Maagtabletten online kopen

omeprazol | Apotheek.nl

https://www.apotheek.nl/medicijnen/omeprazol

Belangrijk om te weten over omeprazol. Omeprazol zorgt voor minder maagzuur. Bij maagklachten zoals brandend maagzuur, ontsteking van de maag, maagzweren en darmzweren. Ook bij het syndroom van Zollinger-Ellison. Dit is een ziekte met veel maagklachten. Omeprazol helpt ook om uw maag te beschermen als u andere medicijnen gebruikt die ...

Ik heb maagklachten en de maagbacterie | Thuisarts.nl

https://www.thuisarts.nl/maagklachten/ik-heb-maagklachten-en-maagbacterie

Medicijnen bij maagklachten en de maagbacterie. Als u de maagbacterie heeft, krijgt u medicijnen: 2 soorten medicijnen tegen de bacterie (antibiotica), meestal amoxicilline en claritromycine. Deze neemt u 1 week lang. een maagzuur-remmer, meestal esomeprazol. Deze neemt u 5 weken lang. De eerste week 2 keer per dag.

Etos Maagtabletten Calciumcarbonaat 700 mg 60 stuks

https://www.etos.nl/producten/etos-maagtabletten-calciumcarbonaat-700-mg-60-stuks-120327091.html

Etos Maagtabletten Calciumcarbonaat is een voedingssupplement. Hoe werkt het. Calcium ondersteunt het behoud van een gezonde spijsvertering. Gebruiksadvies. De aanbevolen dosering is: • Kinderen van 4 tot 10 jaar: maximaal 3 tabletten per dag. • Kinderen vanaf 10 jaar en volwassenen: maximaal 10 tabletten per dag.

Wat te doen als u last heeft van uw maag? | Thuisarts.nl

https://www.thuisarts.nl/nieuws/wat-te-doen-als-u-last-heeft-van-uw-maag

wat u zelf kunt doen bij maagklachten. Adviezen kunnen helpen om de klachten minder te maken. Bijvoorbeeld gezond eten en genoeg drinken. En stoppen met zure dranken, zoals sinaasappelsap. of uw klachten kwaad kunnen en of er onderzoek nodig is. Er is vaak geen oorzaak te vinden voor de klachten. Onderzoek is dan ook meestal niet nodig.

Maagpillen kunnen klachten veroorzaken - Mens en Gezondheid

https://mens-en-gezondheid.infonu.nl/diversen/143771-maagpillen-kunnen-klachten-veroorzaken.html

Dit biedt meestal soelaas. Gebruik dit middel nooit langer dan één week na elkaar. Langdurig of dagelijks gebruik van maagpillen waaronder maagzuurremmers kunnen gezondheidsklachten zoals onder andere maagklachten veroorzaken.

calciumcarbonaat met magnesiumsubcarbonaat | Apotheek.nl

https://www.apotheek.nl/medicijnen/calciumcarbonaat-met-magnesiumsubcarbonaat

Belangrijk om te weten over calciumcarbonaat met magnesiumsubcarbonaat. Calciumcarbonaat met magnesiumsubcarbonaat bindt maagzuur. Dit maakt de maaginhoud minder zuur. Bij maagklachten, zoals brandend maagzuur, pijn door opkomend maagzuur of een opgeblazen gevoel met misselijkheid. De klachten worden binnen een kwartier minder.

Ik heb lang last van mijn maag of maagzuur | Thuisarts.nl

https://www.thuisarts.nl/maagklachten/ik-heb-lang-last-van-mijn-maag-of-maagzuur

In het kort. Bij maagklachten kunt u last hebben van pijn boven in uw buik, brandend maagzuur en opboeren. Maak een afspraak met uw huisarts als u langer dan 2 of 3 maanden maagklachten heeft. Maagklachten kunnen erger worden door roken, voeding, medicijnen en stress. Soms is er iets anders, bijvoorbeeld een maagbacterie of maagzweer.

Kruidvat Maagtabletten | Kruidvat NL

https://www.kruidvat.nl/kruidvat-maagtabletten/p/740909

Op zoek naar Kruidvat Maagtabletten van Kruidvat? Koop het makkelijk en snel online bij Kruidvat.nl! Check ook onze andere scherpe deals.

calciumcarbonaat/magnesiumcarbonaat - Farmacotherapeutisch Kompas

https://www.farmacotherapeutischkompas.nl/bladeren/preparaatteksten/c/calciumcarbonaat_magnesiumcarbonaat

Calciumcarbonaat en magnesiumcarbonaat hebben een sterk en snel zuurneutraliserend vermogen. Alginezuur in de 'Duo' kauwtabletten vormt een viskeuze gel die op de maaginhoud blijft drijven als een barrière tegen reflux. Een significante toename van de pH van de maaginhoud wordt bereikt binnen enkele minuten.

Maagzuurremmers; soorten, bij- en wisselwerking, voeding en meer info

https://www.dietcetera.nl/medicijnen/maagzuurremmers/

Voeding en maagzuurremmers. Bij het gebruik van maagzuurremmers hoeft er geen speciaal dieet gevolgd te worden. Wel kan een aangepaste voeding helpen bij aandoeningen waarvoor maagzuurremmers worden gebruikt. Bij brandend maagzuur kan het helpen om kleinere maaltijden te gebruiken.

