Wondverzorging online kopen

Wondverzorging: wat je wel en niet moet doen | Etos

https://www.etos.nl/advies/ehbo/wondverzorging/

Stelling 1: een wond moet je ontsmetten met alcohol of waterstofperoxide. Niet waar. Dit kan het wondweefsel beschadigen en het herstel juist vertragen. Maak kleine wonden schoon met koud stromend water en milde zeep. Spoel de wond tenminste vijf minuten om vuil en bacteriën te verwijderen.

Wondverzorging | Alphega

https://www.alphega-apotheek.nl/gezondheidsadvies/wondverzorging

Wondverzorging. Snel naar. Bij een verwonding is de natuurlijke samenhang van de huid of het slijmvlies verbroken en de beschermende functie van de huid verminderd. De kans op ontstekingen neemt hierdoor toe. De meest voorkomende wonden zijn schaafwonden, snijwonden, scheurwonden en bijtwonden.

Wondverzorging - Consumed: Home

https://consumed.nl/dossiers/wondverzorging/

Wondverzorging. dossierintro tekst Middel voor kloven. lees verder. Middel voor smet- en schuurwonden. lees verder. Middel voor brand-, schaaf-, heelkundige- en doorligwonden. lees verder. Advies over uw wond? lees verder. Wat zijn gele wonden? lees verder. Hoe geneest een wondje snel?

Start

https://startwondverzorging.nl/CONTENT/

Definitie van een wond. Een wond van de huid wordt gedefinieerd als een onderbreking in de epitheellaag van de huid. De verwonding kan ook dieper gaan, tot in de dermis, het onderhuidse vetweefsel, fascie, spierweefsel en zelfs tot op het bot. Men maakt onderscheid tussen acute- en moeilijk genezende (gecompliceerde) wonden. Meer info.

Wondverzorgingsprotocol - Brandwondenzorg Nederland

https://brandwondenzorg.nl/voor-zorgprofessionals/wondverzorgingsprotocol/

De zorgvrager informeren over: Het doel van de wondverzorging, de werkwijze tijdens de wondverzorging, het te gebruiken verbandmateriaal, het aspect van de wond en de eventuele onaangename aspecten van de wondverzorging, zoals: pijn, lekkage en geur.

Home [wondverzorging.nl]

https://wondverzorging.nl/

De site www.wondverzorging.nl bestaat meer dan 15 jaar en was in 2005 de eerste site die de wondverpleegkundigen uitgebreid informeerde over de totale markt van wondzorg. Nu heeft het tevens een uitgebreide database met wond publicaties.

Wondverzorging open wond | ARBO centrum

https://www.arbocentrum.nl/kennisbank/wondverzorging-open-wond/

Hoe werkt de wondverzorging van een open wond? Wanneer een slachtoffer een open wond heeft opgelopen, is het allereerst van belang om de wond goed schoon te spoelen. Begin met het spoelen met water en doe dit overvloedig.

Wondverzorging: hoe verzorg je een wond? | Etos

https://www.etos.nl/advies/vakantie/wondverzorging/

Het is belangrijk om je wond goed te beschermen om eventuele infecties te voorkomen en om de wond zo snel en goed mogelijk te genezen. Hoe je het beste een wond kunt verbinden verschilt per soort wond. De meest voorkomende wonden zijn schaafwonden en snijwonden. Deze kun je op de volgende manieren verbinden.

Verzorging van wonden - Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu

https://www.rivm.nl/sites/default/files/2018-11/Verzorging%20wonden-disclaimer.pdf

Voor aanvang van de wondverzorging worden de handen gewassen of ingewreven met handalcohol. Zie de richtlijn Handhygiëne. Bij het manipuleren van de wond worden niet-steriele handschoenen gedragen. Zalven en crèmes worden gebruikt uit tubes en niet uit potten.

Wondverzorging: preventie en beheer van chronische wonden - B. Braun

https://www.bbraun.nl/nl/oplossingen-en-producten/therapieen/wondzorg.html

Een complete aanpak. Wij bieden een complete combinatie van producten en diensten voor wondzorg. Deze zijn ontwikkeld om het resultaat te verbeteren bij de preventie en behandeling van chronische wonden. Dit geldt ook voor de verbeterde behandeling van brandwonden.

Wondzorg: behandeling en genezing van wonden - Enurse.nl

https://enurse.nl/praktijk/wondzorg/

Als verpleegkundige speel je een cruciale rol in het bieden van effectieve wondzorg aan patiënten. Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van de nieuwste protocollen en technieken op het gebied van wondverzorging. Binnen de zorginstelling waar je werkt (thuiszorg, ziekenhuis, verpleeghuis) In dit artikel bespreken we verschillende soorten wonden, het belang van

Open wonden | hoe behandel ik open wonden? - HeltiQ, jouw eerste hulp

https://www.heltiq.nl/advies/open-wond

Het schoonspoelen van de wond kan ook met water. Ontsmet de bloedende wond wanneer nodig met een ontsmettingsmiddel. Kleine wondjes. Wanneer sprake is van een klein open wondje kan je deze het beste schoonspoelen met water en ontsmetten met een ontsmettingsmiddel.

