Suiker online kopen

5.00% korting

Suiker: Hoeveel mag ik hebben op een dag? | FIT.nl

https://www.fit.nl/suiker

Suiker is slecht voor het gebit. Voor het ontstaan van gaatjes is niet zozeer de hoeveelheid suiker bepalend, maar wel het aantal eetmomenten op een dag waarbij suiker wordt gegeten. Meer dan zeven eetmomenten met suiker verhoogt de kans op gaatjes. Dit is inclusief de drie hoofdmaaltijden.

1.00% korting
undefined korting

Lamp - Nachtlampje - Tafellamp slaapkamer - Met suiker bestrooide ...

https://www.bol.com/nl/nl/p/lamp-nachtlampje-tafellamp-slaapkamer-met-suiker-bestrooide-koekjes-50-cm-hoog-o16-cm-inclusief-led-lamp/9300000102212600/
Gevonden in: Bol.com kortingscode

Lamp nachtkastje - Met suiker bestrooide koekjes - Lamp slaapkamer. Productkenmerken. Ruime keuze aan formaten; LED lamp én stekker standaard meegeleverd; Leuk voor op je nachtkastje of als bureaulamp; Past in ieder interieur; Alleen geschikt voor LED-verlichting! Staande fotolamp

Suiker | Voedingscentrum

https://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/suiker.aspx

Suiker. Suiker of sacharose is een zoete stof. Suiker komt van nature voor in voedingsmiddelen, zoals in fruit, mais, suikerriet en suikerbiet. Suiker behoort tot de koolhydraten. Het drinken van suikerhoudende dranken, zoals frisdrank en sap, kan bijdragen aan het ontstaan van overgewicht en diabetes type 2.

151 verschillende namen voor suiker (schuilnamen) - Gezondr.nl

https://gezondr.nl/25-verschillende-namen-voor-suiker/

Suiker bestaat in heel veel vormen en zit in ongelofelijk veel producten. Heel veel mensen die gezond willen leven en/of willen afvallen, proberen simpele suikers te vermijden, maar dat is extreem lastig.Het probleem is namelijk dat suiker onder eindeloos veel verschillende namen op verpakkingen staat vermeld.Om je een beetje wegwijs te maken in deze namen c.q. benamingen c.q. termen, staat ...

SUIKER • Gastropedia

https://www.gastropedia.nl/artikel/suiker/

Suiker of sacharose is een zoete stof, die van nature voorkomt in voedingsmiddelen zoals in fruit, maïs, suikerriet en suikerbiet. Suiker uit suikerriet en suikerbiet wordt ook wel kristalsuiker genoemd. Suiker behoort tot de koolhydraten. Suiker levert wel energie (calorieën), maar voorziet je lichaam niet van de nodige vitamines, mineralen en vezels. Het drinken van […]

Te veel suiker (overdosis suiker): symptomen en gevolgen

https://mens-en-gezondheid.infonu.nl/aandoeningen/189795-te-veel-suiker-overdosis-suiker-symptomen-en-gevolgen.html

Suikerdip of suikercrash Wanneer er te veel suiker in het bloed zit, zal je alvleesklier insuline afgeven, dat door je lichaam circuleert en de cellen vertelt om suiker uit het bloed te verwijderen. Je alvleesklier gaat in overdrive om deze disbalans op te lossen. Uiteindelijk ga je snel van een hoge bloedsuikerspiegel naar een lage bloedsuikerspiegel omdat de alvleesklier de insuline blijft ...

Suiker - Wikikids

https://wikikids.nl/Suiker

Suiker vinden veel van ons lekker, we weten dat het in snoepjes en koekjes zit om het lekker zoet te maken maar het zit niet alleen daarin. Suiker is een voedingsmiddel die slecht is voor het lichaam en proberen er zo min mogelijk van binnen te krijgen. Maar zonder dat we het weten krijgen we al snel te veel suiker binnen.

Suikerbieten: eerste opbrengstprognose 14,9 ton suiker

https://www.boerderij.nl/suikerbieten-eerste-opbrengstprognose-149-ton-suiker

De eerste prognose van de suikeropbrengst komt op 14,9 ton suiker. Dat meldt Cosun Beet Company. Dit is 1,3 ton suiker per hectare meer dan de eerste prognose van vorig jaar en ook meer dan het meerjarig gemiddelde van 13,9 ton. Landelijk is op ruim 90% van het areaal het gewas gesloten. In de meeste gebieden zijn slechts enkele percelen nog ...

