Wondverzorging online kopen

Wondverzorging: wat je wel en niet moet doen | Etos

https://www.etos.nl/advies/ehbo/wondverzorging/

Stelling 1: een wond moet je ontsmetten met alcohol of waterstofperoxide. Niet waar. Dit kan het wondweefsel beschadigen en het herstel juist vertragen. Maak kleine wonden schoon met koud stromend water en milde zeep. Spoel de wond tenminste vijf minuten om vuil en bacteriën te verwijderen.

Hoe behandel ik een open wond? - HeltiQ

https://heltiq.nl/advies/open-wond/

Bij twijfel over het toepassen van de juiste wondverzorging bij een bepaalde open wond, raadpleeg dan altijd een arts. Ververs kompressen, windsels en pleisters dagelijks of zodra deze vuil zijn. Het genezingsproces van wonden

Home [wondverzorging.nl]

https://wondverzorging.nl/

03 juni 2020 Nieuws. De site www.wondverzorging.nl bestaat meer dan 15 jaar en was in 2005 de eerste site die de wondverpleegkundigen uitgebreid informeerde over de totale markt van wondzorg. Nu heeft het tevens een uitgebreide database met wond publicaties.

Wondverzorging: preventie en beheer van chronische wonden - B. Braun

https://www.bbraun.nl/nl/oplossingen-en-producten/therapieen/wondzorg.html

Blijf in contact met My B. Braun. Maak jouw online ervaring eenvoudiger, comfortabeler en veiliger met een persoonlijk account. Onze combinatie van producten helpt om chronische wonden te voorkomen, barrières voor wondgenezing weg te nemen om uiteindelijk de huid te herstellen.

Wondverzorging open wond | ARBO centrum

https://www.arbocentrum.nl/kennisbank/wondverzorging-open-wond/

Hoe werkt de wondverzorging van een open wond? Wanneer een slachtoffer een open wond heeft opgelopen, is het allereerst van belang om de wond goed schoon te spoelen. Begin met het spoelen met water en doe dit overvloedig.

Traumatische wonden en bijtwonden | NHG-Richtlijnen

https://richtlijnen.nhg.org/behandelrichtlijnen/traumatische-wonden-en-bijtwonden

Maak een onderscheid tussen traumatische wonden en bijtwonden, omdat het beleid verschillend is. Reinig een wond onder een lauwwarme kraan; gebruik geen ontsmettingsmiddelen. Sluit traumatische wonden bij voorkeur binnen 12 uur, mits een zorgvuldig wondtoilet is verricht en er geen verwijsindicatie bestaat.

Ik heb een open been | Thuisarts.nl

https://www.thuisarts.nl/open-been/ik-heb-open-been

In het kort. Een open been is een wond op het onderbeen die slecht geneest. Dit komt door vocht in de benen door zwakke bloedvaten. U krijgt drukverband om uw onderbeen. En het is belangrijk om veel te lopen. Leg de benen hoog als u zit of ligt. De behandeling met drukverband en lopen duurt weken tot maanden.

Start

https://www.startwondverzorging.nl/CONTENT/

Definitie van een wond. Een wond van de huid wordt gedefinieerd als een onderbreking in de epitheellaag van de huid. De verwonding kan ook dieper gaan, tot in de dermis, het onderhuidse vetweefsel, fascie, spierweefsel en zelfs tot op het bot. Men maakt onderscheid tussen acute- en moeilijk genezende (gecompliceerde) wonden. Meer info.

Wond- en compressiezorg - BENU

https://www.benu.nl/medische-hulpmiddelen/wond-compressie

BENU is specialist in wond- en compressiezorg en levert het meest complete assortiment verband- en compressiemiddelen van Nederland. Onze wondverpleegkundigen adviseren bij allerlei soorten complexe wonden, wondverzorging en wondgenezing . Uw behandelend arts bestelt bij ons de juiste materialen.

Wondverzorging - Wikipedia

https://nl.wikipedia.org/wiki/Wondverzorging

Bij wondverzorging wordt geprobeerd een optimale toestand te verkrijgen, waardoor een wond zo snel mogelijk geneest. Wonden beginnen altijd als een acute wond. De meeste genezen vanzelf, maar er kunnen factoren zijn die de genezing belemmeren. Daardoor kunnen wonden chronisch worden.

Wondverzorging | Alphega

https://www.alphega-apotheek.nl/gezondheidsadvies/wondverzorging

Wondverzorging. Snel naar. Bij een verwonding is de natuurlijke samenhang van de huid of het slijmvlies verbroken en de beschermende functie van de huid verminderd. De kans op ontstekingen neemt hierdoor toe. De meest voorkomende wonden zijn schaafwonden, snijwonden, scheurwonden en bijtwonden.

Ik heb een schaafwond | Thuisarts.nl

https://www.thuisarts.nl/wonden/ik-heb-schaafwond

In het kort. Spoel een schaafwond onder de kraan met lauwwarm water. Gebruik geen zeep of ontsmettingsmiddelen. Haal zandkorrels of grind eruit met een pincet. Laat de wond drogen zonder pleister. Of doe er een pleister op (als er kleding tegen de wond aanschuurt). Schaafwonden genezen meestal zonder problemen of littekens.

