Wondverzorging online kopen

1.75% korting

Wondverzorging: hoe verzorg je welke wond? | blog | Plein

https://www.plein.nl/blog/wondverzorging-per-type-wond
Gevonden in: Plein kortingscode

Het gestolde bloed vormt kleine korstjes. Schaafwonden zijn goed zelf te behandelen. Reinig de wond met een desinfecterend middel of spoel het minimaal 5 minuten uit met lauw warm water. Ondanks dat er vaak gezegd wordt dat je de schaafwond niet moet afdekken is het toch verstandig om wel een pleister er op te doen.

2.50% korting

Wondverzorging voor jouw hond | Al 15 jaar ervaring! - Dierenapotheek

https://www.dierenapotheek.nl/hond/wondverzorging/

Wondverzorging hond. Tijdens het wandelen of spelen kan je hond (kleine) schaaf- of bijtwonden oplopen. Deze kun je zelf goed behandelen en verzorgen. Alles voor de EHBO van je hond vind je hier: van desinfectie tot verzorging. Bijvoorbeeld Betadine, Acederm wondspray en Vetramil honingzalf.

WondverzorgingHidradenitis Patiënten Vereniging

https://www.hidradenitis.nl/ontstekingen-in-huidplooien/behandelmogelijkheden-voor-hidradenitis/wondverzorging/

Wondverzorging Wondverzorging bij Hidradenitis is belangrijk! Veel mensen met hidradenitis hebben regelmatig last van ontstekingen, vaak in combinatie met (operatie) wonden of lekkende fistels. Zij hebben last van pijn, vermoeidheid en angst voor lekkage van wondvocht of dat mensen de wonden ruiken.

Wondverzorging - Wondzorg, stap voor stap | Medipedia

https://medipedia.be/nl/wondverzorging/wondzorg-stap-voor-stap

Wondzorg, stap voor stap. Of ze nu klein is of groot, de verzorging van een wonde verloopt altijd in drie stappen: Reinig, spoel en droog de wonde. Ontsmet de wonde. Bescherm de wonde. Van een kleine snijwonde in de vinger tot een steekwonde, huidletsels maken deel uit van het gewone leven.

Kleine wondjes: verzorging in 4 stappen - ehbocollege.nl

https://ehbocollege.nl/kleine-wondjes-verzorging-in-4-stappen/

In dit artikel de wondverzorging van een doodnormale kleine snijwond in 4 stappen. Stap 1: Spoel de wond schoon. Deze stap wordt vaak vergeten. Ontsmetten en schoonmaken zijn twee verschillende dingen. Door de wond eerst te spoelen onder de kraan, zorg je er voor dat vuil, vet en andere “grote” delen uit de wond worden gespoeld.

Wondverzorging: Goed om te weten! - OptimaleGezondheid.com

https://www.optimalegezondheid.com/wondverzorging-goed-om-te-weten/

2. De wond schoonmaken. Het allerbelangrijkste van het verzorgen van een wond is het schoonmaken. Gebruik hiervoor lauw water in combinatie met vloeibare zeep. Met een (schoon) washandje of doek kun je voorzichtig deppen. Ook kun je wat wrijven, mits de wond (en de patiënt) dit toelaat.

Waarom goede wondverzorging belangrijk is - 101BHV.nl

https://www.101bhv.nl/actueel/ehbo/goede-wondverzorging-is-belangrijk/

Een reactie op “ Waarom goede wondverzorging belangrijk is ” Schuimverband op 7 december 2020 - 12:33 . Schuimverband is ook een goede toevoeging aan een verbandkoffer. Dit soort pleisters zijn sterk en blijven goed zitten. Helaas zit dit niet altijd standaard in een koffertje. Beantwoorden

Diverse wondverzorging

https://www.benushop.nl/apotheek/huid/diverse-wondverzorging/

Wondverzorging Deodorant Droge huid Gezicht Anti-aging Reiniging Make-up Thermaal water Haar en Hoofd Jeukende hoofdhuid Anti-roos Droog of vet haar Medische zorg. COVID-19 Incontinentie Medische voeding Stoma Verzorging Wondzorg Diabetes Advies en informatie. Gezondheid Hooikoorts Stoppen ...

Wondzorg | Wondverzorging | HuidZeker

https://huidzeker.nl/paramedisch/wondzorg/

Goede wondverzorging na een operatie is belangrijk voor het herstelproces van de (open) wond. Goede wondzorg en hygiëne zijn de belangrijkste factoren van een goede genezing. U kunt ervoor kiezen om de wondverzorging na een operatie zelf te doen maar dit is niet altijd praktisch.

