Anticonceptiepillen online kopen

Anticonceptiepil | Apotheek.nl

https://www.apotheek.nl/zorg-van-de-apotheker/uw-apotheker-geeft-antwoord/anticonceptiepil

De verschillende soorten anticonceptiepillen kunnen vrouwen gebruiken vanaf de eerste menstruatie. Dit betekent dat de fabrikant de pil bij deze vrouwen uitgebreid heeft onderzocht. Hieruit blijkt dat de pil vanaf de eerste menstruatie veilig is en werkt.

Combinatiepil - Anticonceptie

https://www.anticonceptie.nl/anticonceptiemethoden/anticonceptiepil/combinatiepil/

Combinatiepil. We kennen een hoop soorten anticonceptiepillen. Het onderscheid zit ‘m in de werkzame hormonen en in de hoeveelheid van elk hormoon. Zo zitten er in de combinatiepil altijd twee hormonen: oestrogeen en progestageen. Lees hier alles over de combinatiepil en welke soorten er zijn.

Anticonceptiepil - Trombosestichting

https://www.trombosestichting.nl/trombose/oorzaken/anticonceptiepil/

De meest gebruikte anticonceptiepil is de combinatiepil met de hormonen oestrogeen en progestageen. Het hormoon progestageen voorkomt een zwangerschap. Oestrogeen zorgt voor een reguliere menstruatie. Oestrogeen heeft invloed op de bloedstolling; het bloed stolt sneller. Het tromboserisico is het hoogst in de eerste jaren na de start van de pil.

Anticonceptiepil: soorten pillen en voor- en nadelen

https://mens-en-gezondheid.infonu.nl/diversen/176376-anticonceptiepil-soorten-pillen-en-voor-en-nadelen.html

De anticonceptiepil, ook wel ‘de pil’ genoemd, bevat de kunstmatige hormonen progestageen en oestrogeen (combinatiepil). Er bestaan verschillende soorten anticonceptiepillen. De hormonen progestageen en oestrogeen zorgen ervoor dat je niet zwanger kunt raken. De pil zorgt ervoor dat de eisprong wordt geremd en dat er geen eicel vrijkomt.

Ik kies voor de gewone pil (combinatiepil) | Thuisarts.nl

https://www.thuisarts.nl/pil/ik-kies-voor-gewone-pil-combinatiepil

Het hormoon oestrogeen zorgt dat je regelmatig ongesteld wordt. De combinatiepil beschermt je heel goed tegen zwangerschap. De kans is heel klein dat je toch zwanger wordt. Van de 1000 vrouwen die de combinatiepil slikken, worden minder dan 5 per jaar toch zwanger. Als je de pil vergeet en niet op tijd slikt, heb je kans dat je toch zwanger wordt.

De 10 verschillende soorten anticonceptiepillen en de bijwerkingen

https://www.bedrock.nl/anticonceptiepillen-bijwerkingen/

Een overzicht van de verschillende soorten anticonceptiepillen, hun samenstelling, werking en mogelijke bijwerkingen. Lees meer over de éénfasepil, tweefasepil, driefasepil, minipil, prikpil en meer.

Anticonceptiepil - Anticonceptie

https://www.anticonceptie.nl/anticonceptie-wiki/veelgestelde-vragen/anticonceptiepil/

Er zijn verschillende soorten anticonceptiepillen op de markt met allerlei verschillende hormonen. De twee hoofdcategorieën zijn: de combinatiepil en de pil zonder oestrogeen. Om te ontdekken welke pil het beste bij jou past, lees je meer informatie over de verschillende soorten op deze website.

De pil: hoe werkt de anticonceptiepil, voor- en nadelen…

https://www.allesoverseks.be/de-pil

Er bestaan veel soorten anticonceptiepillen en ze verschillen sterk in prijs. Voor sommige merken is er een (gedeeltelijke of volledige) terugbetaling door de ziekteverzekering . Daarnaast krijg je bij sommige ziekenfondsen een extra tegemoetkoming als je anticonceptie koopt.

