Geneesmiddelen online kopen

Home | Geneesmiddeleninformatiebank | College ter Beoordeling van ...

https://www.geneesmiddeleninformatiebank.nl/ords/f?p=111:1:0::NO:SESSION:P0_DOMAIN,P0_LANG:H,NL

Vind geneesmiddel. In de Geneesmiddeleninformatiebank van de Nederlandse Medicijnautoriteit CBG vindt u de officiële informatie over alle geneesmiddelen die in Nederland zijn toegelaten. De Geneesmiddeleninformatiebank wordt wekelijks bijgewerkt, en toont de situatie van 2 weken daarvoor.

Medicijnen A-Z - Consumed

https://consumed.nl/medicijnen-az/

Dit is de officiële informatie over alle geneesmiddelen die in Nederland zijn toegelaten. Naast algemene informatie over een medicijn, kan je er ook vinden of een geneesmiddel met of zonder recept verkrijgbaar is, het registratienummer (RVG-nummer), werkzame stof, geneesmiddelgroep, samenstelling en fabrikant/leverancier.

De overheid doet er beter aan gezond leven te bevorderen dan ...

https://www.volkskrant.nl/columns-opinie/de-overheid-doet-er-beter-aan-gezond-leven-te-bevorderen-dan-afslankmiddelen-te-laten-voorschrijven~b5b57cb5/

Groot nadeel van afslankmiddelen is dat je ze levenslang moet slikken. Dat is niet alleen duur, maar creëert ook een enorme afhankelijkheid. En als blijkt dat deze geneesmiddelen bij langdurige inname schadelijke bijeffecten hebben, kan er niet meer mee worden gestopt zonder een explosie van obesitas te riskeren.

Geneesmiddelen tegen allergische rhinitis Markt: Trendrapport: analyse ...

https://nl.linkedin.com/pulse/geneesmiddelen-tegen-allergische-rhinitis-ztwwf

Het Geneesmiddelen tegen allergische rhinitis Marktrapport is gericht op 1. De belangrijkste drijfveren, beperkingen en uitdagingen die naar verwachting vorm zullen geven aan de mondiale Geneesmiddelen tegen allergische rhinitis-markt worden in detail behandeld in het rapport.

Meld gebrek aan werkzaamheid van blauwtongvaccins aan Bureau ...

https://www.cbg-meb.nl/actueel/nieuws/2024/07/16/meld-gebrek-aan-werkzaamheid-van-blauwtongvaccins-aan-bureau-diergeneesmiddelen

Sinds april 2024 zijn er meerdere blauwtongvaccins versneld goedgekeurd voor gebruik. Hiervoor is de data beoordeeld op de meeste kritische punten van kwaliteit, veiligheid en werkzaamheid. Het is belangrijk om meer inzicht te krijgen in de veiligheid en werkzaamheid van de blauwtongvaccins. Daarom roept het Bureau Diergeneesmiddelen van het agentschap College ter Beoordeling van ...

Geneesmiddelen - Farmacotherapeutisch Kompas

https://www.farmacotherapeutischkompas.nl/bladeren

Geneesmiddelen Geneesmiddelgroepen Indicaties Groepeer op geneesmiddelgroep Groepeer alfabetisch Groepeer op indicatie Groepeer thematisch Bij de opgegeven letter (null) zijn geen geneesmiddelen gevonden

Advies - vergoed etranacogene dezaparvovec (Hemgenix®) voor de ...

https://www.zorginstituutnederland.nl/publicaties/adviezen/2024/07/15/pakketadvies-sluisgeneesmiddel-etranacogene-dezaparvovec-hemgenix-bij-hemofilie-b

Zorginstituut Nederland heeft de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) geadviseerd om etranacogene dezaparvovec (Hemgenix®) na prijsonderhandelingen te vergoeden uit het basispakket van de zorgverzekering. Dit medicijn kan worden gebruikt voor bepaalde patiënten met hemofilie B. De aanleiding voor dit advies was de plaatsing van het middel in de ‘sluis voor dure ...

Steeds meer mensen overleven kanker, nieuwe behandelingen succesvol ...

https://www.rtl.nl/nieuws/artikel/5460348/kankercentrum-overleving-mensen-met-kanker-nederland-gestegen

De afgelopen 10 jaar werden tientallen nieuwe geneesmiddelen ...

