Geneesmiddelen online kopen

Farmacotherapeutisch Kompas

https://www.farmacotherapeutischkompas.nl/

In deze sectie vindt u geneesmiddelen, geneesmiddelgroepen en indicaties ingedeeld op thema. Farmacologie. Farmacokinetiek, farmacogenetica en toxicologie. Voor de farmacolog... Bijzondere patiëntengroepen. Kinderen, ouderen en zwangerschap/lactatie. Zorgverzekering en kosten. Farmaco-economie, regeling zorgverzekering, kosten farmaceutische z...

Waarom proefpersonen onmisbaar zijn bij de ontwikkeling van geneesmiddelen

https://www.ad.nl/branded/waarom-proefpersonen-onmisbaar-zijn-bij-de-ontwikkeling-van-geneesmiddelen~a53671df/

Burggraaf: “Ook tussen apen en mensen bestaan nog aanzienlijke biologische verschillen. Geen enkel model is zo goed als de mens. Proefpersonen zijn dus onmisbaar.”. Alleen al bij het CHDR zijn ...

Vacature: Information Security Officer, College ter Beoordeling van ...

https://www.werkenvoornederland.nl/vacatures/information-security-officer-ACBG-2023-0030

College ter Beoordeling van Geneesmiddelen nodigt je uit op hun site te solliciteren. Via onderstaande knop verlaat je deze site ga je direct naar het sollicitatieformulier. Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker.

Wetenschappelijk Medewerker Geneesmiddelen - Werken bij de Overheid

https://www.werkenbijdeoverheid.nl/vacatures/wetenschappelijk-medewerker-geneesmiddelen-RIVM-2023-0117

Kennis van het Europese regulatoir geneesmiddelen systeem en de Nederlandse wet- en regelgeving ten aanzien van geneesmiddelen. Onderzoekservaring in veiligheid van geneesmiddelen en geneesmiddelengebruik. Ervaring met zowel kwantitatief als kwalitatief onderzoek. Uitstekende taal- en schrijfvaardigheden in het Nederlands en Engels.

Geneesmiddel - 5 definities - Encyclo

https://www.encyclo.nl/begrip/geneesmiddel

Geneesmiddel. 1) Artsenij 2) Artsenijmiddel 3) Aspirine 4) Drankje 5) Farmacon 6) Geneeskrachtig preparaat 7) Medicament 8) Medicijn 9) Middel 10) Obat (ind.) 11) Recept 12) Remedie 13) Wonderolie.

wetten.nl - Regeling - Geneesmiddelenwet - BWBR0021505

https://wetten.overheid.nl/BWBR0021505/

c. immunologisch geneesmiddel: een vaccin, toxine, serum of allergeen; d. bloedproduct: een uit menselijk bloed of menselijk plasma bereid geneesmiddel; e. geneesmiddel voor onderzoek: een geneesmiddel voor onderzoek als bedoeld in artikel 2, tweede lid, onderdeel 5, van verordening 536/2014;

Medicatie op recept - Officiële apotheek - Medicijnen.nl

https://www.medicijnen.nl/geneesmiddelen

Geneesmiddelen zijn medicijnen om ziekten te voorkomen of te genezen. Er zijn verschillende soorten geneesmiddelen en sommige zijn alleen op recept verkrijgbaar. Ook voor receptplichtige geneesmiddelen kun je hier terecht. Sommige geneesmiddelen kunnen zelf ingenomen worden maar anderen dienen door bijvoorbeeld een verpleger toegediend te worden.

Geneesmiddelen (Zvw) | Verzekerde zorg | Zorginstituut Nederland

https://www.zorginstituutnederland.nl/Verzekerde+zorg/geneesmiddelen-zvw

Voor veel geneesmiddelen die geregistreerd en opgenomen zijn in het GVS hoeft een verzekerde niet te betalen. Deze worden volledig vergoed door de zorgverzekeraar. In enkele gevallen moet een verzekerde toch (bij)betalen voor een geneesmiddel. Dit is het geval als: voor het geneesmiddel een vergoedingslimiet geldt;

Geneesmiddel - Medisch Spectrum Twente

https://www.mst.nl/p/specialismen/Apotheek/Geneesmiddel/

Een geneesmiddel (ook farmacon of medicijn) is een chemische stof die een bepaalde werking op het lichaam uitoefent. De wetenschap van de geneesmiddelen heet farmacologie of geneesmiddelenleer. Vrij veel geneesmiddelen hebben een plantaardige of biologische oorsprong, maar de meeste worden tegenwoordig synthetisch gefabriceerd.

Goed en veilig medicijnen gebruiken - Rijksoverheid.nl

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/geneesmiddelen/kwaliteit-en-risicos-geneesmiddelen-bewaken

De Geneesmiddelenwet regelt onder andere het veilig gebruik van geneesmiddelen. Enkele voorbeelden: Artsen en apothekers moeten ernstige bijwerkingen van medicijnen melden. Het voorschrijven van medicijnen via internet is aan speciale regels gebonden. Bij overtreding van de Geneesmiddelenwet mag de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd zelf boetes ...