Feiten over suiker: deze 10 suikerfeiten kende je vast nog niet

https://www.smartvitaal.nl/blog/feiten-over-suiker

Feit 7: suikervervangers zijn niet gezonder dan gewone suiker. Populaire suikervervangers als kokosbloesemsuiker, ahornsiroop of agavesiroop klinken gezonder dan ouderwetse kristalsuiker, maar zijn dat niet. Voor je lichaam maakt het namelijk niet uit of suiker uit een suikerklontje is, of uit een banaan. Wel heeft een banaan naast suiker meer ...

Hoeveel suiker zit er in energy drink? | Energiedrank.nl

https://www.energiedrank.nl/nl/kennisbank/suiker/1101/

Hoeveel suiker zit er in energy drink? In een blikje energiedrank van 250 ml zit ongeveer 27 gram suiker. Dat komt neer op zo’n zes suikerklontjes. Die hoeveelheid is vergelijkbaar met de hoeveelheid suiker in frisdrank, zoals een glas cola. In 100 milliliter cola zit ongeveer de 10 gram suiker.

Wat is suiker? - energizeme.nl

https://energizeme.nl/energie-encyclopedie/voeding/wat-is-suiker/

Wat is teveel suiker (hoeveel suiker mag je per dag eten)? Om gezondheidsklachten door suiker te voorkomen heeft de Wereldgezondheidsorganisatie een suikeradvies uitgebracht. Een volwassen vrouw mag per dag 50 gram aan vrije suikers binnen krijgen. Een volwassen man mag iets meer: 60 gram. Dit zijn ongeveer 12 klontjes suiker.

Tafelsuiker - Wikipedia

https://nl.wikipedia.org/wiki/Tafelsuiker

Tafelsuiker. (Tafel)suiker of kristalsuiker is een voedingsmiddel. Sacharose, de algemene benaming voor suiker in chemische zin, is een koolhydraat, meer specifiek een disacharide met molecuulformule C 12 H 22 O 11 . Suiker smaakt zoet. Naar gelang van de winning wordt het ook bietsuiker of rietsuiker genoemd.

Hoeveel suiker per dag mag ik eten? | Holland & Barrett

https://www.hollandandbarrett.nl/advies/voeding/hoeveel-suiker-per-dag/

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) adviseert om niet meer dan 10% van je calorie-inname aan suiker te eten. [5] Dit is maximaal 50 gram suiker voor vrouwen en (omdat mannen een grotere energiebehoefte hebben) 62 gram voor mannen. Omdat er ook vaak suiker zit in producten waar je het misschien niet van zou verwachten, zoals brood, aardappelen ...

Lees meer over suiker | Hartstichting

https://www.hartstichting.nl/gezond-leven/gezond-eten/suiker

Wist jij dit over suiker? In totaal eet de gemiddelde Nederlander zo’n 110 gram suiker per dag . Dit zijn alle suikers samen: toegevoegde én de van nature aanwezige. 110 gram suiker is bijna 28 suikerklontjes per dag. Dat is meer dan de richtlijn van maximaal 90 gram per dag. Meer dan helft van onze suikerinname komt uit toegevoegd suiker.

≥ Suiker en Wiske 50 jaar — Stripfiguren — Marktplaats

https://www.marktplaats.nl/v/verzamelen/stripfiguren/m1856785189-suiker-en-wiske-50-jaar

Suiker en Wiske 50 jaar. Bieden. Ophalen of Verzenden. 2 0 sinds 24 jun. '22, 16:20. Deel via. of. Kopieer link. Kenmerken. Conditie Zo goed als nieuw. Figuur Suske en Wiske. Beschrijving. Voor de Suske en Wiske liefhebber. Advertentienummer: m1856785189. Meld aan Marktplaats. Overige advertenties van Sarah R.

5 tips om minder suiker te eten! (+ fabels over suiker)

https://fitchef.nl/blog/gezondheid/minder-suiker-eten

5 praktische tips om minder suiker te eten. Aangezien toegevoegde suikers per definitie niet in natuurlijke voeding zitten, is de gouden regel om zoveel mogelijk onbewerkte voeding te eten. (De enige uitzonderingen zijn honing en gedroogd fruit.) Met deze 5 basistips vermijd je makkelijk alle toegevoegde suikers. 1.

