Wondverzorging online kopen

Wondverzorging: wat je wel en niet moet doen | Etos

https://www.etos.nl/advies/ehbo/wondverzorging/

Moet je een wond vochtig houden? En moet je schaafwonden nu wel of niet laten luchten? Hier lees je alles wat je moet weten over wondverzorging. Lees meer!

Ik heb een schaafwond | Thuisarts.nl

https://www.thuisarts.nl/wonden/ik-heb-schaafwond

In het kort. Spoel een schaafwond onder de kraan met lauw water. Gebruik geen zeep of ontsmettings-middelen. Haal zandkorrels of grind eruit met een pincet. Laat de wond drogen zonder pleister. Behalve als er kleding tegen de wond schuurt. Schaafwonden gaan meestal vanzelf over.

Wondzorg | Wondverzorging | HuidZeker

https://huidzeker.nl/paramedisch/wondzorg/

Goede wondzorg en hygiëne zijn de belangrijkste factoren van een goede genezing. U kunt ervoor kiezen om de wondverzorging na een operatie zelf te doen maar dit is niet altijd praktisch. Het kan namelijk voorkomen dat de wond op een lastig bereikbare plek zoals de rug zit.

Wondverzorging: hoe verzorg je een wond? | Etos

https://www.etos.nl/advies/vakantie/wondverzorging/

Bij warm weer ontsteken wondjes sowieso sneller en daarom kun je op vakantie maar beter direct de juiste wondverzorging erbij pakken. Hoe moet je een wond ontsmetten? Heb je een ongelukje gehad en heb je nu een wond?

Hoe moet je een wond behandelen? | Gezondheidsnet

https://www.gezondheidsnet.nl/ehbo/hoe-moet-je-een-wond-behandelen

Huis-, tuin- en keukensnijwonden kun je zelf goed behandelen. Met grote of diepe snijwonden is het belangrijk naar een arts te gaan. Bij een slagaderlijke bloeding handel je als volgt: wond goed dichtdrukken, hoog houden, en eventueel een snelverband aanleggen. Bel 112 voor professionele hulp.

Verzorging van wonden - Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu

https://www.rivm.nl/sites/default/files/2018-11/Verzorging%20wonden-disclaimer.pdf

Voor aanvang van de wondverzorging worden de handen gewassen of ingewreven met handalcohol. Zie de richtlijn Handhygiëne. Bij het manipuleren van de wond worden niet-steriele handschoenen gedragen. Zalven en crèmes worden gebruikt uit tubes en niet uit potten.

Wondverzorging - Wikipedia

https://nl.wikipedia.org/wiki/Wondverzorging

Bij wondverzorging wordt geprobeerd een optimale toestand te verkrijgen, waardoor een wond zo snel mogelijk geneest. Wonden beginnen altijd als een acute wond. De meeste genezen vanzelf, maar er kunnen factoren zijn die de genezing belemmeren. Daardoor kunnen wonden chronisch worden.

Wondbehandeling (TIME-model) - Zorg voor Beter

https://www.zorgvoorbeter.nl/thema-s/huidletsel/wondbehandeling/time-model

Het TIME-model kan helpen bij het bepalen van het wondbeleid. Het is een hulpmiddel om moeilijke en complexe wonden te beoordelen en te bepalen hoe er een gezonde wond kan ontstaan. Pas als dat is bereikt, kan een wond genezen.

Wondverzorging | Alphega

https://www.alphega-apotheek.nl/gezondheidsadvies/wondverzorging

Wonden schoonmaken, ontsmetten en behandelen. Was en droog je handen goed voordat je een wond behandelt, indien nodig met een ontsmettingsmiddel zoals Betadine of Sterilon (zie kopje Wondontsmetting verderop). Draag bij een open wond of bloedende wond bij voorkeur wegwerphandschoenen.

Wondverzorging / Hoe verzorg je een wond / Desinfecteren en ... - Betadine

http://www.betadine.nl/wondverzorging-drie-stappen

Het verzorgen van een wond bestaat altijd uit 3 stappen: 1. Reinigen: Spoel de wond goed uit met water en dep voorzichtig droog 2. Desinfecteren: Desinfecteer de wond met Betadine 3. Beschermen: Dek de wond goed af met een verband of pleister.

Wondzorg: behandeling en genezing van wonden - Enurse.nl

https://enurse.nl/praktijk/zorgverlening/wondzorg/

Wondzorg is het proces van het bevorderen van wondgenezing en het voorkomen van complicaties. Als verpleegkundige ben je verantwoordelijk voor het volgen van het juiste protocol voor wondverzorging, waarbij je de TIME-methode kunt toepassen.

