Zoetstoffen online kopen

3.50% korting
Holland & Barrett korting

Zoetstoffen of geen zoetstoffen? | Holland & Barrett

https://www.hollandandbarrett.nl/advies/voeding/zoetstoffen/

Wij hebben dit voor je onderzocht en alles overzichtelijk op een rijtje gezet: wat zoetstoffen precies zijn, waar ze van gemaakt worden, of ze al dan niet gezond zijn en hoe je ze kunt herkennen. Lees verder om alles te weten te komen over zoetstoffen.

Bezoek Holland & Barrett met korting

Zoetstoffen | Voedingscentrum

https://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/zoetstoffen.aspx

Zoetstoffen zijn stoffen die aan voedingsmiddelen worden toegevoegd om ze zoeter te maken. Er zijn meer dan 15 goedgekeurde zoetstoffen, sommige komen in de natuur ook voor, bijvoorbeeld in bessen of citrusvruchten. Lees meer over de verschillende soorten, de veiligheid, de effecten en het advies voor het gebruik van zoetstoffen.

Wat staat er in de nieuwe WHO-richtlijn (2023) over zoetstoffen?

https://www.zoetstoffen.nl/bibliotheek/wetenschap/wat-staat-er-in-de-nieuwe-who-richtlijn-2023-over-zoetstoffen/

De WHO richtlijn ‘Use of non-sugar sweeteners’. De nieuwe richtlijn heeft als doel om beleidsmakers, programmamanagers, wetenschappers, docenten, gezondheidsprofessionals en andere belanghebbenden te ondersteunen bij het gebruik van zoetstoffen om: De inname van vrije suikers te verminderen.

Warenwetregeling Zuiverheidseisen van zoetstoffen - Wetten.nl

https://wetten.overheid.nl/jci1.3:c:BWBR0004672&g=2024-04-24&z=2024-04-24

Warenwetregeling Zuiverheidseisen van zoetstoffen. 1 Een wijziging van richtlijn nr. 95/31/EG van de Commissie van de Europese Gemeenschappen van 5 juli 1995 tot vaststelling van specifieke zuiverheidseisen voor zoetstoffen die in levensmiddelen mogen worden gebruikt (PbEG L 178), gaat voor de toepassing van artikel 1 gelden met ingang van de dag waarop aan de betrokken wijzigingsrichtlijn ...

Koken en bakken met zoetstoffen | Kenniscentrum Zoetstoffen

https://www.zoetstoffen.nl/recepten/

Koken en bakken met zoetstoffen. Door suiker in het recept van een cake, taart of koekjes door zoetstoffen te vervangen, verlaag je het aantal calorieën per portie. We hebben op deze pagina een aantal inspirerende recepten opgenomen. Probeer ze eens uit.

Zoetstoffen zijn misschien niet zo onschuldig als lang werd gedacht

https://www.nrc.nl/nieuws/2023/06/23/winstwaarschuwing-bij-de-zoetstof-a4167750

Suikervervangers: Zoetstoffen gebruiken als middel om af te vallen? Niet doen, zegt de Wereldgezondheidsorganisatie. Want onduidelijk is, wat de gevolgen…

Wat is beter: suiker of zoetstof? | Voedingscentrum

https://www.voedingscentrum.nl/nl/service/vraag-en-antwoord/veilig-eten-en-e-nummers/wat-is-beter-suiker-of-zoetstof-.aspx

Normaal gebruik van suiker kan geen kwaad. Datzelfde geldt voor (producten met) zoetstoffen. Suiker en zoetstoffen zorgen beide voor een zoete smaak. Een verschil tussen suiker en zoetstoffen is dat er in zoetstoffen minder calorieën zitten. Volwassenen, kinderen en ook mensen met diabees kunnen suiker en zoetstoffen gebruiken.

Vragen rondom zoetstoffen | Kenniscentrum Zoetstoffen

https://www.zoetstoffen.nl/vragen/

Vragen rondom zoetstoffen. Wekelijks ontvangen we vragen over zoetstoffen. Welke zoetstof is de beste? Word je dik van zoetstoffen? Zijn zoetstoffen wel gezond voor je? De meestgestelde vragen hebben we op deze pagina opgenomen. Staat uw vraag er niet bij, stel deze dan via ons vragenformulier.