Zùsto: Suikervervanger Met 75% Minder Calorieën

https://zusto.com/nl/

Kortom, de lusten van suiker zonder de lasten. Nico Renmans stapte in 2019 mee in het verhaal. In zijn directe omgeving kampen verschillende mensen met diabetes. Hij weet welke beperkingen dat met zich brengt, en zet graag zijn schouders onder een initiatief dat perspectieven en mogelijkheden biedt voor diabetici.

Suiker: niet zo slecht als je denkt | Mens en Gezondheid: Gezonde voeding

https://mens-en-gezondheid.infonu.nl/gezonde-voeding/49154-suiker-niet-zo-slecht-als-je-denkt.html

Suiker heeft als voedingsmiddel een ronduit slechte naam. Maar suiker is lang niet zo ongezond als je denkt. Suiker is een energieleverancier bij uitstek, en tal van voedingsdeskundigen zijn er helemaal vóór om af en toe eens lekker van zoetigheid te genieten. Een beetje suiker mag dus best op z'n tijd.

Suikerinfo.nl - Suikerbiet

https://www.suikerinfo.nl/encyclopedie-en-suikertermen/23-encyclopedie/301-suikerbiet

De plant kan suiker in zijn wortel opslaan door fotosynthese. Dit is een proces waarbij planten door lichtenergie koolstofdioxide kunnen omzetten in koolhydraten, zoals suiker. De plant gebruikt deze suiker als reservevoedsel. Ongeveer 17% van de wortel bestaat uit suiker. Hoe je suiker uit suikerbiet haalt, hebben we hier beschreven ...

Wat is een 'suikerverslaving', en hoe kom je er vanaf?

https://drogespieren.nl/gezondheid/suikerverslaving

Zeker wanneer je suiker eet als je een dipje hebt, is dit effect moeilijk tegen te houden. Juist wanneer je je slecht voelt, is je weerstand tegen ongezonde impulsen immers het laagst. Hormonen en zoetigheid. Een laatste verklaring voor de ‘verslavende’ werking van suiker kan hem in je hormoonbalans zitten.

Suiker | Algemeen | Menselijk Lichaam

https://www.menselijklichaam.nl/algemeen/suiker/

Suiker. Suiker is een zoete voedingsstof die van nature voorkomt in fruit, groente, mais, suikerriet, suikerbieten en honing. De chemische naam voor suiker is sacharose. In Nederland is de suiker afkomstig uit suikerbieten. Er bestaan ook andere natuurlijke suikers, zoals vruchtensuiker (fructose) en melksuiker (lactose).

Suikervrij eten met onze praktische lijst en tips! - FitChef.nl

https://fitchef.nl/blog/gezondheid/suikervrij-eten

Om je een beter gevoel van verzadiging te geven is het goed om meer vetten en eiwitten te eten. Deze verzadigen beter waardoor je minder geneigd bent om te veel te eten en om naar snelle suikers te grijpen. 10. Kook zelf. Om echt elke dag suikervrij eten op je bord te krijgen zal je vaker zelf moeten koken.

Suiker | Drugsadvies over suiker | Informatie over suiker

https://drugsadvies.nl/drugs/overige/suiker/

Suiker was 6000 jaar geleden al bekend bij de oorspronkelijke bewoners van Melanesië (groep eilanden voor de kust van Australië). Via China en India is het gebruik verspreid naar Afrika en het Iberische continent. Alexander de Grote heeft suikerriet geïntroduceerd in Europa.

Hoeveel suiker zit er in mijn eten? | Consumentenbond

https://www.consumentenbond.nl/gezond-eten/toegevoegde-suikers

Check de hoeveelheid suiker Stap 1: bekijk de voedingswaardetabel. In de voedingswaardetabel vind je de hoeveelheid suikers per 100 gram of 100 ml. Een gemiddeld suikerklontje weegt ongeveer 4 gram.. Stap 2: bekijk de ingrediëntenlijst. Check de ingrediëntenlijst. Staat suiker vooraan, dan zit er veel van in. Ook zie je hier of de suiker is toegevoegd als (tafel)suiker, of juist uit fruit en ...