Afslankmiddel Wegovy nog niet vergoed door onzekerheid over ...

https://nos.nl/artikel/2529043-afslankmiddel-wegovy-nog-niet-vergoed-door-onzekerheid-over-gezondheidsvoordelen

Afslankmiddel Wegovy nog niet vergoed door onzekerheid over gezondheidsvoordelen. Het afslankmiddel Wegovy wordt voorlopig niet vergoed. In een advies aan minister Agema van Volksgezondheid ...

Mijn Geneesmiddelen: Consulteer uw medicatieschema en beheer uw ... - INAMI

https://www.riziv.fgov.be/nl/thema-s/verzorging-kosten-en-terugbetaling/wat-het-ziekenfonds-terugbetaalt/geneesmiddelen/mijn-geneesmiddelen-consulteer-uw-medicatieschema-en-beheer-uw-voorschriften-online

Met Mijn Geneesmiddelen kan u uw voorschriften en medicatieschema online raadplegen, reserveren en afhalen via een app of website. U kan ook uw bezoek aan de apotheek voorbereiden en uw medicatieschema visualiseren.

Welke medicijnen krijg ik vergoed? | Rijksoverheid.nl

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/geneesmiddelen/vraag-en-antwoord/welke-medicijnen-krijg-ik-vergoed

Op Medicijnkosten.nl vindt u informatie over de vergoeding van geneesmiddelen. Op deze website kunt u nagaan: of uw medicijn in het basispakket van de zorgverzekering zit; welke kosten meetellen voor uw eigen risico; wat eventueel uw eigen bijdrage is; of er een goedkoper medicijn is dat u wel helemaal krijgt vergoed.

Geneesmiddelen — Lees Hier Alles Over Medicijnen - Simpto.nl

https://www.simpto.nl/behandeling/geneesmiddelen/

Geneesmiddelen – of ‘medicijnen’ – zijn producten die worden gebruikt om een ziekte te behandelen. Het zijn chemische stoffen die op verschillende manieren kunnen worden toegediend. Er wordt onderscheid gemaakt tussen ‘receptplichtige’ en ‘niet-receptplichtige’ geneesmiddelen.

Medicatie op recept - Officiële apotheek - Medicijnen.nl

https://www.medicijnen.nl/geneesmiddelen

Geneesmiddelen zijn medicijnen om ziekten te voorkomen of te genezen. Er zijn verschillende soorten geneesmiddelen en sommige zijn alleen op recept verkrijgbaar. Ook voor receptplichtige geneesmiddelen kun je hier terecht.

geneesmiddelentekort.nl - de zoekmachine voor apothekers

https://geneesmiddelentekort.nl/

Met geneesmiddelentekort.nl helpen wij apothekers bij het oplossen van tekorten als geneesmiddelen tijdelijk niet beschikbaar zijn of uit de handel zijn genomen. Via onze zoekmachine is ons beschikbare alternatieve geneesmiddel zo gevonden. Zit een geneesmiddel nog niet in ons assortiment?

Medicijnen met en zonder recept | College ter Beoordeling van ...

https://www.cbg-meb.nl/onderwerpen/medicijninformatie-medicijnen-met-en-zonder-recept

Het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) beoordeelt voor elk medicijn of een recept nodig is. Maar dat niet alleen. Ook beslist het CBG waar medicijnen zonder recept verkocht mogen worden.

Farmacotherapeutisch Kompas

https://www.farmacotherapeutischkompas.nl/

Het FK is een online bron voor beschrijvingen, indicaties, farmacologie en kosten van geneesmiddelen in Nederland. Het FK helpt bij het voorschrijven van geneesmiddelen die optimaal en economisch zijn.

Geneesmiddelen - Apotheekkennisbank

https://www.apotheekkennisbank.nl/geneesmiddelen

Het Medicijnjournaal geeft het laatste nieuws over geneesmiddelen en verschijnt elke 6 weken.

