Wondverzorging online kopen

Wondverzorging: wat je wel en niet moet doen | Etos

https://www.etos.nl/advies/ehbo/wondverzorging/

Hoe verzorg je een wond het beste? Lees hier wat je wel en niet moet doen, zoals schoonmaken, vochtig houden en afdekken. Ontdek ook welke producten je nodig hebt voor een snelle wondheling.

Tips voor snellere genezing van wonden | Mediq

https://mediq.nl/patient/wondzorg/tips

Terwijl u juist extra energie en eiwitten nodig heeft om de wond goed te laten genezen. Een diëtist kan u adviseren over de juiste voeding. De diëtist berekent of gewone voeding voldoende is of dat u aanvulling nodig heeft, bijvoorbeeld via drinkvoeding en/of sondevoeding. Het streven is altijd om zoveel mogelijk gewoon te blijven eten.

Home [wondverzorging.nl]

https://wondverzorging.nl/

De site www.wondverzorging.nl bestaat meer dan 15 jaar en was in 2005 de eerste site die de wondverpleegkundigen uitgebreid informeerde over de totale markt van wondzorg. Nu heeft het tevens een uitgebreide database met wond publicaties.

Wond- en compressiezorg - BENU

https://www.benu.nl/medische-hulpmiddelen/wond-compressie

BENU is specialist in wond- en compressiezorg en levert het meest complete assortiment verband- en compressiemiddelen van Nederland. Onze wondverpleegkundigen adviseren bij allerlei soorten complexe wonden, wondverzorging en wondgenezing . Uw behandelend arts bestelt bij ons de juiste materialen.

Start

https://www.startwondverzorging.nl/CONTENT/

Definitie van een wond. Een wond van de huid wordt gedefinieerd als een onderbreking in de epitheellaag van de huid. De verwonding kan ook dieper gaan, tot in de dermis, het onderhuidse vetweefsel, fascie, spierweefsel en zelfs tot op het bot. Men maakt onderscheid tussen acute- en moeilijk genezende (gecompliceerde) wonden. Meer info.

Wondverzorging | Alphega

https://www.alphega-apotheek.nl/gezondheidsadvies/wondverzorging

Wondverzorging. Snel naar. Bij een verwonding is de natuurlijke samenhang van de huid of het slijmvlies verbroken en de beschermende functie van de huid verminderd. De kans op ontstekingen neemt hierdoor toe. De meest voorkomende wonden zijn schaafwonden, snijwonden, scheurwonden en bijtwonden.

Wondverzorging / Hoe verzorg je een wond / Desinfecteren en ... - Betadine

http://www.betadine.nl/wondverzorging-drie-stappen

Het verzorgen van een wond bestaat altijd uit 3 stappen: 1. Reinigen: Spoel de wond goed uit met water en dep voorzichtig droog 2. Desinfecteren: Desinfecteer de wond met Betadine 3. Beschermen: Dek de wond goed af met een verband of pleister. Elke wond heeft z'n eigen verzorging en Betadine variant nodig.

Hoe behandel ik een open wond? - HeltiQ

https://heltiq.nl/advies/open-wond/

Bij twijfel over het toepassen van de juiste wondverzorging bij een bepaalde open wond, raadpleeg dan altijd een arts. Ververs kompressen, windsels en pleisters dagelijks of zodra deze vuil zijn. Het genezingsproces van wonden

Ik heb een open been | Thuisarts.nl

https://www.thuisarts.nl/open-been/ik-heb-open-been

In het kort. Een open been is een wond op het onderbeen die slecht geneest. Dit komt door vocht in de benen door zwakke bloedvaten. U krijgt drukverband om uw onderbeen. En het is belangrijk om veel te lopen. Leg de benen hoog als u zit of ligt. De behandeling met drukverband en lopen duurt weken tot maanden.

Wondverzorging - Hoe kun je thuis wonden verzorgen? - YouTube

https://www.youtube.com/watch?v=gWL6UcID6q0

Chirurg Rein Zwart legt in deze video stap voor stap uit hoe je je wonden, zoals een schaafwond of snijwond, thuis kunt behandelen. Vervolgens gaat hij ook dieper in op de verschillende soorten ...

Wondverzorging - Wikipedia

https://nl.wikipedia.org/wiki/Wondverzorging

Bij wondverzorging wordt geprobeerd een optimale toestand te verkrijgen, waardoor een wond zo snel mogelijk geneest. Wonden beginnen altijd als een acute wond. De meeste genezen vanzelf, maar er kunnen factoren zijn die de genezing belemmeren. Daardoor kunnen wonden chronisch worden.

Ik heb een schaafwond | Thuisarts.nl

https://www.thuisarts.nl/wonden/ik-heb-schaafwond

In het kort. Spoel een schaafwond onder de kraan met lauwwarm water. Gebruik geen zeep of ontsmettingsmiddelen. Haal zandkorrels of grind eruit met een pincet. Laat de wond drogen zonder pleister. Of doe er een pleister op (als er kleding tegen de wond aanschuurt). Schaafwonden genezen meestal zonder problemen of littekens.