Veelgebruikte zoetstof in snoep en frisdrank mogelijk schadelijk voor ...

https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/buitenland/artikel/5447320/veelgebruikte-zoetstof-schadelijk-voor-gezondheid

In veel producten gebruikt. Volgens het Kenniscentrum Zoetstoffen wordt neotaam in Nederland gebruikt in veel producten. Onder andere frisdranken, snoepjes, jam, ijs, zuivelproducten ...

Zoetstoffen - diabetes.nl

https://www.diabetes.nl/leefstijl-en-voeding/zo-werkt-voeding-in-je-lichaam/zoetstoffen

Zoetstoffen geven een zoete smaak, maar er zitten vaak geen of weinig calorieën in. Ze laten je bloedsuiker niet stijgen, want er zitten geen of weinig koolhydraten in. Er zijn 2 soorten zoetstoffen: intensieve en extensieve zoetstoffen. Intensieve zoetstoffen zijn veel zoeter dan suiker.

Zoetstoffen.eu | Alles weten over zoetstoffen

https://www.zoetstoffen.eu/

Alles over zoetstoffen en de zoete smaak. Wil je minder suiker eten, minder calorieën innemen of eenvoudigweg evenwichtiger gaan eten zonder in te boeten op plezier? Heb je vragen over zoetstoffen? Zijn ze echt veilig? Hoeveel mag je ervan gebruiken? Wat gebeurt er met zoetstoffen in ons lichaam? Mag je zoetstoffen gebruiken voor het koken?

Zijn zoetstoffen onschuldig? | NPO Kennis

https://npokennis.nl/longread/7533/zijn-zoetstoffen-onschuldig

Te veel suiker is niet goed voor je, dat weet iedereen. Zijn zoetstoffen dan een goed alternatief? Uit onderzoeken blijkt keer op keer dat er niets aan de hand is met zoetstoffen, en dus ook niet met aspartaam. Zoetstoffen zijn misschien wel de best onderzochte stoffen die we binnenkrijgen. Zoals bij alles geldt wel: gebruik de ...

De werking van zoetstof op ons brein en ons lichaam

https://nederlandvoedselland.nl/de-werking-van-zoetstof-op-ons-brein-en-ons-lichaam/

Wat weten we van de invloed die zoetstoffen hebben op ons brein en ons lichaam? We vroegen het Paul Smeets, associate professor bij Wageningen University & Research. Hoe registreren onze hersenen de smaak zoet? “Je hebt zoete smaakreceptoren op je tong en in je maagdarmkanaal. Die zoetreceptor wordt gestimuleerd door zowel suikers ...

Kenniscentrum Zoetstoffen

https://www.zoetstoffen.nl/

Zijn zoetstoffen veilig? Kunnen zoetstoffen helpen bij het afvallen? En wat doen ze met je bloedsuikerspiegel? Er bestaan veel vragen en misverstanden over zoetstoffen. Zoetstoffen.nl geeft wetenschappelijk onderbouwde antwoorden.

Zoetstoffen | Voedingscentrum

https://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/zoetstoffen.aspx?toepassing=Zoetjes

Zoetstoffen vervangen suiker, of een deel daarvan, in bijvoorbeeld frisdranken, sap, yoghurt en jam. Ze zorgen ervoor dat deze producten even zoet smaken als producten waar meer suiker in zit, maar ze bevatten minder calorieën. Zoetstoffen zijn ook los verkrijgbaar als zoetjes, poeder of oplossing.

Zoetstoffen: Soorten, Risico's en Gezondheidseffecten - Gezondeten.nl

https://gezondeten.nl/voeding/zoetstoffen

Er zijn verschillende soorten zoetstoffen: extensieve en intensieve. Extensieve zoetstoffen, zoals xylitol en sorbitol, zijn half tot even zoet als suiker. Net als suiker geven ze volume aan producten. Intensieve zoetstoffen, zoals aspartaam en stevia, zijn een stuk zoeter.

Hoeveel zoetstoffen mag je als je diabetes hebt?

https://www.diabetesfonds.nl/over-diabetes/eten-met-diabetes/over-zoetstoffen-en-diabetes

Hoe zit het precies met zoetstoffen. Zijn ze veilig in gebruik, hoeveel zoetstoffen mag ik eigenlijk? Lees het op diabetesfonds.nl.