Hoe verzorg je wonden? | Gezondheidsplein

https://www.gezondheidsplein.nl/dossiers/wondverzorging/hoe-verzorg-je-wonden/item43586

Hoe je wonden het beste kunt verzorgen is afhankelijk van de soort wond. Kleine wonden kun je meestal zelf goed behandelen. Bij twijfel en bij grote, hevig bloedende of diepe wonden raden we je altijd aan naar de huisarts of eerste hulp te gaan. Ook als je wilt weten of een tetanusprik nodig is.

Wondverzorging: hoe verzorg je een wond? | Etos

https://www.etos.nl/advies/vakantie/wondverzorging/

Het is belangrijk om je wond goed te beschermen om eventuele infecties te voorkomen en om de wond zo snel en goed mogelijk te genezen. Hoe je het beste een wond kunt verbinden verschilt per soort wond. De meest voorkomende wonden zijn schaafwonden en snijwonden. Deze kun je op de volgende manieren verbinden.

Wondzorg - Patiëntenfolder - Erasmus MC

https://www.erasmusmc.nl/nl-nl/patientenfolders/wondzorg-leefregels-bij-complexe-wonden-fldr-mg7m1523863444gnpr

Hiermee voorkomt u (nieuwe) infecties. Het is van groot belang dat uw handen schoon zijn tijdens de wondverzorging. En ook dat u dit in een schone omgeving doet. Hieronder leest u de belangrijkste aandachtspunten: Was uw handen van tevoren met water en zeep. Zorg dat alle benodigdheden voor de wondverzorging klaar liggen. Heeft u meerdere wonden?

De vijf stappen van wondverzorging | gezondheid.be

https://www.gezondheid.be/artikel/verwondingen-en-letsels/de-vijf-stappen-van-wondverzorging-14419

Verwijder alle loszittende deeltjes in de wonde (gruis, splinters…). Krijgt u de wonde niet volledig zuiver en blijven er nog restdeeltjes achter, raadpleeg dan een arts. Brandwonden moet u altijd koelen door gedurende minstens 20 minuten koud (niet ijskoud) water over de wonde te laten stromen.

Wondzorg: behandeling en genezing van wonden - Enurse.nl

https://enurse.nl/praktijk/zorgverlening/wondzorg/

Wondzorg is het proces van het bevorderen van wondgenezing en het voorkomen van complicaties. Als verpleegkundige ben je verantwoordelijk voor het volgen van het juiste protocol voor wondverzorging, waarbij je de TIME-methode kunt toepassen.

Alles over wondverzorging - BENU

https://www.benu.nl/medische-hulpmiddelen/wond-compressie/alles-over-wondverzorging

Wat is wondverzorging? Een wond kan verschillende oorzaken hebben. De genezing van een wond neemt vaak tijd. Bij wondverzorging wordt er geprobeerd om een optimale toestand te verkrijgen, waardoor een wond zo snel mogelijk geneest. Een goed wondbeleid verkleint de kans op ontstekingen en littekens.

Wondbehandeling (TIME-model) - Zorg voor Beter

https://www.zorgvoorbeter.nl/thema-s/huidletsel/wondbehandeling/time-model

Het TIME-model kan helpen bij het bepalen van het wondbeleid. Het is een hulpmiddel om moeilijke en complexe wonden te beoordelen. Het uiteindelijke doel is om een gezonde wond te creëren, zonder dood weefsel en ziekteverwekkende bacteriën, met weinig wondvocht en een goede doorbloeding. Pas als dat is bereikt, kan een wond genezen.

Wondbehandeling - Zorg voor Beter

https://www.zorgvoorbeter.nl/thema-s/huidletsel/wondbehandeling

Voorkom of behandel verweking als dit nodig is met barrièrecrème of –spray, of eenmaal daags zinkolie. Let op of het gebruikte wondverband dit toelaat. Leg het nieuwe wondverband losjes in of over de wond (afhankelijk van de gekozen wondbedekker). Zorg ervoor dat deze niet te veel op de wondbodem drukt.

Wondverzorging: alles wat je moet weten | Gezondheidsplein

https://www.gezondheidsplein.nl/dossiers/wondverzorging/item43584

Er zijn verschillende soorten wonden, maar hoe weet je nu welke wondverzorging je moet toepassen? Dat lees je in dit dossier. Zo lees je dat een goede wondverzorging uit enkele basisstappen bestaat, maar dat voor iedere wond ook nog specifieke maatregelen gelden.

Richtlijnen voor verzorging wonden | V&VN Wondexpertise | V&VN - venvn.nl

https://www.venvn.nl/afdelingen/wondexpertise/richtlijnen/

Richtlijnen voor wondverzorging. Richtlijnen voor acute wonden, brandwonden, decubitus, diabetes, oncologie, smetten, stomazorg en ulcus cruris.

Een (chronische) wond: herstel en verzorging - ALHYDRAN

https://www.alhydran.nl/huidaandoeningen/wond/

De meeste wonden genezen vanzelf. Dat neemt niet weg dat wondgenezing een ingewikkeld proces is. Dat zie je met name bij een chronische wond. Littekenvorming ligt altijd op de loer. Goede verzorging vermindert de kans op (probleem)littekens en andere klachten.