Een suikerdip: wat is het en wat kun je ertegen doen? | SmartVitaal

https://www.smartvitaal.nl/blog/suikerdip-wat-is-het

Met een gezond tussendoortje kun je je energieniveau veel gelijkmatiger op peil houden en voorkom je een tweede suikerdip. Bovendien houd je met gezonde tussendoortjes langer een verzadigd gevoel. Kies dus liever voor een stuk fruit, een handje noten of een bakje (plantaardige) yoghurt zonder suiker. Vervang verder wit brood, pasta en rijst ...

Alles over suiker | Voedingscentrum

https://www.voedingscentrum.nl/nl/thema/alles-over-suiker.aspx

Hoeveel suiker zit er in sap en frisdrank? In een klein glas sinaasappelsap van 150 milliliter zit 14 gram suiker. Dat zijn 3,5 suikerklontjes. In frisdrank zit gemiddeld ongeveer net zoveel als sinaasappelsap. Voor... Hoe kan ik minder suiker eten? Het is voor iedereen goed om niet te veel producten met toegevoegd suiker te eten.

Wat is suiker? Je leest en hoort er zoveel over maar wat is het eigenlijk?

https://www.suikerbank.nl/wat-is-suiker/

Suiker is een verzamelnaam voor een stof die tot de een groep koolhydraten behoort. Kristalsuiker, tafelsuiker en sacharose zijn allemaal namen voor deze stof, die we in de volksmond meestal ‘suiker’ noemen. Koolhydraten zijn een brandstof voor je lichaam. Het eten van koolhydraten (suikers) levert energie.

Wat is suiker? - Diabetes Fonds

https://www.diabetesfonds.nl/minder-suiker/veelgestelde-vragen-over-suiker/wat-is-suiker

Echter, veel suiker binnen krijgen kan leiden tot overgewicht. Mensen met overgewicht hebben een grotere kans op diabetes type 2. ‘Je kunt suiker gebruiken als conserveermiddel’ Feit. Een hoge concentratie van suiker is ongunstig voor bacteriën en andere micro-organismen die voedingsmiddelen kunnen bederven.

Suiker - Wikipedia

https://nl.wikipedia.org/wiki/Suiker

Palmsuiker of Javaanse suiker (Gula Jawa) Rietsuiker, (tafel)suiker gemaakt van suikerriet. Bietsuiker, (tafel)suiker gemaakt van suikerbiet. Basterdsuiker, fijngemalen (tafel)suiker met invertsuiker. Invertsuiker, mengsel van druivensuiker en vruchtensuiker. In de fysiologie kleine koolhydraat -moleculen: mono- en disachariden, bijvoorbeeld:

Suiker - Wikipedia

https://af.wikipedia.org/wiki/Suiker

Suiker (afgelei van die Arabiese sukkar en die Sanskrit-woord sharkara (शर्करा) "suiker", "ronde klippie") is 'n belangrike voedsel en genotmiddel. In die skeikunde staan tafelsuiker, 'n disakkaried, ook as sukrose (C 12 H 22 O 11) bekend.Suiker bevat vier kilokalorieë per gram (minder as vet met nege kilokalorieë en alkohol met sewe kilokalorieë per gram).

Suiker bestellen | Albert Heijn

https://www.ah.nl/producten/pasta-rijst-en-wereldkeuken/bakproducten/suiker

Op zoek naar suiker? Bestel het makkelijk en snel bij Albert Heijn Grootste assortiment Thuisbezorgd tot aan de voordeur. Bekijk producten!

Wat doet suiker met je lichaam? - Diabetes Fonds

https://www.diabetesfonds.nl/minder-suiker/veelgestelde-vragen-over-suiker/wat-doet-suiker-met-je-lichaam

Je lichaam zet suiker om in energie, dit doet het op verschillende manieren. Suiker bestaat uit fructose en glucose. Fructose wordt verwerkt door je lever en glucose wordt opgenomen in je bloed. Het hormoon insuline zorgt er voor dat de glucose in je weefsels komt als brandstof voor je lichaam.

Suiker; killer van je energie en gezondheid

https://energiekevrouwenacademie.nl/suiker-killer-van-je-energie-en-gezondheid/

Suiker betekent een extra belasting voor je bijnieren, die bij vrouwen 40+ ook al de functie van de eierstokken moeten overnemen waar het gaat om productie van oestrogeen en progesteron. Dit betekent een verhoogd risico op uitgeputte bijnieren. Een teveel aan suiker wordt omgezet in vetzuren, waardoor de kans op aderverkalking groter wordt.