Anticonceptie | College ter Beoordeling van Geneesmiddelen

https://www.cbg-meb.nl/onderwerpen/medicijninformatie-anticonceptie

Het CBG is verantwoordelijk voor de beoordeling van de werkzaamheid en de veiligheid van hormonale anticonceptie. Voor de anticonceptie zonder hormonen beoordeelt het CBG alleen de werkzame stof in het middel. Het CBG controleert of een koperspiraal genoeg koper bevat voor een goede werking.

Meer weten over de anticonceptiepil? Vraag 't de apotheker!

https://www.apotheek.nl/zorg-van-de-apotheker/meer-weten-over-de-anticonceptiepil-vraag-t-de-apotheker

Het verschil zit in de hoeveelheid hormonen per pil en de onderlinge verhouding tussen de hormonen. Meestal zitten er 21 pillen in een strip. Daarna volgt de stopweek. Ook zijn er strips met 28 pillen. De pil met een verlengd doseringsschema bevat 91 pillen in elke strip. Meer info over de soorten pillen.

Anticonceptie: wat is het en welke soorten zijn er allemaal?

https://www.apotheekonline.net/kennisbank/anticonceptie/

Welke vormen van anticonceptiepillen zijn er Hoewel in de volksmond vaak wordt gesproken over ‘De Pil’ is er niet slechts één soort anticonceptiepil. In grote lijnen zijn er twee soorten anticonceptiepil: de combinatiepil en de progestageen pil ( minipil ).

De pil: alles over de anticonceptiepil | Etos

https://www.etos.nl/advies/anticonceptie/de-pil/

Inmiddels zijn er verschillende soorten anticonceptiepillen verkrijgbaar, bijvoorbeeld met één hormoon of meerdere hormonen en een pil mét of zonder stopweek. Ook zijn er veel andere soorten anticonceptie beschikbaar, zoals een anticonceptiepleister, vaginale ring, anticonceptiestaafje en (hormoonloze) spiraal.

Anticonceptiepil - Anticonceptie

https://www.anticonceptie.nl/anticonceptiemethoden/anticonceptiepil/

Met de anticonceptiepil kun je je ongesteldheid verplaatsen of overslaan. Je moet dagelijks op hetzelfde tijdstip je pil innemen. De werking van de pil is sterk afhankelijk van het juiste gebruik. Als je graag wilt beginnen met de anticonceptiepil heb je hier een recept voor nodig van je huisarts.

Anticonceptie | NHG-Richtlijnen

https://richtlijnen.nhg.org/standaarden/anticonceptie

Adviseer om een uur voorafgaand aan de plaatsing pijnstilling (naproxen 500 mg of paracetamol 2 tabletten van 500 mg) in te nemen. Wijs de vrouw op de sterke aanwijzingen voor een verhoogd risico op expulsie van de spiraal bij gebruik van menstruatiecups. Adviseer om contact op te nemen bij abnormale afscheiding, aanhoudende buikpijn, abnormaal ...

Ik wil de pil gaan slikken, welke kan ik kiezen? | Thuisarts.nl

https://www.thuisarts.nl/anticonceptiepil/ik-wil-pil-gaan-gebruiken-als-voorbehoedmiddel

Als je een pil wil slikken om te voorkomen dat je zwanger wordt, dan kun je kiezen tussen de combinatiepil en de minipil. Beide pillen beschermen even goed tegen zwanger worden. Er zijn ook verschillen, bijvoorbeeld: De combinatiepil. Slik je elke dag, 3 weken lang. Daarna 1 week niet.

Anticonceptiemiddelen | De Gynaecoloog

https://www.degynaecoloog.nl/onderwerpen/anticonceptiemiddelen/

Anticonceptiemiddelen. Een anticonceptiemiddel (voorbehoedmiddel) zorgt ervoor dat je niet zwanger wordt als je seks hebt. Er zijn verschillende anticonceptiemiddelen waaronder: het condoom, de pil, het spiraaltje, de vaginale ring, de prikpil en het implantatiestaafje. Goede en betrouwbare informatie over anticonceptie kun je lezen op Ik wil ...