Medicijnen bij maagklachten | College ter Beoordeling van Geneesmiddelen

https://www.cbg-meb.nl/onderwerpen/medicijninformatie-medicijnen-bij-maagklachten

Maagproblemen kunnen verschillende oorzaken hebben, zoals brandend maagzuur, pijn in de bovenbuik of oprispingen. Er zijn verschillende soorten medicijnen tegen maagklachten, zoals maagzuurbinders, maagzuurremmers en maagwandbeschermers, die je kunt gebruiken zonder of met recept. Lees meer over de werking, de voor- en nadelen en de bijwerkingen van deze medicijnen op deze webpagina van het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen.

Maagbeschermers: Waarom, Bijwerkingen en Alternatieven - Gezondeten.nl

https://gezondeten.nl/medisch/maagbeschermers-ontdek-juiste-middel

Maar ook wanneer verkeerde eet- en leefgewoonten de oorzaak zijn van de maagklachten, grijpen veel Nederlanders naar maagtabletten. Heb jij ook last van je maag? Dan zijn er veel verschillende mogelijkheden om je maag te beschermen. In dit artikel maken wij je wegwijs in het aanbod aan maagbeschermers.

Zijn maagzuurremmers gevaarlijk? - Maag Lever Darm Stichting

https://www.mlds.nl/nieuws/zijn-maagzuurremmers-gevaarlijk/

Maagzuurbinders zijn de milde variant: ze binden en neutraliseren het maagzuur. Maagzuurremmers zorgen dat er minder maagzuur wordt aangemaakt. Deze middelen worden ook wel protonpompremmers (PPI’s) genoemd. Van deze laatste categorie zijn steeds meer bijwerkingen bekend. Langdurig gebruik kan leiden tot darminfecties of tot een vitamine- en ...

Omeprazol; werking, toepassing en bijwerkingen

https://mens-en-gezondheid.infonu.nl/aandoeningen/96317-omeprazol-werking-toepassing-en-bijwerkingen.html

Deze uit zich netelroos, een gezwollen gezicht, lippen, keel of tong en in ademhalingsproblemen. Omeprazol kan ook een verlaging van het magnesiumgehalte in het lichaam veroorzaken. Dit zal zich uiten in de volgende bijwerkingen: duizeligheid, verwarring; snelle of onregelmatige hartslag; schokkende spierbewegingen;

pantoprazol - Farmacotherapeutisch Kompas

https://www.farmacotherapeutischkompas.nl/bladeren/preparaatteksten/p/pantoprazol

pantoprazol vergelijken met een ander geneesmiddel.. Advies. Maagklachten: Start bij een (eerste) episode van maagklachten empirisch met medicatie, waarbij de mate van maagzuurremming stapsgewijs wordt opgehoogd.Achtereenvolgens is dit: een antacidum (bij voorkeur algeldraat/magnesiumhydroxide) of mucosaprotectivum (sucralfaat), een H 2-antagonist (bij voorkeur famotidine), een ...

Maagklachten | NHG-Richtlijnen

https://richtlijnen.nhg.org/standaarden/maagklachten

Spoedeisende klachten of symptomen: (zie Richtlijnen spoed) Alarmsymptomen suggestief voor een maligniteit (zie Anamnese) Maagklachten bij NSAID-gebruik. Eerste episode van maagklachten: nooit eerder of > 1 jaar geleden klachten gehad. Persisterende (> 2-3 maanden) of recidiverende (< 1 jaar na het begin van een eerdere episode) maagklachten.

maagklachten - Farmacotherapeutisch Kompas

https://www.farmacotherapeutischkompas.nl/bladeren/indicatieteksten/maagklachten

maagklachten Advies. Maagklachten: Start bij een (eerste) episode van maagklachten empirisch met medicatie, waarbij de mate van maagzuurremming stapsgewijs wordt opgehoogd. Achtereenvolgens is dit: een antacidum (bij voorkeur algeldraat/magnesiumhydroxide) of mucosaprotectivum (sucralfaat), een H 2-antagonist (bij voorkeur famotidine), een protonpompremmer (bij voorkeur omeprazol op basis van ...

Ik heb last van mijn maag of maagzuur | Thuisarts.nl

https://www.thuisarts.nl/maagklachten/ik-heb-last-van-mijn-maag-of-maagzuur

Bij maagklachten kunt u last hebben van pijn boven in uw buik, brandend maagzuur en opboeren. De klachten kunnen uit de maag zelf komen. Maar ook uit de slokdarm of het eerste stukje darm na de maag (de twaalfvingerige darm). Maagklachten komen veel voor. Bijna iedereen heeft wel eens last van brandend maagzuur.

Ik wil misschien stoppen met maagzuur-remmers | Thuisarts.nl

https://www.thuisarts.nl/maagklachten/ik-wil-misschien-stoppen-met-maagzuur-remmers

Een maagzuur-remmer is een medicijn dat uw maag beschermt tegen botontkalking, ontstekingen en kanker. U kunt het beste afbouwen na een week of 8 weken, afhankelijk van uw situatie en ervaring. Lees hier waarom, hoe en wanneer u het beste kunt stoppen met een maagzuur-remmer.

calciumcarbonaat | Apotheek.nl

https://www.apotheek.nl/medicijnen/calciumcarbonaat

Belangrijk om te weten over calciumcarbonaat. Calcium (kalk) is nodig voor uw botten en uw gebit. Kalk maakt ook uw maagzuur minder zuur. Verder zorgt kalk ervoor dat er minder fosfaat in uw lichaam zit. Bij een calciumtekort en bij osteoporose (botontkalking). Verder bij maagklachten door te veel maagzuur.