Zoetstoffen online kopen

3.50% korting
Holland & Barrett korting

Zoetstoffen of geen zoetstoffen? | Holland & Barrett

https://www.hollandandbarrett.nl/advies/voeding/zoetstoffen/

Bij het woord ‘zoetstof’ denken we vaak aan producten zoals honing, stevia, zoetjes of suiker. Maar welke van deze producten worden daadwerkelijk beschouwd als 'zoetstoffen' en waaruit bestaan ze? En bestaan er ook stoffen die zoet smaken maar eigenlijk geen zoetstoffen zijn?

Bezoek Holland & Barrett met korting

Zoetstoffen | Voedingscentrum

https://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/zoetstoffen.aspx

Zoetstoffen zijn stoffen die aan voedingsmiddelen worden toegevoegd om ze zoeter te maken. Er zijn meer dan 15 goedgekeurde zoetstoffen, sommige komen in de natuur ook voor, bijvoorbeeld in bessen of citrusvruchten. Lees meer over de verschillende soorten, de veiligheid, de effecten en het advies voor het gebruik van zoetstoffen.

wetten.nl - Regeling - Warenwetregeling zuiverheidseisen voor ...

https://wetten.overheid.nl/jci1.3:c:BWBR0024683&g=2024-03-24&z=2024-03-24

Regeling van de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport van 29 oktober 2008, nr. VGP/VV 2885681, houdende zuiverheidseisen voor levensmiddelenadditieven met uitzondering van kleurstoffen en zoetstoffen ter uitvoering van richtlijn 2008/84/EG (Warenwetregeling zuiverheidseisen voor levensmiddelenadditieven met uitzondering van kleurstoffen en zoetstoffen 2008)

Welke zoetstof is het beste? | Kenniscentrum Zoetstoffen

https://www.zoetstoffen.nl/vragen/welke-zoetstof-is-het-beste/

Zoetstoffen hebben wel drie dingen met elkaar gemeen. Wat ze met elkaar gemeen hebben is dat ze alle geen calorieën hebben. Dit geldt overigens alleen voor de groep laagcalorische zoetstoffen (zoals cyclamaat, sacharine, maar ook aspartaam of stevia).

Zoetstoffen zijn misschien niet zo onschuldig als lang werd gedacht

https://www.nrc.nl/nieuws/2023/06/23/winstwaarschuwing-bij-de-zoetstof-a4167750

Suikervervangers: Zoetstoffen gebruiken als middel om af te vallen? Niet doen, zegt de Wereldgezondheidsorganisatie. Want onduidelijk is, wat de gevolgen…

Wat is beter: suiker of zoetstof? | Voedingscentrum

https://www.voedingscentrum.nl/nl/service/vraag-en-antwoord/veilig-eten-en-e-nummers/wat-is-beter-suiker-of-zoetstof-.aspx

Datzelfde geldt voor (producten met) zoetstoffen. Suiker en zoetstoffen zorgen beide voor een zoete smaak. Een verschil tussen suiker en zoetstoffen is dat er in zoetstoffen minder calorieën zitten. Volwassenen, kinderen en ook mensen met diabees kunnen suiker en zoetstoffen gebruiken.

Zoetstoffen | Gezond Leven

https://www.gezondleven.be/themas/voeding/focus-op-voeding-niet-voedingsstoffen/voedingsstoffen/koolhydraten-en-voedingsvezels/zoetstoffen

Zoetstoffen zijn stoffen die voedingsmiddelen zoeter maken, zonder suiker toe te voegen. Leer meer over de verschillende soorten, de invloed op de gezondheid en de beperkingen van deze artificiële zoetstoffen. Ontdek welke succes zoetstoffen zijn, zoals stevia en aspartaam, en hoe ze de smaak en de gezondheid beïnvloeden.

Zoetstoffen en veiligheid | Kenniscentrum Zoetstoffen

https://www.zoetstoffen.nl/veiligheid/zoetstoffen-en-veiligheid/

Zoetstoffen en veiligheid. Zoetstoffen mogen alleen in voedingsmiddelen worden gebruikt als duidelijk is dat ze veilig zijn. Aan de veiligheid van levensmiddelen worden hoge eisen gesteld. Wanneer is een stof 'veilig'? Zoetstoffen worden steeds meer toegepast in voedingsmiddelen.