Zoetstoffen | Gezond Leven

https://www.gezondleven.be/themas/voeding/focus-op-voeding-niet-voedingsstoffen/voedingsstoffen/koolhydraten-en-voedingsvezels/zoetstoffen

Zoetstoffen zijn stoffen die voedingsmiddelen zoeter maken, zonder suiker toe te voegen. Leer meer over de verschillende soorten, de invloed op de gezondheid en de beperkingen van deze artificiële zoetstoffen. Ontdek welke succes zoetstoffen zijn, zoals stevia en aspartaam, en hoe ze de smaak en de gezondheid beïnvloeden.

Zoetstoffen en gezondheid | Kenniscentrum Zoetstoffen

https://www.zoetstoffen.nl/gezondheid/zoetstoffen-en-gezondheid/

Zoetstoffen. Over zoetstoffen; Laagcalorische zoetstoffen; Polyolen; Overig. Gezondheid. Zoetstoffen en gezondheid; Gezond gewicht; Eetlust en verzadiging; Diabetes Mellitus; Gezond gebit; Zoetverslaving; Energie inhoud van producten; De zoetstoffencheck; Minder zoet eten en drinken? Veiligheid. Zoetstoffen en veiligheid; Wetenschap; ADI ...

Hoe zit het met zoetstoffen? - Diabetes Fonds

https://www.diabetesfonds.nl/over-eten/veelgestelde-vragen-suiker/hoe-zit-het-met-zoetstoffen

Zoetstoffen zijn smaakstoffen die bevatten minder calorieën dan suiker. Er zijn meer dan 15 goedgekeurde zoetstoffen, zoals acesulfaam-K, cyclamaat en xylitol. Zoetstoffen hebben een E-nummer en zijn veilig door de EFSA, maar er is veel discussie over hun effecten op de gezondheid. Lees meer over de verschillen tussen intensieve en extensieve zoetstoffen, de soorten zoetstoffen en de E-nummers.

Voedingscentrum duidt: onrust rondom zoetstoffen

https://www.voedingscentrum.nl/nl/nieuws/voedingscentrum-duidt-onrust-rondom-zoetstoffen.aspx

Voedingscentrum duidt: onrust rondom zoetstoffen. 14 juli 2023. We weten dat mensen argwaan kunnen hebben over zoetstoffen. Die zorgen zijn ook begrijpelijk als steeds negatieve berichten in de media verschijnen. Op dit moment zien we onduidelijkheid en onrust door rapporten die vandaag zijn uitgekomen over de veiligheid van de ...

Over zoetstoffen | Kenniscentrum Zoetstoffen

https://www.zoetstoffen.nl/zoetstoffen/over-zoetstoffen/

Leer meer over de verschillende soorten zoetstoffen, zoals suikers en polyolen, die in voedingsmiddelen worden gebruikt om een zoete smaak te geven. Ontdek de oorsprong, de eigenschappen, de toepassingen en de veiligheid van zoetstoffen op deze website van het Kenniscentrum Zoetstoffen.

Gezonde en gevaarlijke zoetstoffen: een volledig overzicht - Puur Figuur

https://www.puurfiguur.nl/zoetstoffen/

Leer wat de verschillen zijn tussen natuurlijke en kunstmatige suikervervangers, hoe je ze kunt herkennen en welke suikers je veilig kunt gebruiken. Ontdek ook de gezondheidsvoordelen en -nadelen van natuurlijke en kunstmatige zoetstoffen, en hoe je ze kunt voorkomen.

Zoetstof - Wikipedia

https://nl.wikipedia.org/wiki/Zoetstof

Een zoetstof is een stof die zoet smaakt. De term wordt in twee betekenissen gebruikt: voor stoffen die niet tot de suikers behoren, maar die wel, net als suiker, het zintuig voor zoete smaak prikkelen. voor alle zoetmakers, zowel suikers als andere zoetstoffen.

Zoetstoffen en veiligheid | Kenniscentrum Zoetstoffen

https://www.zoetstoffen.nl/veiligheid/zoetstoffen-en-veiligheid/

Hoe weten we of zoetstoffen veilig zijn? Als je het goed beschouwt is geen enkele stof helemaal zonder risico, of het nu om een natuurlijke stof of om een door de mens samengestelde stof gaat. Bekende voorbeelden zijn dat je door te veel water, te veel zout of te veel vitamines gezondheidsschade kunt oplopen.