Slimme inzet van duur medicijn tegen uitgezaaide borstkanker zorgt voor ...

https://iknl.nl/nieuws/2023/sonia-asco

Nederlandse onderzoekers hebben laten zien dat later starten en korter behandelen met een zogenoemde CDK4/6-remmer net zulke goede uitkomsten geeft bij patiënten met uitgezaaide hormoongevoelige borstkanker als een langdurige behandeling. Deze slimmere inzet van dure geneesmiddelen geeft 42% minder bijwerkingen en is +/-35.000 euro per patiënt goedkoper dan de internationaal vastgestelde ...

Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen | VIG: zet in op uitvoerbare…

https://www.vereniginginnovatievegeneesmiddelen.nl/actueel/vig-zet-in-op-uitvoerbare-regelgeving-voor-water

De Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen (VIG) staat in beginsel positief tegenover invoering van een UPV. Wél benadrukt de VIG dat de regeling uitvoerbaar moet blijven. De VIG pleit daarom voor een goede balans tussen milieumaatregelen en de beschikbaarheid van geneesmiddelen, en een eerlijke lastenverdeling tussen de verschillende partijen.

Geneesmiddelen - Apotheek Online

https://www.apotheek-online.be/geneesmiddelen

Als je op zoek bent naar geneesmiddelen om je huisapotheek aan te vullen of om een specifieke klacht aan te pakken, dan zit je bij Apotheek Online helemaal goed! In ons uitgebreide aanbod vind je meer dan 40.000 producten van meer dan 350 bekende en minder bekende merken, voor alle soorten kwaaltjes, van aambeien over gewrichtspijn tot ...

Geneesmiddelen voor mensen | RIVM

https://www.rivm.nl/geneesmiddelen-voor-mensen

De belangrijkste nationale wet over geneesmiddelen is de Geneesmiddelenwet. Hierin zijn allerlei aspecten van geneesmiddelen geregeld, zoals bereiding, toelating, afleveren en toezicht. Het RIVM heeft als kennisinstituut van de overheid daarbij een rol.

Europees Geneesmiddelenbureau – EMA | Europese Unie - European Union

https://european-union.europa.eu/institutions-law-budget/institutions-and-bodies/search-all-eu-institutions-and-bodies/european-medicines-agency-ema_nl

In het kort. Rol: de wetenschappelijke beoordeling van, het toezicht op en de veiligheid van geneesmiddelen voor mensen en dieren in de EU. Het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) zet zich in voor de gezondheid van mens en dier door de evaluatie van en het toezicht op geneesmiddelen in de Europese Unie (EU) en de Europese Economische Ruimte (EER).

Geneesmiddelen - Farmacotherapeutisch Kompas

https://www.farmacotherapeutischkompas.nl/bladeren/preparaatteksten/groep

Het Farmacotherapeutisch Kompas gebruikt analytische cookies om het gebruik van de website te analyseren en daarmee de website te kunnen verbeteren.

Home | Geneesmiddeleninformatiebank | College ter Beoordeling van ...

https://www.geneesmiddeleninformatiebank.nl/ords/f?p=111:1:0::NO:SESSION:P0_DOMAIN,P0_LANG:H,NL

In de Geneesmiddeleninformatiebank van de Nederlandse Medicijnautoriteit CBG vindt u de officiële informatie over alle geneesmiddelen die in Nederland zijn toegelaten. De Geneesmiddeleninformatiebank wordt wekelijks bijgewerkt, en toont de situatie van 2 weken daarvoor. De laatste update is van 26-04-2023 .

Geneesmiddelentekorten | KNMP

https://www.knmp.nl/dossiers/geneesmiddelentekorten

Patiënten en apothekers worden dagelijks geconfronteerd met geneesmiddelentekorten. Bij een geneesmiddeltekort is een bepaald geregistreerd geneesmiddel (tijdelijk) niet of onvoldoende beschikbaar. De KNMP neemt al jaren waar dat een zeer groot aantal geneesmiddelen niet leverbaar is.

Column 'Over medicijnen': Maatwerkmedicijn | Nieuwsbericht | College ...

https://www.cbg-meb.nl/actueel/nieuws/2023/06/07/column-over-medicijnen-maatwerkmedicijn

U had hier misschien het gezicht van Ton de Boer verwacht, de voorzitter van het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen. Ik neem deze maand een keertje zijn plek in deze column over. Ik ben Vera Deneer, vice-voorzitter van het CBG én ziekenhuisapotheker. Ton schreef het de vorige keer al: wetenschap is de basis van ons werk.