Praktijk - wondverzorging.nl

https://www.wondverzorging.nl/praktijk

Praktijk. Praktijk. Heeft u tip over wondverzorging. Gebruik dan: Uit de praktijk. Iedereen werkt vaak op zijn eigen manier via richtlijnen en protocollen. Toch zijn er nog steeds tips die een belangrijke bijdrage kuunnen leveren aan verbetering van wondzorg. Het kan zijn op compressie, behandeling lymfoedeem of de aanpak van een wond.

Wondverzorging: wat je wel en niet moet doen | Etos

https://www.etos.nl/advies/ehbo/wondverzorging/

Stelling 1: een wond moet je ontsmetten met alcohol of waterstofperoxide. Niet waar. Dit kan het wondweefsel beschadigen en het herstel juist vertragen. Maak kleine wonden schoon met koud stromend water en milde zeep. Spoel de wond tenminste vijf minuten om vuil en bacteriën te verwijderen.

Wondverzorging | Alphega

https://www.alphega-apotheek.nl/gezondheidsadvies/wondverzorging

Wondverzorging. Bij een verwonding is de natuurlijke samenhang van de huid of het slijmvlies verbroken en de beschermende functie van de huid verminderd. De kans op ontstekingen neemt hierdoor toe. De meest voorkomende wonden zijn schaafwonden, snijwonden, scheurwonden en bijtwonden.

Wondverzorgingsproducten kopen? Shop nu! | Etos

https://www.etos.nl/wondverzorging/

Wondverzorging. Pleisters. Hechtpleisters. Windsels. Kompressen. Wondontsmetting. 127 Resultaten. 4 . medisch hulpmiddel 2 M x 6 CM 2 stuks pleister.

Wondverzorging: vind het juiste wondverband met Leukoplast

https://www.leukoplast.nl/wondverzorging

Wondverzorging: vind het juiste wondverband met Leukoplast. Lees alles over de principes van wondverzorging, hoe u verschillende wonden thuis kunt behandelen en wanneer u een arts moet raadplegen voor verdere behandeling. Als u denkt dat de verwonding ernstig is, neem dan direct op met een medisch expert!

PROTOCOL WONDZORG IN DE HUISARTSENPRAKTIJK - Zel

https://zel.nl/wp-content/uploads/2019/03/2019-Protocol-Wondverzorging.pdf

Instructie geven aan patiënt betreft wondverzorging thuis 1.3 WONDCATEGORIEEN Categorie 1a: de wondranden kunnen tegen elkaar gelegd worden zonder te trekken en de huidflap is niet bleek, zwart of donkergekleurd. Categorie 1b: de wondranden kunnen tegen elkaar gelegd worden zonder te trekken en de huidflap is bleek, zwart of donkergekleurd.

Wondverzorging? Zo doe je het hygienisch en zorgvuldig.

https://www.shop-van-manen-hygieneproducten.com/blogs/zorg-voor-hygiene/wondverzorging-stappenplan/

Bij wondverzorging is het belangrijk je te houden aan het wondverzorgingsprotocol. Wond verzorging: doe het hygiënisch en zorgvuldig! Wond verzorging kan soms lastig zijn. Het is de kunst om een zo goed mogelijke omgeving te maken om de wond zo snel mogelijk te laten genezen. Bij een normale wond geneest de huid binnen een redelijk tijd vanzelf.

Brandwondproducten - Eerste Hulp & BHV artikelen - EVAC

https://www.evac.nl/nl/wondverzorging/brandwonden-behandeling/

Wondverzorging. Wondverzorging. Surf door onze collectie. Laat u verrassen door ons uitgebreid assortiment. Bekijk alles. Brandwondenbehandeling EVAC biedt een ruim assortiment brandwonden behandelingsproducten aan.

Wondjes | Apotheek.nl

https://www.apotheek.nl/klachten-ziektes/wondjes

Als u door de wond kans heeft op besmetting met HIV of hepatitis B of C. Bij sommige wondjes kan de arts medicijnen voorschrijven. Uit voorzorg of om infecties te bestrijden. Bijvoorbeeld een antibioticum bij wondroos. Een tetanusvaccin kan soms nodig zijn als de wond in contact is geweest met straatvuil.

