Geneesmiddelen online kopen

Home | Geneesmiddeleninformatiebank | College ter Beoordeling van ...

https://www.geneesmiddeleninformatiebank.nl/ords/f?p=111:1:0::NO:SESSION:P0_DOMAIN,P0_LANG:H,NL

In de Geneesmiddeleninformatiebank van de Nederlandse Medicijnautoriteit CBG vindt u de officiële informatie over alle geneesmiddelen die in Nederland zijn toegelaten. De Geneesmiddeleninformatiebank wordt wekelijks bijgewerkt, en toont de situatie van 2 weken daarvoor. De laatste update is van 25-01-2023 .

Wat betaal ik voor medicijnen op recept? | Rijksoverheid.nl

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/geneesmiddelen/vraag-en-antwoord/wat-betaal-ik-voor-medicijnen-op-recept

Vrije prijzen medicijnen. De Rijksoverheid stelt geen vaste prijzen voor medicijnen vast. Apothekers en zorgverzekeraars spreken met elkaar de prijs van een geneesmiddel af. Hierdoor kan de prijs van een medicijn per zorgverzekeraar verschillen. Wel stelt de Rijksoverheid maximumprijzen vast zodat geneesmiddelen betaalbaar blijven.

Geneesmiddelen | Zorgsectoren | Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd - IGJ.nl

https://www.igj.nl/zorgsectoren/geneesmiddelen

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) ziet erop toe dat geneesmiddelen veilig zijn. Op deze pagina's vindt u meer informatie voor farmaceutische bedrijven, apotheken en voorschrijvers. Ook leest u meer over het toezicht op klinisch onderzoek, laboratoriumonderzoek en geneesmiddelen zonder handelsvergunning.

Data Analist Dure Geneesmiddelen

https://werkenbijachmea.nl/vacature/data-analist-dure-geneesmiddelen-zeist/

Beschrijving functie. In deze functie zet je je tanden in complexe vraagstukken en beleid middels data-gedreven analyses. Jij houdt je bezig met het thema dure geneesmiddelen. Het geeft energie als je met een team een strategische visie ontwikkelt én deze praktisch kunt uitvoeren tot aan de inkooptafel en het inregelen in de systemen. Dit zijn ...

Socialistische ziekenfondsen: ‘Sociale zekerheid kan een miljard euro ...

https://www.standaard.be/cnt/dmf20230126_93786727

‘De sociale zekerheid zou jaarlijks een miljard euro kunnen besparen en herinvesteren als farmabedrijven een gerechtvaardigde prijs zouden vragen voor hun geneesmiddelen’, zegt Solidaris, de ...

'Tekorten aan geneesmiddelen bieden ook kansen'

https://fd.nl/bedrijfsleven/1465718/tekorten-aan-geneesmiddelen-bieden-ook-kansen

'Tekorten aan geneesmiddelen bieden ook kansen' Thieu Vaessen. image/svg+xml Deel via WhatsApp image/svg+xml Deel via Twitter image/svg+xml Deel via Facebook image/svg+xml Deel via LinkedIn image/svg+xml Deel via E-mail. Bewaar artikel in Mijn Nieuws. Lees direct het artikel. Gratis proberen

Geneesmiddelen producten | FARMALINE.be - Apotheek Online

https://www.farmaline.be/geneesmiddelen/

In ons gamma van voorschriftvrije geneesmiddelen vindt u producten om pijn en koorts te verminderen, maar ook meer specifieke producten voor de behandeling van bijvoorbeeld uw tanden, zicht of gehoor. Verder houden onze producten rijk aan vitaminen u in een betere conditie door tijdelijke vermoeidheid te bestrijden.

Vacature: Business/Proces Analist, College ter Beoordeling van ...

https://www.werkenvoornederland.nl/vacatures/business-proces-analist-ACBG-2023-0004

Dit is in het kort waar de ruim 400 medewerkers van het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) elke dag aan werken. Wij beoordelen of een medicijn een handelsvergunning krijgt en dus de markt op mag. Daarnaast houden we ook alle risico’s en bijwerkingen van een toegelaten medicijn scherp in de gaten.

ACM onderzoekt mogelijk excessieve prijzen geneesmiddelen

https://www.pw.nl/nieuws/2023/acm-onderzoekt-mogelijk-excessieve-prijzen-geneesmiddelen

ACM onderzoekt mogelijk excessieve prijzen geneesmiddelen. 24-01-2023. Vanwege signalen over concurrentieverstorende praktijken heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) bij drie bedrijven in de geneesmiddelensector informatie opgevraagd. De ACM wil onder meer nagaan of voor een aantal geneesmiddelen excessieve prijzen worden gevraagd.