Normale bloedsuikerwaarden: wat zijn het en hoe worden deze gemeten?

https://www.suikerbank.nl/wat-zijn-normale-bloedsuikerwaarden/

Onder de 6,1 mmol/l ⇒ Dit zijn normale bloedsuikerwaarden. Je hebt geen diabetes. Tussen de 6,1 – 6,9 mmol/l ⇒ Dit zijn verhoogde bloedwaarden wat past bij het voorstadium van Diabetes. Boven de 6,9 mmol/l ⇒ Boven deze waarde spreken we van Diabetes. →De bloedsuikerwaarden als je niet nuchter bent geprikt.

Stroop & Suiker Tiel | Pannenkoeken, American Pancakes, Bubble Waffles ...

https://stroopsuiker.nl/

Stroop & Suiker is een zaak waar het traditionele pannenkoekenhuis en de moderne pancake bar samen komen. Hier kun je genieten van o.a. heerlijke klassieke pan pannenkoeken, hippe American pancakes, bubble waffles, broodjes of een lekkere bak koffie. Leuk voor het hele gezin! Zowel voor lunch als diner.

Suikerinfo.nl - Wat is suiker?

https://suikerinfo.nl/suiker/wat-is-suiker

Suiker is een koolhydraat die zoet smaakt. Een koolhydraat bestaat uit één of meer suikermoleculen (sachariden) en levert energie aan planten, dieren en mensen. De chemische naam voor de suiker die je op tafel ziet staan is 'sacharose'. Het komt van nature voor in groente, fruit, suikerbieten, suikerriet en honing.

24 Verschillende Soorten Suiker – Hemels Thuis

https://hemelsthuis.nl/soorten-suiker/

In dit artikel beschrijven we vele soorten suiker zien en hoe het gemaakt wordt. Aan het eind weet je meer over suiker dan de gemiddelde Nederlander en ben je in staat om het bakken van taarten naar het volgende level te brengen. 1. Kristal suiker. Misschien wel het meest bekende van allemaal: kristalsuiker.

Suiker - Spreekbeurten.info

https://spreekbeurten.info/suiker.html

De geschiedenis van suiker Suiker. Niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. In elke huiskamer staat wel een suikerpot en in elke winkel is suiker volop te krijgen. Vroeger was dat anders. Suiker was er toen weinig en daardoor ook een duur artikel. Alleen rijke gezinnen konden dit betalen. Honing en suikerriet Voor het zoeten van eten en dranken gebruikten de mensenmeer lezen

Suiker: de Werking, Functie en Gezondheidseffecten

https://gezondeten.nl/voeding/suiker

Suiker is een dikmaker Dit is een fabel. Suiker is net als andere voedingstoffen niet meer dan een bron van energie. Als je suikers eet betekent dit niet automatisch dat je aan zult komen in gewicht, maar een teveel aan suiker is niet voordelig voor je gezondheid. Dit geldt uiteraard ook voor een teveel aan andere voedingsstoffen, zoals vet.

Hoe Hoog mag je Suiker zijn? Uitleg + 8 Tips om het te Verlagen

https://www.ziektevrijleven.nl/hoe-hoog-mag-suiker-zijn/

Normaal gesproken mag je bloedsuiker tot 2 uur na een maaltijd tussen de 5 mmol/L en 10 mmol/L zijn. In België geldt dat je bloedsuiker tot 2 uur na de maaltijd tussen de 90 mg/dL en 180 mg/dL mag zijn. Toch schrikken veel mensen als ze hun bloedsuiker meten en vervolgens een bloedsuiker van 9.5 mmol/L aflezen op het moment van meten.

Bloedsuiker te hoog? Herken de symptomen - SOHF

https://www.sohf.nl/blog/bloedsuiker-te-hoog-herken-de-symptomen

Symptomen van te hoog suiker. Symptomen van een te hoge bloedsuikerspiegel zijn in principe hetzelfde als die van diabetes type 2. Wel zijn ze vaak milder of blijven ze onopgemerkt. Zelfs patiënten met diabetes type 2 vertonen niet altijd symptomen. Vermoed je dat jouw bloedsuiker te hoog is omdat je meerdere symptomen óf risicofactoren kunt ...