Hoe verzorg je een wond en welke producten heb je nodig? ABENA

https://www.abena.nl/kenniscentrum/open-wond-verzorgen/

De eerste stap bij het verzorgen van een open wond is het grondig reinigen ervan: Spoel de wond voorzichtig af met schoon, lauw water om vuil, bacteriën en andere verontreinigingen te verwijderen. Gebruik eventueel een milde zeep om de wond voorzichtig te reinigen.

Wondverzorging: alles wat je moet weten | Gezondheidsplein

https://www.gezondheidsplein.nl/dossiers/wondverzorging/item43584

Leer hoe je verschillende soorten wonden kunt desinfecteren en genezen met deze uitgebreide gids. Ontdek ook welke wondverzorging het meest geschikt is voor welke wonden en hoe je infecties en littekens kunt voorkomen.

Alles over wondverzorging - BENU

https://www.benu.nl/medische-hulpmiddelen/wond-compressie/alles-over-wondverzorging

Bij wondverzorging wordt er geprobeerd om een optimale toestand te verkrijgen, waardoor een wond zo snel mogelijk geneest. Een goed wondbeleid verkleint de kans op ontstekingen en littekens. Om de wondgenezing te ondersteunen zijn er diverse wondverbandmiddelen.

Wondverzorging - Hoe kun je thuis wonden verzorgen? - YouTube

https://www.youtube.com/watch?v=gWL6UcID6q0

Chirurg Rein Zwart legt in deze video stap voor stap uit hoe je je wonden, zoals een schaafwond of snijwond, thuis kunt behandelen. Vervolgens gaat hij ook dieper in op de verschillende soorten...

Wondzorg - Patiëntenfolder - Erasmus MC

https://www.erasmusmc.nl/nl-nl/patientenfolders/wondzorg-leefregels-bij-complexe-wonden-fldr-mg7m1523863444gnpr

Wondzorg. Bij de behandeling van complexe wonden is het belangrijk dat u de wond hygiënisch verzorgt en dat u zich goed aan de leefregels houdt.

Hoe verzorg je een wond en welke producten heb je nodig? ABENA

https://www.abena.nl/kenniscentrum/een-rode-wond-verzorgen/

Hoe verzorg je een rode wond het beste. Reinig de wond: Begin met het voorzichtig reinigen van de rode wond met schoon, lauw water en een mild antiseptisch middel. Dit helpt om vuil, bacteriën en andere verontreinigingen te verwijderen.

De vijf stappen van wondverzorging | gezondheid.be

https://www.gezondheid.be/artikel/verwondingen-en-letsels/de-vijf-stappen-van-wondverzorging-14419

Leer hoe u een wond correct verzorgt met water, zeep, antisepticum, pleister of verband. Raadpleeg een arts bij ernstige wonden of als de wond niet geneest.

Wondverzorging: alles wat je moet weten - Abena Healthcare

https://www.abena.nl/kenniscentrum/wondverzorging-alles-wat-je-moet-weten/

Wondverzorging: alles wat je moet weten. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Een wond ontstaat dan vaak ook heel snel. Of het nu gaat om een snee, schaafwond of een brandwond, het is belangrijk om te weten hoe je deze wonden zelf op de juiste manier kunt verzorgen.

Hoe verzorg je wonden? | Gezondheidsplein

https://www.gezondheidsplein.nl/dossiers/wondverzorging/hoe-verzorg-je-wonden/item43586

Leer hoe je kleine wonden zelf kunt behandelen met een goed stappenplan: reinigen, droogdeppen, wondgel en afdekken. Bij grote, hevig bloedende of diepe wonden ga naar de huisarts of eerste hulp.

Wondbehandeling - Zorg voor Beter

https://www.zorgvoorbeter.nl/thema-s/huidletsel/wondbehandeling

Stel samen met de behandelend arts of gespecialiseerd verpleegkundige het wondbeleid vast en licht de cliënt en mantelzorger in over de keuze. Vul een wondbehandelplanformulier in en voeg deze toe aan het zorgdossier. Verzamel de benodigde wondbehandelingsproducten om de wond te verzorgen.

Richtlijnen voor verzorging wonden | V&VN Wondexpertise | V&VN - venvn.nl

https://www.venvn.nl/afdelingen/wondexpertise/richtlijnen/

Richtlijnen voor acute wonden, brandwonden, decubitus, diabetes, oncologie, smetten, stomazorg en ulcus cruris.

Hoe verzorg je een wond en welke producten heb je nodig? ABENA

https://www.abena.nl/kenniscentrum/wondverzorging-na-een-operatie/

Na een operatie is het belangrijk om de juiste zorg te bieden voor wondgenezing en het voorkomen van complicaties zoals infectie. Hieronder volgt een uitgebreid stappenplan over hoe je een open wond behandelt na een operatie, hoe je een ontstoken wond verzorgt en wat te doen als de wond niet geneest. 1.