Geneesmiddelen — Lees Hier Alles Over Medicijnen - Simpto.nl

https://www.simpto.nl/behandeling/geneesmiddelen/

Geneesmiddelen worden meestal ontdekt en ontwikkeld door farmaceutische bedrijven. Voorbeelden van grote farmaceutische bedrijven zijn AstraZeneca, Novartis en MSD. Het ontdekken van nieuwe geneesmiddelen gebeurt door duizenden chemische stoffen te maken en deze te testen in een laboratorium op mogelijke geneeskrachtige eigenschappen.

Geneesmiddelen - Apotheek Online

https://www.apotheek-online.be/geneesmiddelen

Als je op zoek bent naar geneesmiddelen om je huisapotheek aan te vullen of om een specifieke klacht aan te pakken, dan zit je bij Apotheek Online helemaal goed!In ons uitgebreide aanbod vind je meer dan 40.000 producten van meer dan 350 bekende en minder bekende merken, voor alle soorten kwaaltjes, van aambeien over gewrichtspijn tot huidaandoeningen en slaapproblemen.

Geneesmiddelen kopen (zonder recept) bij De Online Drogist

https://www.deonlinedrogist.nl/geneesmiddelen/

Geneesmiddelen online bestellen. Iedereen heeft af en toe helaas weleens last van een vervelende lichamelijke klacht. In de winter gaat het vaak om een verkoudheid, griepje of een probleem met de luchtwegen. De Online Drogist heeft voor veel klachten het juiste medicijn. In de lente en zomer komt hooikoorts geregeld om de hoek kijken.

Kuipers verscherpt criteria voor pakketsluis dure geneesmiddelen

https://www.skipr.nl/nieuws/kuipers-verscherpt-criteria-voor-pakketsluis-dure-geneesmiddelen/

Als nieuwe geneesmiddelen jaarlijks 20 miljoen euro of meer kosten, belanden ze eerst in de pakketsluis, voordat ze in het basispakket komen. Zo wil Kuipers de uitgaven voor dure geneesmiddelen beter beheersen. Patiënten zullen daardoor wel langer moeten wachten op de beschikbaarheid van nieuwe medicijnen.

Medicatie op recept - Officiële apotheek - Medicijnen.nl

https://www.medicijnen.nl/geneesmiddelen

Geneesmiddelen zijn medicijnen om ziekten te voorkomen of te genezen. Er zijn verschillende soorten geneesmiddelen en sommige zijn alleen op recept verkrijgbaar. Ook voor receptplichtige geneesmiddelen kun je hier terecht. Prijs. Min: € 0,00 Max: € 453,00.

Home | College ter Beoordeling van Geneesmiddelen

https://www.cbg-meb.nl/

Als onafhankelijke autoriteit reguleert het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) de kwaliteit, werking en veiligheid van een medicijn, en stimuleert het CBG het juiste gebruik door de juiste patiënt.

wetten.nl - Regeling - Geneesmiddelenwet - BWBR0021505

https://wetten.overheid.nl/BWBR0021505/

op geneesmiddelen voor geavanceerde therapie die met toestemming van de Inspectie gezondheidszorg en jeugd worden bereid volgens een recept voor een op bestelling gemaakt geneesmiddel dat voor een bepaalde patiënt op niet routinematige basis volgens specifieke kwaliteitsnormen en binnen dezelfde lidstaat in een ziekenhuis wordt gebruikt onder de exclusieve professionele verantwoordelijkheid van een arts;

Geneesmiddelen bij ouderen - Farmacotherapeutisch Kompas

https://www.farmacotherapeutischkompas.nl/farmacologie/ouderen

Belangrijke inhiberende geneesmiddelen zijn: cimetidine (remming groot aantal CYP-enzymen), fluvoxamine dat vooral CYP1A2 inhibeert, fluoxetine en paroxetine (remming CYP2D6) en de antischimmelmiddelen (-azolen), macroliden (erytromycine, claritromycine), diltiazem en verapamil met sterke remming van CYP3A4.