BCFI – Uw onafhankelijke geneesmiddelengids

https://www.bcfi.be/nl

Fezolinetant tijdens de menopauze Meer info Amitriptyline en nortriptyline: stopzetting van commercialisatie Meer info Elk geneesmiddel op het juiste moment - tussen de maaltijden Meer info Nieuws Repertorium Onafhankelijke en objectieve geneesmiddeleninformatie Folia

Goed en veilig medicijnen gebruiken - Rijksoverheid.nl

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/geneesmiddelen/kwaliteit-en-risicos-geneesmiddelen-bewaken

De Geneesmiddelenwet regelt onder andere het veilig gebruik van geneesmiddelen. Enkele voorbeelden: Artsen en apothekers moeten ernstige bijwerkingen van medicijnen melden. Het voorschrijven van medicijnen via internet is aan speciale regels gebonden.

Home | College ter Beoordeling van Geneesmiddelen

https://www.cbg-meb.nl/

Goede medicijnen goed gebruikt. Als onafhankelijke autoriteit reguleert het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) de kwaliteit, werking en veiligheid van een medicijn, en stimuleert het CBG het juiste gebruik door de juiste patiënt.

Geneesmiddelen voor mensen | RIVM

https://www.rivm.nl/geneesmiddelen-voor-mensen

Geneesmiddelen voor mensen. Het RIVM analyseert geneesmiddelen en geeft wetenschappelijke adviezen over de bereiding, de kwaliteit en het gebruik van geneesmiddelen.

Waar vind ik informatie over medicijnen? | Rijksoverheid.nl

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/geneesmiddelen/vraag-en-antwoord/waar-vind-ik-informatie-over-medicijnen

Op deze website vindt u informatie over geneesmiddelen die in Nederland zijn toegelaten. U kunt ook vragen stellen aan uw apotheker, de bijsluiter lezen, de vergoedingen bekijken en meer.

Geneesmiddelentekorten | KNMP

https://www.knmp.nl/dossiers/geneesmiddelentekorten

Patiënten en apothekers worden dagelijks geconfronteerd met geneesmiddelentekorten. Bij een geneesmiddeltekort is een bepaald geregistreerd geneesmiddel (tijdelijk) niet of onvoldoende beschikbaar. De KNMP neemt al jaren waar dat een zeer groot aantal geneesmiddelen niet leverbaar is.

Geneesmiddel - Wikipedia

https://nl.wikipedia.org/wiki/Geneesmiddel

Geneesmiddelen kunnen op veel manieren worden ingedeeld: gangbare methoden zijn bijvoorbeeld naar therapeutisch doel, bijvoorbeeld preventieve middelen; naar therapeutisch effect, bijvoorbeeld bloeddrukverlagende middelen;

Apotheek.nl

https://www.apotheek.nl/

Apotheek.nl is de website van de apotheker met alles over medicijnen en gezondheid. U vindt hier actuele, juiste en volledige informatie over medicijngebruik, prijs en vergoeding, vaccineren, roken, vitamine D en meer.

Medicijnen | Rijksoverheid.nl

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/geneesmiddelen

De Rijksoverheid bewaakt de werkzaamheid, kwaliteit en risico’s van medicijnen. En maakt afspraken om geneesmiddelen betaalbaar te houden.

Geneesmiddelgroepen - Farmacotherapeutisch Kompas

https://www.farmacotherapeutischkompas.nl/bladeren/groepsteksten/alfabet

Het Farmacotherapeutisch Kompas gebruikt analytische cookies om het gebruik van de website te analyseren en daarmee de website te kunnen verbeteren.

Geneesmiddelen - Farmacotherapeutisch Kompas

https://www.farmacotherapeutischkompas.nl/bladeren/preparaatteksten/groep

Geneesmiddelen Geneesmiddelgroepen Indicaties Groepeer op geneesmiddelgroep Groepeer alfabetisch Groepeer op indicatie Groepeer thematisch 11-beta-hydroxylaseremmers

Medicijnen | Apotheek.nl

https://www.apotheek.nl/medicijnen

Apotheek.nl biedt uitgebreide informatie over medicijnen en gezondheid, inclusief instructievideo's en kinderteksten.

wetten.nl - Regeling - Besluit mandaat en machtiging directeur ...

https://wetten.overheid.nl/1.3:c:BWBR0031548&g=2024-06-19&z=2024-07-19

Besluit van de Minister van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie van 27 april 2012, nr. WJZ/12010735, houdende regels inzake het verlenen van mandaat en machtiging aan de directeur van het Agentschap College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (Besluit mandaat en machtiging directeur Agentschap College ter Beoordeling van Geneesmiddelen)