Suikerverslaving: 10 redenen waarom suiker ongezond is

https://www.detoxplein.nl/suikerverslaving-suiker-ongezond/

10 redenen waarom suiker ongezond is. 1. Suiker verstoort je insulineproductie. Doordat suiker zo’n bewerkt product is en een extreem hoge Glycemische index (GI) heeft, krijgt je bloedsuikerspiegel een enorme piek wanneer je suiker eet. Hierdoor gaat je lichaam het hormoon insuline aanmaken.

8x (kinder)producten waarvan je niet wist dat er suiker in zit

https://www.oudersvannu.nl/nieuws/8x-kinderproducten-waarvan-je-niet-wist-dat-er-suiker-in-zit/

Het is algemeen bekend: te veel suiker is niet goed voor je. Maar soms zit er ook suiker in producten waar je dat niet van verwacht. Samen met kinderdiëtist Eva Cadier zetten wij 8 producten op een rij waar stiekem (veel) toegevoegde suiker in zit.

Kenniscentrum suiker & voeding

https://www.kenniscentrumsuiker.nl/

Kenniscentrum suiker & voeding vergaart wetenschappelijke feiten over suikers en communiceert deze naar gezondheidsprofessionals. Hiermee wil zij een bijdrage leveren aan het verhogen van de wetenschappelijke kennis over de rol van suikers in onze voeding. In overleg met de voedingswetenschap in Nederland wil zij komen tot consensus over ‘wat ...

Schokkend! 10 producten die stiekem bomvol suiker zitten - Run Now

https://www.runnow.nl/suiker/

Dextrose, fructose, lactose en kandij. Natuurlijke suikers als palmsuiker, kokosbloesemsuiker, ahornsiroop, agavesiroop en honing. Geraffineerde suiker (die in de fabriek is gezuiverd): kristalsuiker, rietsuiker, basterdsuiker en druivensuiker. Bekijk de hele lijst op de website van het diabetesfonds. Als suiker of één van bovenstaande ...

De waarheid over suiker uitgelegd - OptimaleGezondheid.com

https://www.optimalegezondheid.com/waarheid-over-suiker/

De Waarheid Over Suiker. Niemand kan ontkennen dat je als mens zijnde suiker nodig hebt. Het is zelfs cruciaal voor voor je hersenen om te functioneren ( 1). Maar toch zijn mensen vaak "bang" voor suiker en daar is een goede reden voor. Dit komt omdat ze denken dat alle suikers zorgen voor gewichtstoename, maar dit is absoluut niet het geval.

Koolhydraten en suikers | Consumentenbond

https://www.consumentenbond.nl/gezond-eten/koolhydraten-en-suikers

Koolhydraten. Samen met vetten en eiwitten zijn koolhydraten de hoofdbestanddelen van voeding. Koolhydraten is de verzamelnaam voor suikers en zetmeel. Ze zitten vooral in brood, aardappelen, rijst, pasta, fruit en peulvruchten. En ook in bewerkte producten, zoals frisdrank, gebak, snoep, koekjes en andere tussendoortjes.

De voedingswaarde van suiker - aHealthylife.nl

https://www.ahealthylife.nl/de-voedingswaarde-van-suiker/

Een theelepel suiker levert gemiddeld 4 gram suiker, een suikerklontje weegt ook ongeveer 4 gram. Aangezien 1 gram suiker 4 kcal bevat, kun je zeggen dat 1 suikerklontje 16 kcal telt. Het verschil tussen kristalsuiker en rietsuiker. Tussen kristal- en rietsuiker is op nutritioneel vlak weinig verschil, maar de herkomst en productiemethode zijn ...

18 voedingsmiddelen die onverwacht veel suiker bevatten

https://www.optimalegezondheid.com/voedingsmiddelen-veel-suiker/

Het eten van te veel suiker is echt slecht voor je gezondheid, dat weten we allemaal.. Het is verbonden met een verhoogd risico van veel ziekten, waaronder obesitas, hart- en vaatziekten, type 2 diabetes en verschillende vormen van kanker. Veel mensen zijn aan het proberen om hun suiker inname te beperken, maar het is moeilijk in te schatten hoeveel suiker je eigenlijk consumeert.