Mijn Vilans Protocollen

https://www.vilansprotocollen.nl/Werkinstructie/Wondverzorging

Inloggen. Welkom bij Mijn Vilans Protocollen. Lees hier wat je moet doen om in te loggen.

Wondverzorging | DA

https://www.da.nl/wondverzorging

Wondverzorging, we moeten er allemaal wel eens aan geloven. Een blaar, een wondje, het overkomt ons allemaal wel eens. Het is dan ook verstandig om altijd een basis aan wondverzorgingsproducten in huis te hebben. Denk hierbij aan pleisters, desinfectiemiddelen en verbanden.

Wondverzorging | Online bestellen - Apotheek en huid

https://www.apotheekenhuid.nl/verzorging/lichaam/wondverzorging/

Wondverzorging. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Als jij of je kind een schaafwond, snee of andere verwonding hebt, voel je je in eerste instantie kwetsbaar. Een wond is niet alleen pijnlijk en vervelend, het geeft bacteriën en andere micro-organismen ook vrije toegang tot je lichaam. Voorkom erger en begin met adequate wondverzorging.

Wondverzorging | 24 uurs Thuiszorg Den Haag

https://www.ds-zorg.nl/Wondverzorging-Thuiszorg.html

De wondgenezing is verdeeld in drie fasen. De duur van deze fasen is afhankelijk van de grootte van de wond, onderliggend lijden en eventueel medicijngebruik. In elke fase is uw lichaam hard aan het werk om uw wond te laten genezen. Fase 1. Reactiefase bij wondgenezing. De eerste fase is de reactiefase. In deze fase bereidt de wond zich voor op ...

Wondverzorgingsprotocol - Brandwondenzorg Nederland

https://brandwondenzorg.nl/voor-zorgprofessionals/wondverzorgingsprotocol/

Na de wondverzorging materialen opruimen, gebruikte ruimte schoonmaken en het eventuele bad desinfecteren. Handen na afloop van de wondverzorging inwrijven met handalcohol. Eventuele verschijnselen zoals pijn, koorts, zwelling observeren en met afwijkingen zoals pus, exsudaat en roodheid melden aan de arts en noteren in het verpleegdossier.

Verzorging van uw operatiewond | Maastricht UMC+ Academie

https://academie.mumc.nl/verzorging-van-uw-operatiewond

Zorg dat u tijdens de wondverzorging niets aanraakt wat niet noodzakelijk is voor de wondverzorging. Bewaar uw wondverzorgingsmaterialen in een afgesloten kast of box. Als u een verband of pleister moet afknippen, desinfecteer de schaar met alcohol 70%. Deze is verkrijgbaar bij apotheek of drogist. Verzorging van uw operatiewond

Wondverzorging / Hoe verzorg je een wond / Desinfecteren en ... - Betadine

http://www.betadine.nl/wondverzorging-drie-stappen

Het verzorgen van een wond bestaat altijd uit 3 stappen: 1. Reinigen: Spoel de wond goed uit met water en dep voorzichtig droog 2. Desinfecteren: Desinfecteer de wond met Betadine 3. Beschermen: Dek de wond goed af met een verband of pleister.

Wondverzorging: alles wat je moet weten | Gezondheidsplein

https://www.gezondheidsplein.nl/dossiers/wondverzorging/item43584

Een goede wondverzorging is daarom belangrijk om infecties te voorkomen en de kans op littekens te verkleinen. Het dossier begint met een stuk over de verschillende soorten wonden, zodat je eerst nog eens kunt nalezen met welke wonden je te maken kunt krijgen en hoe deze ontstaan.

Wondbehandeling (TIME-model) | Kennisplein Zorg voor Beter

https://www.zorgvoorbeter.nl/huidletsel/wondbehandeling

Voorkom of behandel verweking als dit nodig is met barrièrecrème of –spray, of eenmaal daags zinkolie. Let op of het gebruikte wondverband dit toelaat. Leg het nieuwe wondverband losjes in of over de wond (afhankelijk van de gekozen wondbedekker). Zorg er voor dat deze niet te veel op de wondbodem drukt.

De vijf stappen van wondverzorging | gezondheid.be

https://www.gezondheid.be/artikel/verwondingen-en-letsels/de-vijf-stappen-van-wondverzorging-14419

Het reinigen is het belangrijkste onderdeel van de wondverzorging. Reinig de wond met water en zeep. Dit kan gewoon aan de wastafel met een zuiver washandje en liefst vloeibare zeep. Ook een wonde die op het eerste zicht niet echt bevuild is, moet u reinigen. Verwijder alle loszittende deeltjes in de wonde (gruis, splinters…).