Verhoging maximumprijzen om geneesmiddelen beschikbaar te houden

https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2023/01/27/verhoging-maximumprijzen-om-geneesmiddelen-beschikbaar-te-houden

De maximumprijzen van geneesmiddelen met een relatief lage omzet worden opgehoogd met 15 procent. De ministerraad heeft ingestemd met een voorstel hiertoe van minister Kuipers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Door de verhoging is de kans groter dat geneesmiddelen met een beperkte financiële ruimte voor de leverancier, beschikbaar blijven voor Nederlandse patiënten.

Geneesmiddelen | www.apotheekkennisbank.nl

https://www.apotheekkennisbank.nl/geneesmiddelen

Formulieren Op deze pagina vindt u o.a. apotheekinstructies, artsenverklaringen, bestelformulieren, dieetpreparaten, eersteuitgifte.nl, Medische Noodzaak, stoppen met roken formulier, terugbetalingsformulieren, UA-formulieren en verbandhulpmiddelen.

Geneesmiddelen - Farmacotherapeutisch Kompas

https://www.farmacotherapeutischkompas.nl/bladeren/preparaatteksten/groep

Het Farmacotherapeutisch Kompas gebruikt analytische cookies om het gebruik van de website te analyseren en daarmee de website te kunnen verbeteren.

Geneesmiddel - Wikipedia

https://nl.wikipedia.org/wiki/Geneesmiddel

Een geneesmiddel, ook medicijn en medicament, is een chemische stof of complex van chemische stoffen met een beoogd farmacologisch, immunologisch of metabolisch effect op het lichaam. De wetenschap van de geneesmiddelen heet farmacie. De wetenschap naar de effecten van geneesmiddelen in het menselijk lichaam farmacologie. Het voorschrijven van geneesmiddelen wordt ook wel farmacotherapie of geneesmiddelentherapie genoemd. Veel geneesmiddelen hebben een plantaardige, dierlijke of ...

Geneesmiddelen - Farmacotherapeutisch Kompas

https://www.farmacotherapeutischkompas.nl/bladeren

Geneesmiddelen Groepeer op geneesmiddelgroep Groepeer alfabetisch Groepeer op indicatie Groepeer thematisch Verstuur Bij de opgegeven letter (null) zijn geen geneesmiddelen gevonden

Medicijnen | Apotheek.nl

https://www.apotheek.nl/medicijnen

Apotheek.nl: informatie over medicijnen en gezondheid. Apotheek.nl biedt voor ruim 400 medicijnen uitleg over het gebruik bij kinderen

Geneesmiddeleninformatiebank inzien | Wetten en regelingen ...

https://www.rijksoverheid.nl/wetten-en-regelingen/productbeschrijvingen/inzien-geneesmiddeleninformatiebank

In de Geneesmiddeleninformatiebank vindt u informatie over alle in Nederland geregistreerde reguliere en homeopathische medicijnen. Bijvoorbeeld hoe u het medicijn moet innemen en welke stoffen er in het medicijn zitten. Laatst gecontroleerd op 17 augustus 2021.

Farmacotherapeutisch Kompas

https://www.farmacotherapeutischkompas.nl/

In deze sectie vindt u geneesmiddelen, geneesmiddelgroepen en indicaties ingedeeld op thema. Farmacologie. Farmacokinetiek, farmacogenetica en toxicologie. Voor de farmacolog... Bijzondere patiëntengroepen. Kinderen, ouderen en zwangerschap/lactatie. Zorgverzekering en kosten. Farmaco-economie, regeling zorgverzekering, kosten farmaceutische z...

Medicijnen | Rijksoverheid.nl

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/geneesmiddelen

Welke medicijnen krijg ik vergoed? Wat betaal ik voor medicijnen op recept? Hoe controleer ik of een online aanbieder van medicijnen betrouwbaar is? Betaalbaar houden van medicijnen. Goed en veilig medicijnen gebruiken. Nieuwe geneesmiddelen: betaalbaar en toegankelijk. Online medicijnen kopen.

Geneesmiddelen (Zvw) | Verzekerde zorg | Zorginstituut Nederland

https://www.zorginstituutnederland.nl/Verzekerde+zorg/geneesmiddelen-zvw

Voor veel geneesmiddelen die geregistreerd en opgenomen zijn in het GVS hoeft een verzekerde niet te betalen. Deze worden volledig vergoed door de zorgverzekeraar. In enkele gevallen moet een verzekerde toch (bij)betalen voor een geneesmiddel. Dit is het geval als: voor het geneesmiddel een vergoedingslimiet geldt;