Anticonceptiepillen online kopen

Anticonceptiepil | Apotheek.nl

https://www.apotheek.nl/zorg-van-de-apotheker/uw-apotheker-geeft-antwoord/anticonceptiepil

De verschillende soorten anticonceptiepillen kunnen vrouwen gebruiken vanaf de eerste menstruatie. Dit betekent dat de fabrikant de pil bij deze vrouwen uitgebreid heeft onderzocht. Hieruit blijkt dat de pil vanaf de eerste menstruatie veilig is en werkt.

Anticonceptie: wat is het en welke soorten zijn er allemaal?

https://www.apotheekonline.net/kennisbank/anticonceptie/

Welke vormen van anticonceptiepillen zijn er. Hoewel in de volksmond vaak wordt gesproken over ‘De Pil’ is er niet slechts één soort anticonceptiepil. In grote lijnen zijn er twee soorten anticonceptiepil: de combinatiepil en de progestageen pil . Combinatiepil

De 10 verschillende soorten anticonceptiepillen en de bijwerkingen

https://www.bedrock.nl/anticonceptiepillen-bijwerkingen/

De anticonceptiepil komt in allerlei verschillende soorten. Zo heb je de éénfasepil, tweefasepil en de driefasepil. Deze drie pillen komen weer in verschillende doseringen en samenstellingen. Alsof dat nog niet ingewikkeld genoeg is heb je ook nog de minipil en de prikpil.

Anticonceptiemiddelen - BENU

https://www.benu.nl/gezondheid/vrouw-en-zwangerschap/anticonceptie

Er zijn veel verschillende soorten anticonceptiepillen. Sommige soorten van de pil bevatten veel meer hormonen dan andere (‘lichte’ pil en ‘zware’ pil). Ook hebben sommige anticonceptiepillen meer bijwerkingen of risico’s dan andere.

De pil: hoe werkt de anticonceptiepil, voor- en nadelen…

https://www.allesoverseks.be/de-pil

De pil is een hormonale pillen die je dagelijks inslikt om zwangerschap te voorkomen. Lees hier hoe de pil werkt, welke soorten er zijn, waar je ze kunt kopen en wat de voor- en nadelen zijn.

Ik kies voor de gewone pil (combinatiepil) | Thuisarts.nl

https://www.thuisarts.nl/pil/ik-kies-voor-gewone-pil-combinatiepil

In de gewone pil zitten 2 soorten hormonen: oestrogeen en progestageen. Daarom heet deze pil ook wel 'combinatiepil'. De combinatiepil voorkomt dat je zwanger wordt. Als je de pil voor het eerst wil gaan slikken, heb je een recept nodig van je huisarts.

Anticonceptiepillen voor vrouwen: Typen en bijwerkingen

https://mens-en-gezondheid.infonu.nl/aandoeningen/200437-anticonceptiepillen-voor-vrouwen-typen-en-bijwerkingen.html

Anticonceptiepillen zijn pillen die een vrouw dagelijks inneemt om zo een zwangerschap te voorkomen. De pillen, die door de mens gemaakte vormen van de hormonen oestrogeen en progestageen bevatten, zorgen er voor dat sperma niet in de baarmoeder kan binnendringen.

anticonceptie, hormonale - Farmacotherapeutisch Kompas

https://www.farmacotherapeutischkompas.nl/bladeren/indicatieteksten/anticonceptie__hormonale

In het algemeen geldt het advies om niet-hormonale methoden (incl. koperspiraal) een jaar na de laatste menstruatie te staken. Bij gebruik van hormonale anticonceptie, is amenorroe niet betrouwbaar vast te stellen. Het advies is om hormonale anticonceptie op de leeftijd van 52 jaar te stoppen.

Anticonceptiepil: soorten pillen en voor- en nadelen

https://mens-en-gezondheid.infonu.nl/diversen/176376-anticonceptiepil-soorten-pillen-en-voor-en-nadelen.html

Er bestaan verschillende soorten anticonceptiepillen. De hormonen progestageen en oestrogeen zorgen ervoor dat je niet zwanger kunt raken. De pil zorgt ervoor dat de eisprong wordt geremd en dat er geen eicel vrijkomt.

Anticonceptie | NHG-Richtlijnen

https://richtlijnen.nhg.org/standaarden/anticonceptie

Een richtlijn voor het advies en de keuze van anticonceptiemethodes voor vrouwen en stellen. De richtlijn bevat informatie over anamnese, lichamelijk onderzoek, evaluatie, noodanticonceptie, controles en het overgang en anticonceptie.

De pil als anticonceptie: wat zijn de voor- en nadelen? - 24Baby.nl

https://www.24baby.nl/geboorte/anticonceptie/de-pil/

Welke anticonceptiepillen zijn er? Grofweg zijn er twee soorten anticonceptiepillen: de combinatiepil en de minipil. Deze twee soorten zijn weer verder te onderscheiden door de verschillende hoeveelheden hormonen. De huisarts zal aan de hand van een aantal vragen bepalen welke pil bij jou past.