Hoe moet je een wond behandelen? | Gezondheidsnet

https://www.gezondheidsnet.nl/ehbo/hoe-moet-je-een-wond-behandelen

Hechtpleisters voor een diepe snee, koelen bij brandwonden, en schaafwonden drogen aan de buitenlucht. Je weet het eigenlijk wel, maar wat doe je als er écht iets gebeurt? Voor algemene wondverzorging gelden drie stappen: reinigen, behandelen, afdekken. Hieronder vind je meer informatie over specifieke wondbehandeling.

Open wonden | hoe behandel ik open wonden? - HeltiQ, jouw eerste hulp

https://www.heltiq.nl/advies/open-wond

Grote wonden. Was en droog de handen voorafgaand aan het behandelen van de wond. Gebruik, wanneer nodig, een ontsmettingsmiddel. Draag bij een open wond of bloedende wond bij voorkeur wegwerphandschoenen nitril. Verwijder eerst aanwezige straatvuil of glassplinters uit de wond met een in alcohol ontsmette pincet.

Lees hier alles over wondzorg | Nursing voor verpleegkundigen

https://www.nursing.nl/thema/wondzorg/

Voorbeelden zijn: wondconsulent, decubitusconsulent, verpleegkundig specialist wondzorg en wondverpleegkundige. In elke instelling wordt de functie op een eigen manier ingevuld. De één is met name als consulent werkzaam (klinisch en/of poliklinisch) en zal medewerkers advies en scholing geven over wondverzorging en te gebruiken materialen.

Ontstoken wond? Dit is de juiste verzorging - Apotheek en huid

https://www.apotheekenhuid.nl/blogs/advies/ontstoken-wond-behandelen/

Een ontstoken wond heeft de juiste wondverzorging nodig, anders is de kans op een wondinfectie aanwezig. Stap 1 is het schoonmaken van de wond. Hoe je dat doet, lees je hieronder. Een ontstoken wond ontsmetten. Een wond ontsmetten doe je als eerste met water.

De optimale genezing van een wond | Gezondheidsnet

https://www.gezondheidsnet.nl/ehbo/de-optimale-genezing-van-een-wond

Als de wond te droog is, geeft de gel vocht af aan de wond. Als de wond te vochtig is, neemt de gel vocht op van de wond. Hierdoor heeft de wond altijd een optimale vochtigheid. De wond geneest daarom 40 procent sneller. De kans op infecties wordt verminderd, omdat de gel een beschermlaag over de wond legt. En omdat er geen korst gevormd wordt ...

Start

https://startwondverzorging.nl/CONTENT/

De site www.startwondverzorging.nl is het onbetwiste startpunt voor iedereen die iets wil weten over wondzorg. Of het nu gaat om behandelingen, protocollen, richtlijnen, producten, leveranciers, beroeps gerelateerde organisaties, casuïstiek of de laatste ontwikkelingen in de wondzorg markt. Deze website wordt dagelijks aangevuld met nieuwe ...

Hoe verzorg je wonden? | Gezondheidsplein

https://www.gezondheidsplein.nl/dossiers/wondverzorging/hoe-verzorg-je-wonden/item43586

Belangrijk bij het behandelen van oppervlakkige wonden zoals ondiepe snijwonden, schaafwonden, prikwonden of eerstegraads brandwonden is een goede wondverzorging. Een goed stappenplan bestaat uit: 1. De wond reinigen. Was eerst goed je handen en spoel vervolgens de wond goed schoon met lauwwarm water.

2.00% korting
undefined korting

Borstafdichting, verhullende lijm voor open borstwond Wondverzorging om ...

https://www.amazon.nl/Borstafdichting-verhullende-borstwond-Wondverzorging-borstwonden/dp/B0B835VC19

Borstafdichting, verhullende lijm voor open borstwond Wondverzorging om het bloeden in open borstwonden te stoppen : Amazon.nl: Tuin, terras & gazon Selecteer uw cookievoorkeuren We gebruiken cookies en vergelijkbare tools die nodig zijn zodat je aankopen kan doen, en om je winkelervaringen te verbeteren en om onze diensten te leveren, zoals beschreven in onze Cookieverklaring .