Apotheek.nl

https://www.apotheek.nl/

Over Apotheek.nl. Het internet staat vol met info over medicijnen. Waarom dan kiezen voor de medicijnuitleg op Apotheek.nl? Vanwege de betrouwbaarheid! Als u voor Apotheek.nl kiest, weet u zeker dat de informatie actueel, juist en volledig is. Wilt u nog meer weten over Apotheek.nl? Bekijk de informatie via onderstaande link.

Geneesmiddel.nl

https://geneesmiddel.nl/

Geneesmiddel.nl. Voor BIG geregistreerde artsen: Bestel hier voor uzelf medicijnen. Nu met automatische incasso, nog makkelijker! U kunt na inloggen een machtiging afgeven. lees verder. Log in en maak recept. Morgen gratis bij u thuisbezorgd (vanaf € 50,-) Chat eventueel met huisarts.

Geneesmiddelen | www.apotheekkennisbank.nl

https://www.apotheekkennisbank.nl/geneesmiddelen

Formulieren Op deze pagina vindt u o.a. apotheekinstructies, artsenverklaringen, bestelformulieren, dieetpreparaten, eersteuitgifte.nl, Medische Noodzaak, stoppen met roken formulier, terugbetalingsformulieren, UA-formulieren en verbandhulpmiddelen. Geneesmiddel identificatie.

Dé website voor alle geneesmiddelen­tekorten | KNMP - Farmanco

https://farmanco.knmp.nl/

Minrin neusspray 2,5 mcg/dosis; 10 mcg/dosis en neusdruppels 10 mcg/dosis; Octostim neusspray 150 mcg/dosis. neusdruppels, neusspray. 26-05-2023. Substitutie mogelijk. Carbidopa/ Levodopa. Levodopa/carbidopa tablet 50/12,5-250/25 mg/ retard tablet mga 100/25 mg; 200/50 mg. tablet, tablet met gereguleerde afgifte.

Waar vind ik informatie over medicijnen? | Rijksoverheid.nl

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/geneesmiddelen/vraag-en-antwoord/waar-vind-ik-informatie-over-medicijnen

U vindt informatie in de bijsluiter die u krijgt bij uw geneesmiddel. Ook krijgt u vaak van uw apotheker informatie over medicijnen. In de geneesmiddeleninformatiebank vindt u informatie over alle medicijnen die in Nederland zijn toegelaten.

Geneesmiddeleninformatiebank inzien | Wetten en regelingen ...

https://www.rijksoverheid.nl/wetten-en-regelingen/productbeschrijvingen/inzien-geneesmiddeleninformatiebank

Geneesmiddeleninformatiebank inzien. In de Geneesmiddeleninformatiebank vindt u informatie over alle in Nederland geregistreerde reguliere en homeopathische medicijnen. Bijvoorbeeld hoe u het medicijn moet innemen en welke stoffen er in het medicijn zitten. Laatst gecontroleerd op 17 augustus 2021.

Geneesmiddelen - Farmacotherapeutisch Kompas

https://www.farmacotherapeutischkompas.nl/bladeren

Geneesmiddelen Groepeer op geneesmiddelgroep Groepeer alfabetisch Groepeer op indicatie Groepeer thematisch Verstuur Bij de opgegeven letter (null) zijn geen geneesmiddelen gevonden

Medicijnen | Rijksoverheid.nl

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/geneesmiddelen

Betaalbaar houden van medicijnen. Goed en veilig medicijnen gebruiken. Nieuwe geneesmiddelen: betaalbaar en toegankelijk. Online medicijnen kopen. Medicijnresten in water. Nieuws. Vraag en antwoord. Documenten.

Home | College ter Beoordeling van Geneesmiddelen

https://www.cbg-meb.nl/

Als onafhankelijke autoriteit reguleert het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) de kwaliteit, werking en veiligheid van een medicijn, en stimuleert het CBG het juiste gebruik door de juiste patiënt.

Medicijnen | Apotheek.nl

https://www.apotheek.nl/medicijnen

Apotheek.nl: informatie over medicijnen en gezondheid.

Geneesmiddel - Wikipedia

https://nl.wikipedia.org/wiki/Geneesmiddel

Een geneesmiddel, ook medicijn en medicament, is een chemische stof of complex van chemische stoffen met een beoogd farmacologisch, immunologisch of metabolisch effect op het lichaam. De wetenschap van de geneesmiddelen heet farmacie. De wetenschap naar de effecten van geneesmiddelen in het menselijk lichaam farmacologie. Het ...

EU-US MRA JOINT SECTORAL COMMITTEE List of Recognised Authorities under ...

https://health.ec.europa.eu/system/files/2023-05/list_of_recognised_authorities-2023.pdf

Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten – FAGG / Agence fédérale des médicaments et produits de santé – AFMPS. 16 Nov 2018 . Denmark . Danish Medicines Agency / Lægemiddelstyrelsen. 16 Nov 2018 . Finland : Finnish Medicines Agency / Lääkealan turvallisuus- ja