Hoe verzorg je wonden? | Gezondheidsplein

https://www.gezondheidsplein.nl/dossiers/wondverzorging/hoe-verzorg-je-wonden/item43586

Hoe je wonden het beste kunt verzorgen is afhankelijk van de soort wond. Kleine wonden kun je meestal zelf goed behandelen. Bij twijfel en bij grote, hevig bloedende of diepe wonden raden we je altijd aan naar de huisarts of eerste hulp te gaan. Ook als je wilt weten of een tetanusprik nodig is.

Ik heb een schaafwond | Thuisarts.nl

https://www.thuisarts.nl/wonden/ik-heb-schaafwond

In het kort. Spoel een schaafwond onder de kraan met lauwwarm water. Gebruik geen zeep of ontsmettingsmiddelen. Haal zandkorrels of grind eruit met een pincet. Laat de wond drogen zonder pleister. Of doe er een pleister op (als er kleding tegen de wond aanschuurt). Schaafwonden genezen meestal zonder problemen of littekens.

Open wonden | DA

https://www.da.nl/informatie-over/wondverzorging/open-wonden

Bij een open wond is het huidweefsel beschadigd en ligt de huid open. Dit kan door verschillende soorten verwondingen komen. DA adviseert hoe je een open wond behandelt. Je kunt open wonden indelen in droge en natte wonden. Je spreekt van een droge wond als de wond niet meer bloedt of geen wondvocht verliest. Bij een droge wond ontstaat er een ...

Wondzorg - Patiëntenfolder - Erasmus MC

https://www.erasmusmc.nl/nl-nl/patientenfolders/wondzorg---leefregels-bij-complexe-wonden

Hiermee voorkomt u (nieuwe) infecties. Het is van groot belang dat uw handen schoon zijn tijdens de wondverzorging. En ook dat u dit in een schone omgeving doet. Hieronder leest u de belangrijkste aandachtspunten: Was uw handen van tevoren met water en zeep. Zorg dat alle benodigdheden voor de wondverzorging klaar liggen. Heeft u meerdere wonden?

Alles over wondverzorging - BENU

https://www.benu.nl/medische-hulpmiddelen/wond-compressie/alles-over-wondverzorging

Wat is wondverzorging? Een wond kan verschillende oorzaken hebben. De genezing van een wond neemt vaak tijd. Bij wondverzorging wordt er geprobeerd om een optimale toestand te verkrijgen, waardoor een wond zo snel mogelijk geneest. Een goed wondbeleid verkleint de kans op ontstekingen en littekens.

Wondverzorging - Wikipedia

https://nl.wikipedia.org/wiki/Wondverzorging

Bij wondverzorging wordt geprobeerd een optimale toestand te verkrijgen, waardoor een wond zo snel mogelijk geneest. Wonden beginnen altijd als een acute wond. De meeste genezen vanzelf, maar er kunnen factoren zijn die de genezing belemmeren. Daardoor kunnen wonden chronisch worden.

De vijf stappen van wondverzorging | gezondheid.be

https://www.gezondheid.be/artikel/verwondingen-en-letsels/de-vijf-stappen-van-wondverzorging-14419

Verwijder alle loszittende deeltjes in de wonde (gruis, splinters…). Krijgt u de wonde niet volledig zuiver en blijven er nog restdeeltjes achter, raadpleeg dan een arts. Brandwonden moet u altijd koelen door gedurende minstens 20 minuten koud (niet ijskoud) water over de wonde te laten stromen.

Richtlijnen voor verzorging wonden | V&VN Wondexpertise | V&VN - venvn.nl

https://www.venvn.nl/afdelingen/wondexpertise/richtlijnen/

Richtlijnen voor wondverzorging. Richtlijnen voor acute wonden, brandwonden, decubitus, diabetes, oncologie, smetten, stomazorg en ulcus cruris.

Wondbehandeling - Zorg voor Beter

https://www.zorgvoorbeter.nl/thema-s/huidletsel/wondbehandeling

Bij het behandelen van een wond komen vijf fases kijken: voorbereiding, behandeling en verbandwisseling, rapportage na verbandwisseling, evaluatie van de wondbehandeling en overdracht/continuïteit van zorg.

Wondverzorging: alles wat je moet weten | Gezondheidsplein

https://www.gezondheidsplein.nl/dossiers/wondverzorging/item43584

Er zijn verschillende soorten wonden, maar hoe weet je nu welke wondverzorging je moet toepassen? Dat lees je in dit dossier. Zo lees je dat een goede wondverzorging uit enkele basisstappen bestaat, maar dat voor iedere wond ook nog specifieke maatregelen gelden.

Wondverzorgingsproducten kopen? Shop nu! | Etos

https://www.etos.nl/wondverzorging/

In je vinger gesneden of een knie geschaafd? Bij Etos vind je een uitgebreid assortiment wondverzorgingsproducten. Bestel direct!