Zoetstoffen: Soorten, Risico's en Gezondheidseffecten - Gezondeten.nl

https://gezondeten.nl/voeding/zoetstoffen

Er zijn verschillende soorten zoetstoffen: extensieve en intensieve. Extensieve zoetstoffen, zoals xylitol en sorbitol, zijn half tot even zoet als suiker. Net als suiker geven ze volume aan producten. Intensieve zoetstoffen, zoals aspartaam en stevia, zijn een stuk zoeter.

Zoetstoffen - diabetes.nl

https://www.diabetes.nl/leefstijl-en-voeding/zo-werkt-voeding-in-je-lichaam/zoetstoffen

Er zijn 2 soorten zoetstoffen: intensieve en extensieve zoetstoffen. Intensieve zoetstoffen zijn veel zoeter dan suiker. Je mag elke dag een maximale hoeveelheid hebben, dan zijn ze veilig voor je gezondheid. Extensieve zoetstoffen zijn net zo zoet als gewone suiker.

Wat staat er in de nieuwe WHO-richtlijn (2023) over zoetstoffen?

https://www.zoetstoffen.nl/bibliotheek/wetenschap/wat-staat-er-in-de-nieuwe-who-richtlijn-2023-over-zoetstoffen/

De WHO richtlijn ‘Use of non-sugar sweeteners’. De nieuwe richtlijn heeft als doel om beleidsmakers, programmamanagers, wetenschappers, docenten, gezondheidsprofessionals en andere belanghebbenden te ondersteunen bij het gebruik van zoetstoffen om: De inname van vrije suikers te verminderen.

Zoetstoffen | Voedingscentrum

https://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/zoetstoffen.aspx?toepassing=Zoetjes

Zoetstoffen zijn stoffen die aan voedingsmiddelen worden toegevoegd om ze zoeter te maken. Er bestaan meer dan 15 goedgekeurde zoetstoffen. Sommige komen in de natuur ook voor, bijvoorbeeld in bessen of citrusvruchten.

Kenniscentrum Zoetstoffen

https://www.zoetstoffen.nl/

Zijn zoetstoffen veilig? Kunnen zoetstoffen helpen bij het afvallen? En wat doen ze met je bloedsuikerspiegel? Er bestaan veel vragen en misverstanden over zoetstoffen. Zoetstoffen.nl geeft wetenschappelijk onderbouwde antwoorden.

Hoeveel zoetstoffen mag je als je diabetes hebt?

https://www.diabetesfonds.nl/over-diabetes/eten-met-diabetes/over-zoetstoffen-en-diabetes

Zoetstoffen zijn een vervanger van suiker, omdat er vaak minder tot geen calorieën in zitten maar wel een zoete smaak geven. Is het veilig om zoetstoffen te gebruiken? Afvallen of juist aankomen door zoetstoffen? Uit verschillende onderzoeken blijkt dat het gebruik van zoetstoffen mogelijk leidt tot overgewicht en daardoor diabetes type 2.

Zijn zoetstoffen onschuldig? | NPO Kennis

https://npokennis.nl/longread/7533/zijn-zoetstoffen-onschuldig

Zoetstoffen zijn een alternatief voor suiker in bijvoorbeeld frisdranken, koffie en bakproducten. De EU onderzoekt de zoetstoffen grondig voordat fabrikanten ze mogen gebruiken.

Voedingscentrum duidt: onrust rondom zoetstoffen

https://www.voedingscentrum.nl/nl/nieuws/voedingscentrum-duidt-onrust-rondom-zoetstoffen.aspx

Voedingscentrum duidt: onrust rondom zoetstoffen. 14 juli 2023. We weten dat mensen argwaan kunnen hebben over zoetstoffen. Die zorgen zijn ook begrijpelijk als steeds negatieve berichten in de media verschijnen. Op dit moment zien we onduidelijkheid en onrust door rapporten die vandaag zijn uitgekomen over de veiligheid van de ...