De pil: alles over de anticonceptiepil | Etos

https://www.etos.nl/advies/anticonceptie/de-pil/

Lees vóór gebruik van een anticonceptiemiddel op basis van hormonen altijd goed de bijsluiter. Verder is tijdens het slikken van de pil de kans op borstkanker iets verhoogd. Het is daarom altijd goed om je borsten regelmatig te controleren. Lees meer over hoe je zelf je borsten kunt onderzoeken.

Anticonceptiepil - Anticonceptie

https://www.anticonceptie.nl/anticonceptiemethoden/anticonceptiepil/

De anticonceptiepil is een hormonale methode om zwangerschap te voorkomen. Er zijn verschillende soorten en merken van de anticonceptiepil, die je met je huisarts kunt kiezen. Lees meer over de werking, de voordelen en de nadelen van de anticonceptiepil.

Ik wil de pil gaan slikken, welke kan ik kiezen? | Thuisarts.nl

https://www.thuisarts.nl/anticonceptiepil/ik-wil-pil-gaan-gebruiken-als-voorbehoedmiddel

Als je een pil wil slikken om te voorkomen dat je zwanger wordt, dan kun je kiezen tussen de combinatiepil en de minipil. Beide pillen beschermen even goed tegen zwanger worden. Er zijn ook verschillen, bijvoorbeeld: De combinatiepil. Slik je elke dag, 3 weken lang. Daarna 1 week niet.

Vragen over de anticonceptiepil | Thuisarts.nl

https://www.thuisarts.nl/nieuws/vragen-over-anticonceptiepil

Vragen over de anticonceptiepil. De afgelopen dagen zijn in de media berichten verschenen over het gebruik van verschillende soorten anticonceptiepillen. Een kwart van de Nederlandse vrouwen die de anticonceptiepil gebruiken, slikt een pil die een extra verhoogd risico geeft op trombose.

De pil: hoe werkt de anticonceptiepil? | Gezondheidsplein

https://www.gezondheidsplein.nl/aandoeningen/anticonceptie/de-pil/item124417

De pil is een oraal anticonceptiemiddel dat hormonen geeft aan het lichaam om de eisprong en de baarmoederhals te voorkomen. Lees hoe de pil werkt, hoe je het gebruikt, hoe betrouwbaar het is en welke bijwerkingen het kan hebben.

Combinatiepil - Anticonceptie

https://www.anticonceptie.nl/anticonceptiemethoden/anticonceptiepil/combinatiepil/

We kennen een hoop soorten anticonceptiepillen. Het onderscheid zit ‘m in de werkzame hormonen en in de hoeveelheid van elk hormoon. Zo zitten er in de combinatiepil altijd twee hormonen: oestrogeen en progestageen. Lees hier alles over de combinatiepil en welke soorten er zijn.

Anticonceptiepil - Anticonceptie

https://www.anticonceptie.nl/anticonceptie-wiki/veelgestelde-vragen/anticonceptiepil/

Er zijn verschillende soorten anticonceptiepillen op de markt met allerlei verschillende hormonen. De twee hoofdcategorieën zijn: de combinatiepil en de pil zonder oestrogeen. Om te ontdekken welke pil het beste bij jou past, lees je meer informatie over de verschillende soorten op deze website.

Alles over de anticonceptiepil. - Seksualiteit

https://seksualiteit.nl/onderwerpen/anticonceptiemiddelen/de-pil/

De pil is een klein pilletje met hormonen dat je elke dag slikt om zwangerschap te voorkomen. Lees hier alles over de werking, betrouwbaarheid, bijwerkingen, kosten en soorten anticonceptiepillen.

Anticonceptiemiddelen: alles wat je moet weten | Gezondheidsplein

https://www.gezondheidsplein.nl/aandoeningen/anticonceptie/item40740

Leer alles over de verschillende anticonceptiemiddelen, zoals de pil, de anticonceptiepleister, het condoom en de koperspiraal. Vergelijk de werking, de hormonen, de bijwerkingen en de kosten van elke methode en vind de beste optie voor jou.

Anticonceptiepil - Wikipedia

https://nl.wikipedia.org/wiki/Anticonceptiepil

De anticonceptiepil, ook wel de pil, is de meest gebruikte methode van anticonceptie in de Lage Landen, [1] waar deze in 1962 als Lyndiol door Organon werd geïntroduceerd. In Nederland kwam de anticonceptiepil in 1964 beschikbaar. Sinds 1997 is in Nederland enkel een doktersrecept nodig bij de eerste uitgifte.

De pil | Thuisarts.nl

https://www.thuisarts.nl/pil

De pil voorkomt dat je zwanger wordt. Lees over de verschillen tussen de gewone pil en de minipil, hoe je de pil kunt slikken en wat je kunt doen als je de pil vergeten bent.

Ik ben de pil vergeten | Thuisarts.nl

https://www.thuisarts.nl/anticonceptiepil/ik-ben-pil-vergeten

Als je de pil een keer vergeet, hoeft dat niet erg te zijn. Lees hier wat je dan moet doen. De kans dat je bij vergeten van de pil zwanger wordt is groter als je: na de stopweek de 1e pil bent vergeten. in de eerste week van je strip 1 of meer pillen bent vergeten. 2 keer of vaker achter elkaar de pil bent vergeten.