Alles over de anticonceptiepil. - Seksualiteit

https://seksualiteit.nl/onderwerpen/anticonceptiemiddelen/de-pil/

In de meeste pillen zitten 2 soorten hormonen. Er zijn ook anticonceptiepillen met 1 hormoon. De hormonen in de pil zorgen ervoor dat je niet zwanger wordt. De anticonceptiepil is heel betrouwbaar als je hem elke dag slikt. Je betaalt elke 3 maanden €6,00 tot €37,00. Dat is dus €2,00 tot €12,30 per maand.

Vragen over de anticonceptiepil | Thuisarts.nl

https://www.thuisarts.nl/nieuws/vragen-over-anticonceptiepil

Vragen over de anticonceptiepil. De afgelopen dagen zijn in de media berichten verschenen over het gebruik van verschillende soorten anticonceptiepillen. Een kwart van de Nederlandse vrouwen die de anticonceptiepil gebruiken, slikt een pil die een extra verhoogd risico geeft op trombose.

De pil: hoe werkt de anticonceptiepil? | Gezondheidsplein

https://www.gezondheidsplein.nl/aandoeningen/anticonceptie/de-pil/item124417

De pil is het bekendste anticonceptiemiddel. De anticonceptiepil bestaat al ruim 60 jaar en was oorspronkelijk bedoeld om de menstruatie te regelen. Al gauw bleek dit als bijwerking bescherming te bieden tegen zwanger worden. Tegenwoordig wordt het als anticonceptiemiddel gebruikt en is een regelmatige menstruatie de bijwerking.

Anticonceptiepil - Wikipedia

https://nl.wikipedia.org/wiki/Anticonceptiepil

De anticonceptiepil, ook wel de pil, is de meest gebruikte methode van anticonceptie in de Lage Landen, [1] waar deze in 1962 als Lyndiol door Organon werd geïntroduceerd. In Nederland kwam de anticonceptiepil in 1964 beschikbaar. Sinds 1997 is in Nederland enkel een doktersrecept nodig bij de eerste uitgifte.

Anticonceptiemiddelen: alles wat je moet weten | Gezondheidsplein

https://www.gezondheidsplein.nl/aandoeningen/anticonceptie/item40740

Leer alles over de verschillende anticonceptiemiddelen, zoals de pil, de anticonceptiepleister, het condoom en de koperspiraal. Vergelijk de werking, de hormonen, de bijwerkingen en de kosten van elke methode en vind de beste optie voor jou.

Anticonceptiemethoden | Anticonceptie.nl

https://www.anticonceptie.nl/anticonceptiemethoden/

Anticonceptiepil. De anticonceptiepil slik je dagelijks en is een veelgebruikte methode in Nederland. Elke dag op ongeveer hetzelfde tijdstip neem je deze pil om zwangerschap te voorkomen. De pil is er zonder oestrogeen en met synthetische of lichaamseigen hormonen.

De pil | Thuisarts.nl

https://www.thuisarts.nl/pil

De pil voorkomt dat je zwanger wordt. De gewone pil heeft 2 hormonen (oestrogeen en progestageen). De minipil heeft 1 hormoon (progestageen). Ze werken even goed. De meeste vrouwen kiezen voor de gewone pil. Soms is de minipil een betere keuze; bijvoorbeeld bij borstvoeding.

Amerikaans bedrijf brengt vlammenwerper-robothond op de ... - Telegraaf

https://www.telegraaf.nl/nieuws/704077109/amerikaans-bedrijf-brengt-vlammenwerper-robothond-op-de-markt-is-dit-legaal

Een nieuwe ’handige tool’ voor de landbouw-sector of ijsverwijdering, het Amerikaanse bedrijf Throwflame verkoopt sinds dinsdag een vlammenwerper op pootjes. Lees meer op telegraaf.nl