Zoetstoffen.eu | Alles weten over zoetstoffen

https://www.zoetstoffen.eu/

Welkom op Zoetstoffen.eu! Dé website bij uitstek om meer te weten te komen over zoetstoffen, op basis van gevalideerde informatie. Op dit platform vind je feitelijke informatie over alle zoetstoffen die in de Europese Unie zijn toegestaan i.v.m. gezondheid, veiligheid, gebruik alsook een aantal hulpmiddelen om jouw zoetstofinname te evalueren.

Zoetstoffen en gezondheid | Kenniscentrum Zoetstoffen

https://www.zoetstoffen.nl/gezondheid/zoetstoffen-en-gezondheid/

Hoe kunnen zoetstoffen helpen bij het afvallen? Voor het verminderen van de dagelijkse calorie-inname, kunnen zoetstoffen helpen. Ze bevatten namelijk geen of nauwelijks calorieën. Bovendien zijn zoetstoffen tandvriendelijker dan producten die gezoet zijn met gewone suiker en beïnvloeden ze de bloedsuikerspiegel niet.

De werking van zoetstof op ons brein en ons lichaam

https://nederlandvoedselland.nl/de-werking-van-zoetstof-op-ons-brein-en-ons-lichaam/

Wat weten we van de invloed die zoetstoffen hebben op ons brein en ons lichaam? We vroegen het Paul Smeets, associate professor bij Wageningen University & Research. Hoe registreren onze hersenen de smaak zoet?

Hoe zit het met zoetstoffen? - Diabetes Fonds

https://www.diabetesfonds.nl/over-eten/veelgestelde-vragen-suiker/hoe-zit-het-met-zoetstoffen

Zoetstoffen zijn smaakstoffen die bevatten minder calorieën dan suiker. Er zijn meer dan 15 goedgekeurde zoetstoffen, zoals acesulfaam-K, cyclamaat en xylitol. Zoetstoffen hebben een E-nummer en zijn veilig door de EFSA, maar er is veel discussie over hun effecten op de gezondheid. Lees meer over de verschillen tussen intensieve en extensieve zoetstoffen, de soorten zoetstoffen en de E-nummers.

Gezonde en gevaarlijke zoetstoffen: een volledig overzicht - Puur Figuur

https://www.puurfiguur.nl/zoetstoffen/

Leer wat de verschillen zijn tussen natuurlijke en kunstmatige suikervervangers, hoe je ze kunt herkennen en welke suikers je veilig kunt gebruiken. Ontdek ook de gezondheidsvoordelen en -nadelen van natuurlijke en kunstmatige zoetstoffen, en hoe je ze kunt voorkomen.

Over zoetstoffen | Kenniscentrum Zoetstoffen

https://www.zoetstoffen.nl/zoetstoffen/over-zoetstoffen/

Leer meer over de verschillende soorten zoetstoffen, zoals suikers en polyolen, die in voedingsmiddelen worden gebruikt om een zoete smaak te geven. Ontdek de oorsprong, de eigenschappen, de toepassingen en de veiligheid van zoetstoffen op deze website van het Kenniscentrum Zoetstoffen.

Zoetstof - Wikipedia

https://nl.wikipedia.org/wiki/Zoetstof

Structuurformule van sucralose. Een zoetstof is een stof die zoet smaakt. De term wordt in twee betekenissen gebruikt: voor stoffen die niet tot de suikers behoren, maar die wel, net als suiker, het zintuig voor zoete smaak prikkelen. voor alle zoetmakers, zowel suikers als andere zoetstoffen.

Vragen rondom zoetstoffen | Kenniscentrum Zoetstoffen

https://www.zoetstoffen.nl/vragen/

Vragen rondom zoetstoffen. Wekelijks ontvangen we vragen over zoetstoffen. Welke zoetstof is de beste? Word je dik van zoetstoffen? Zijn zoetstoffen wel gezond voor je? De meestgestelde vragen hebben we op deze pagina opgenomen. Staat uw vraag er niet bij, stel deze dan via ons vragenformulier.