Wondzorg - Patiëntenfolder - Erasmus MC

https://www.erasmusmc.nl/nl-nl/patientenfolders/wondzorg-leefregels-bij-complexe-wonden-fldr-mg7m1523863444gnpr

Het is van groot belang dat uw handen schoon zijn tijdens de wondverzorging. En ook dat u dit in een schone omgeving doet. Hieronder leest u de belangrijkste aandachtspunten:

Richtlijnen voor verzorging wonden | V&VN Wondexpertise | V&VN - venvn.nl

https://www.venvn.nl/afdelingen/wondexpertise/richtlijnen/

Vind hier richtlijnen voor de preventie en behandeling van verschillende soorten wonden, zoals acute wonden, brandwonden, decubitus, diabetische voet, oncologie, smetten, stomazorg en ulcus cruris. De richtlijnen zijn opgesteld door diverse organisaties en verenigingen en zijn gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en praktijkervaring.

Wondzorg: behandeling en genezing van wonden - Enurse.nl

https://enurse.nl/praktijk/zorgverlening/wondzorg/

Binnen de zorginstelling waar je werkt (thuiszorg, ziekenhuis, verpleeghuis) In dit artikel bespreken we verschillende soorten wonden, het belang van wondzorg in de gezondheidszorg, hoe je een open wond moet behandelen en enkele tips om wonden sneller te laten genezen.

De vijf stappen van wondverzorging | gezondheid.be

https://www.gezondheid.be/artikel/verwondingen-en-letsels/de-vijf-stappen-van-wondverzorging-14419

Leer hoe u een wond correct verzorgt met water, zeep, antisepticum, pleister of verband. Raadpleeg een arts bij ernstige wonden of als de wond niet geneest.

Hoe verzorg je een wond en welke producten heb je nodig? ABENA

https://www.abena.nl/kenniscentrum/wondverzorging/

De beste bescherming bij wonden. Een sneetje of een wondje verzorgen lijkt zo makkelijk. Een pleister erop en klaar. Toch komt er meer kijken bij de verzorging van een wondje. Hoe maak je een wond schoon en welke pleister kun je het best gebruiken. Lees er alles over in onze kennisartikelen.

Alles over wondverzorging - BENU

https://www.benu.nl/medische-hulpmiddelen/wond-compressie/alles-over-wondverzorging

Wat is wondverzorging? Een wond kan verschillende oorzaken hebben. De genezing van een wond neemt vaak tijd. Bij wondverzorging wordt er geprobeerd om een optimale toestand te verkrijgen, waardoor een wond zo snel mogelijk geneest. Een goed wondbeleid verkleint de kans op ontstekingen en littekens.

Hoe verzorg je een wond en welke producten heb je nodig? ABENA

https://www.abena.nl/kenniscentrum/kompressen-hoe-en-wat/

Kompressen zijn vaak steriel en niet-steriel verkrijgbaar. Steriele kompressen zijn vrij van micro-organismen, zoals bacteriën en schimmels. Ze zijn apart verpakt en kunnen steriel op een wond worden gelegd. Daarmee maak je het risico op infecties bij de wondverzorging zo klein mogelijk.

Wondbehandeling (TIME-model) - Zorg voor Beter

https://www.zorgvoorbeter.nl/thema-s/huidletsel/wondbehandeling/time-model

Het TIME-model kan helpen bij het bepalen van het wondbeleid. Het is een hulpmiddel om moeilijke en complexe wonden te beoordelen. Het uiteindelijke doel is om een gezonde wond te creëren, zonder dood weefsel en ziekteverwekkende bacteriën, met weinig wondvocht en een goede doorbloeding. Pas als dat is bereikt, kan een wond genezen.

Wondverzorging: alles wat je moet weten | Gezondheidsplein

https://www.gezondheidsplein.nl/dossiers/wondverzorging/item43584

Leer hoe je verschillende soorten wonden kunt desinfecteren en genezen met deze uitgebreide gids. Ontdek ook welke wondverzorging het meest geschikt is voor welke wonden en hoe je infecties en littekens kunt voorkomen.

Hoe verzorg je wonden? | Gezondheidsplein

https://www.gezondheidsplein.nl/dossiers/wondverzorging/hoe-verzorg-je-wonden/item43586

Leer hoe je kleine wonden zelf kunt behandelen met een goed stappenplan: reinigen, droogdeppen, wondgel en afdekken. Bij grote, hevig bloedende of diepe wonden ga naar de huisarts of eerste hulp.

Wondverzorging: alles wat je moet weten - Abena Healthcare

https://www.abena.nl/kenniscentrum/wondverzorging/wondverzorging-alles-wat-je-moet-weten/

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Een wond ontstaat dan vaak ook heel snel. Of het nu gaat om een snee, schaafwond of een brandwond, het is belangrijk om te weten hoe je deze wonden zelf op de juiste manier kunt verzorgen. Om infecties te voorkomen, littekenvorming te verminderen en een snel herstel te bevorderen.

Wondbehandeling - Zorg voor Beter

https://www.zorgvoorbeter.nl/thema-s/huidletsel/wondbehandeling

Voorkom of behandel verweking als dit nodig is met barrièrecrème of –spray, of eenmaal daags zinkolie. Let op of het gebruikte wondverband dit toelaat. Leg het nieuwe wondverband losjes in of over de wond (afhankelijk van de gekozen wondbedekker). Zorg ervoor dat deze niet te veel op de wondbodem drukt.

Verpleegkundige voor 4 dagen | LUMC

https://www.lumc.nl/actueel/2024/stage-middelbare-scholieren-24/

Verpleegkundige voor 4 dagen. Spoedeisende Hulp. Print als PDF. 25 april 2024. 1 min leestijd. Gipsen, reanimatietraining, in een ambulance kijken… niet bepaald een doorsnee schooldag voor een middelbare scholier. Acht middelbare scholieren mochten deze week meelopen in het LUMC. Ze leerden op verschillende afdelingen de kneepjes van het ...