mens en ...

https://mens-en-gezondheid.infonu.nl/aandoeningen/172003-sikkelcelanemie-bloedaandoening-van-rode-bloedcellen.html

Oorzaken en erfelijkheid sikkelcelziekte: Rode bloedcellen zijn fragiel en hebben vorm van sikkels; Symptomen: Bloedarmoede, verstopte bloedvaten en gestopte milt; Diagnose en onderzoeken; Behandeling bloedziekte; Prognose bloedaandoening; Synoniemen sikkelcelanemie Sikkelcelanemie (SCD) is eveneens gekend onder deze synoniemen: Hb SS ...

Sikkelcelcrisis: Pijn door zuurstoftekort in lichaamsdelen

https://mens-en-gezondheid.infonu.nl/aandoeningen/198311-sikkelcelcrisis-pijn-door-zuurstoftekort-in-lichaamsdelen.html

Bij sikkelcelziekte wijzigen sommige rode bloedcellen van vorm, zodat ze eruit zien als sikkels of halve manen. Ze zijn daarnaast ook stijf en plakkerig in plaats van flexibel. Door hun afwijkende vorm bewegen de rode bloedcellen niet goed door de kleinste bloedvaten.

Sikkel - Wikipedia

https://nl.wikipedia.org/wiki/Sikkel

Sikkel (werktuig), een landbouwwerktuig. Sikkel (bloeiwijze), een bloeiwijze. Israëlische sjekel, een Hebreeuwse munt of gewicht. Vruchtbare Sikkel, een voormalig vruchtbaar gebied in het Midden-Oosten. Gouden Sikkel, een opium producerend gebied in Azië. De Sikkel, een voormalige uitgeverij, overgenomen door Uitgeverij De Boeck.

Vuurstenen sikkels, een veelvoorkomend verschijnsel in West-Friesland?

https://collectie.huisvanhilde.nl/pdf/Vuurstenen_sikkels.pdf

Misschien hebben sikkels een andere betekenis dan alleen een functionele. Door de sterke gelijkenis met traditionele sikkels wordt er namelijk wel gesproken van sikkels – gebaseerd op de vorm, steensoort en de daarop voorkomende hoogglans – maar de werkelijke functie is niet geheel duidelijk.

Voor vakmanschap | Sikkens

https://www.sikkens.nl/

Met jouw vakmanschap en de verven, lakken en diensten van Sikkens lever jij het beste schilderwerk. Bekijk alles hier!

Sikkels

https://www.sikkels.com/

De familie Sikkel. De zes takken. I. tak Gerardus Arnoldus 1830-1904. II. tak Willem Arnold Nicolaas 1852-1918. III. tak Dirk 1887-1950. IV. tak Constantijn Johan 1895-1967. V. tak Johannes Jacobus 1870-1953. VI. tak Jacobus Johannes 1871-1915. personenregister.

Zeisen en Sikkels | Dijk Webshops - De Wit hand en tuin gereedschap

https://www.dewithandentuingereedschap.nl/de-wit-handgereedschap/kapmes-sikkel-handzeis/zeisen-sikkels

Hier vindt u handzeisen en sikkels met houten handvat. Een zeis is handig tuingereedschap voor het oogsten van bladgroente zoals spinazie. U kunt er ook gras, graan of uitgebloeide eenjarigen mee maaien.

Sikkel - 10 definities - Encyclo

https://www.encyclo.nl/begrip/sikkel

Sikkel. 1) Bloeiwijze 2) Boerenwerktuig 3) Eenzestigste mine 4) Gereedschap 5) Gereedschap van een maaier 6) Gewicht van 4 drachmen 7) Gewichtseenheid 8) Halfrond snijmes 9) Halvemaanvormig snijmes 10) Handgereedschap 11) Handmaaiwerktuig 12) Hebreeuwse munt 13) Kleine zeis 14) Landbouwgereedschap 15) Landbouwwerktuig.

Sikkels en kapmessen | Dijk Webshops

https://www.dewithandentuingereedschap.nl/de-wit-handgereedschap/kapmes-sikkel-handzeis

Sikkels en kapmessen. Een machete of kapmes wordt veel gebruikt in de landbouw. Vooral in de tropen. Het is in eerste instantie een werktuig dat over de hele wereld wordt gebruikt om bijvoorbeeld suikerriet te kappen of in de jungle. Een zeis of sikkel lijkt misschien wat ouderwets in dit tijdperk, maar voor wie er weet mee om te gaan heeft het ...

De Turkse fans van Geert Wilders - NRC

https://www.nrc.nl/nieuws/2023/06/07/de-turkse-fans-van-geert-wilders-a4166621

Deze keer: Turkse Geert Wilders-fans willen naar Nederland verhuizen. Geert Wilders in een tweet voor het logo van CHP, de grootste oppositiepartij in het Turkse parlement. Beeld Twitter. Turken ...