Test je kennis: Wat weet jij van wondzorg? | V&VN - venvn.nl

https://www.venvn.nl/academie/leren-op-jouw-manier/test-je-kennis/wat-weet-jij-van-wondzorg/

9. Wondverzorging. Bij het verzorgen van complexe wonden moet je steriel werken. Juist; Onjuist Het juiste antwoord is B. Toelichting. Bij het verzorgen van deze wonden werk je zo schoon mogelijk met onsteriele handschoenen en maak je je werkblad en schaar schoon met alcohol. Ook reinig je handen goed met handalcohol.

Verzorging van wonden - RIVM

https://www.rivm.nl/sites/default/files/2018-11/Verzorging%20wonden-disclaimer.pdf

De bij wondverzorging gebruikte instrumenten dienen schoon te zijn. Instrumenten die in contact komen met de wond zelf dienen steriel te zijn. Vloeistoffen voor wondreiniging en desinfectie dienen steriel te zijn. Als de verpakking is aangebroken, is de vloeistof niet langer dan 24 uur houdbaar.

Home [wondverzorging.nl]

https://wondverzorging.nl/

De site www.wondverzorging.nl klinkt u vast bekend in de oren. Deze bestaat al meer dan 15 jaar. Hij is destijds ontwikkeld als een onafhankelijke site voor Lohmann & Rauscher en werd een lange tijd onderhouden door Studio Saffier, die daar speciaal een redactieraad voor had samengesteld.

Advies bij Wondverzorging - Bepanthen

https://www.bepanthen.nl/wond

Stap 1 - Maak de wond schoon en ontsmet. Was je handen grondig voordat je de wond behandelt. Reinig vervolgens de wond met een schone, droge doek of onder warm of koud stromend water. Dep tenslotte de wond en de huid eromheen voorzichtig droog.

Open wond verzorgen | Vegro Expertisecentrum Hulpmiddelen

https://www.vegro.nl/advies/vitaliteit/verzorgen-open-wond

Kleine (eerste- en tweedegraads) brandwonden koel je af door ze 10 minuten lang onder koud, stromend water te houden. 3. Dek de wond af. Wonden die door een arts zijn gedicht (met strips, zwaluwstaartjes, lijm of hechtingen) hoeven niet te worden afgedekt. Voor een open wond kies je voor een bijpassend wondverband.

Wondverzorging open wond | ARBO centrum

https://www.arbocentrum.nl/kennisbank/wondverzorging-open-wond/

Zo weet je zeker dat vuil goed uit de wond spoelt en niet in een later stadium kan zorgen voor infecties. Spoel minstens twee minuten de gehele wond met lauwwarm water. Zelfs na overvloedig spoelen met water kan het voorkomen dat er nog vuil in de wond aanwezig is.

Traumatische wond - BENU Direct

https://www.benudirect.nl/wond-compressie/alles-over-wondverzorging/traumatische-wond

Lees meer over wondverzorging. Materiaal voor traumatische wonden. Het geschikte materiaal voor ernstige traumatische wonden wordt bepaald door de behandelend arts. Anders is een pleister of verband uit de EHBO-koffer voldoende. BENU Direct levert een compleet assortiment aan wondmaterialen en geeft advies bij het gebruik ervan.

Erasmus MC - patiëntfolder: Wondzorg

https://patientenfolders.erasmusmc.nl/folders/wondzorg

Verzorg dan eerst de ‘schoonste wond’ en als laatste de meest ‘vuile’ wond. Wissel na de verzorging van iedere wond uw handschoenen en was of desinfecteer uw handen. Werk tijdens de verbandwissel zo schoon mogelijk. Zorg dat u tijdens de wondverzorging niets aanraakt wat niet noodzakelijk is voor de verzorging.

Wondverzorging - Wikipedia

https://nl.wikipedia.org/wiki/Wondverzorging

Stelpen van bloeding (afdrukken, eventueel manueel dichtschroeien of hechten) Verwijderen van lichaamsvreemd materiaal (met een pincet of spoelen met water) Dood weefsel verwijderen (want dat vormt een voedingsbodem voor bacteriën) Bij schone steek-, snij- of scheurletsels kunnen soms wondranden aan elkaar gehecht worden.

Wondverzorging – Arvem

https://www.arvem.nl/wondverzorging/

Wondverzorging – Arvem. Home / Wondverzorging. Bij Arvem vindt u professionele medische verbandmiddelen zoals zwachtels, pleisters, watten, snelverband, netverband, sporttape en natte verbanden. Ons grote assortiment aan verbandmiddelen bestaat uit merken zoals Noba, Hansaplast (Beiersdorf ) BSN en Burnshield.