Passiflora online kopen

2.00% korting

Passiebloem (Passiflora) kopen - tuinplant.nl

https://www.tuinplant.nl/klimplanten/passiebloem-passiflora

De passiebloem (Passiflora) is een bladverliezende klimplant die hoort tot de passiebloemenfamilie. De passiebloem bloeit in een lange periode van mei tot en met september met mooie uitbundige stervormige bloemen. Soorten passiebloem.

€ 3,50 korting
Vtwonen korting

Alles over de passiebloem | vtwonen

https://www.vtwonen.nl/tuinieren/plant/passiebloem-passiflora-constance-elliott/
Gevonden in: Vtwonen kortingscode

Hij wordt in ons land gewone of blauwe (caerulea betekent blauw) passiebloem genoemd. De Passiflora caerulea is de meest aangeplante soort omdat deze het meest winterhard is, maar hij kan tot de grond invriezen tijdens strenge winters. De kans dat ook de wortels invriezen is klein, behalve bij planten in potten. Wanneer bloeit de Passiflora?

Passiebloem (Passiflora) snoeien, winterhard, stekken • Intratuin

https://www.intratuin.nl/plantengids/passiebloem-passiflora-snoeien-verzorging

De Passiflora incarnata, ook wel bekend als de wilde passiebloem, heeft lichtpaarse bloemen. Alleen de Passiflora incarnata is geschikt om te gebruiken in de kruidengeneeskunde (fytotherapie), een aftreksel van deze passiebloem wordt gebruikt in kalmerende en slaapbevorderende middelen. De vrucht is eetbaar.

Passiflora | kwekerij voor vaste planten in Drachten

https://passiflora.alliade.nl/

Bij kwekerij Passiflora worden vaste planten gekweekt en verkocht door cliënten van Talant. Dit zijn mensen met een verstandelijke beperking. Zij kunnen onder begeleiding vanuit Talant in eigen tempo en op eigen niveau aan de slag met diverse werkzaamheden. Het werk bij Passiflora is divers en vindt zowel binnen als buiten plaats.

Passiebloem of Passiflora: snoeien, verzorging | Huis en Tuin ... - InfoNu

https://huis-en-tuin.infonu.nl/tuin/160117-passiebloem-of-passiflora-snoeien-verzorging.html

Passiebloem of Passiflora: snoeien, verzorging De bloemen van de passiebloem of Passiflora zijn een lust voor het oog. Oorspronkelijk komt de passiebloem uit Peru en Brazilië. Over hoe de plant aan zijn naam komt, gaan verschillende verhalen. Waar bloeit de passiebloem het liefst en wat is de beste plaats voor de plant in de koude maanden?

Passiflora caerulea (Passiebloem) | De Tuinen van Appeltern

https://appeltern.nl/nl/shop/groen/tuinplanten/klimplanten/passiebloem_passiflora/passiflora_caerulea_passiebloem/

De standplaats van passiflora caeruluea dient zonnig te zijn want deze Zuid-Amerikaanse klimplant houdt van warmte. Passiflora caeruluea is zelfhechtend en kan op een gunstige standplaats wel tot 10 meter hoog worden. De oranje 6 cm lange eivormige vruchten van passiflora caeruluea zijn eetbaar maar er zit weinig smaak aan.

Passieflora - Neerlandstuin.nl

https://neerlandstuin.nl/planten/vaste-planten/passiflora

zijn heel veel soorten en variëteiten te koop. De bekendste, als potplant geteeld, is Passiflora caerulea ‘Constance Elliott’. Deze soort met welriekende witte bloemen werd veel in serres en kassen aangeplant. De geweldige groei zorgde voor een natuurlijke bedekking van het glas tegen een teveel aan zonlicht.

Passiflora caerulea | Willaert Boomkwekerij

https://www.willaert.be/nl/plant/PASSIFLORA+CAERULEA/pacaerul

Passiflora caerulea, ook wel blauwe passiebloem genoemd, is een wintergroene klimplant, met een smal opgaande vorm en brede, handvormige, glanzende, donkergroene bladeren. Deze passiebloem bloeit van juni tot oktober, met grote, geurende, stervormige, witblauwe bloemen, met lichtblauwe en violetkleurige filamenten in het centrum.

Passiflora - Wikipedia

https://en.wikipedia.org/wiki/Passiflora

Passiflora, known also as the passion flowers or passion vines, is a genus of about 550 species of flowering plants, the type genus of the family Passifloraceae. They are mostly tendril-bearing vines , with some being shrubs or trees .

Blauwe passiebloem - Wikipedia

https://nl.wikipedia.org/wiki/Blauwe_passiebloem

Passiflora caerulea 'Constance Eliott' is een cultivar van de blauwe passiebloem met bloemen met een diameter van 10 cm en een volledig witte corona. Deze plant is alleen te vermeerderen door middel van stekken .

De rustgevende kracht van Passiflora: 7 dingen die je nog niet wist - Heel

https://blog.heel.be/rustgevende-kracht-passiflora/

De passiflora ken je waarschijnlijk het best van zijn kleine, ronde vruchten. Het vruchtvlees van de passievrucht is zoet en zuur tegelijk, wat het erg geliefd maakt als dessertfruit of gezond tussendoortje. Het is wel zo dat niet elke soort passiebloem ook vruchten voortbrengt.

Passiebloem - Wikipedia

https://nl.wikipedia.org/wiki/Passiebloem

Passiebloem is een geslacht van meest overblijvende en meestal klimmende planten met ranken in de familie Passifloraceae. De enig bekende eenjarige soort is Passiflora gracilis. Ook zijn er bomen en struiken onder de passiebloemen. Er zijn ruim 500 soorten bekend. De passievruchten van een aantal soorten zijn eetbaar. Het natuurlijke verspreidingsgebied van de passiebloemen ligt in Noord-Amerika, op de Cariben en in Midden- en Zuid-Amerika. In Zuid-Amerika komen ze voor van de ...

Passiflorahoeve: de meest complete vlindertuin, met 5 vlindertuinen

https://www.passiflorahoeve.nl/

Welkom bij De Passiflorahoeve. Overdekte vlindertuin en buitentuin De Passiflorahoeve is een zorgboerderij met een totale oppervlakte van 16.000 m2. Het complex, dat bij een oude Veluwse boerderij is gesitueerd, bestaat uit 5 bijzondere en prachtige vlindertuinen. Daarnaast vindt u hier een grote collectie Passiflora’s, Fuchsia’s, Hibiscussen, ...

Verzorging – PassifloraSite

https://passiflorasite.nl/verzorging/

Passiflora’s houden van goed doorlatende grond. Planten in de volle grond. Liefst op een beschutte plaats. De Caerulea en Constance Elliot zijn het meest winterhard. Planten in een pot moeten goed doorlatende luchtige grond hebben (Ph-waarde 6). Samenstelling: grove turf + fijne turf + klei + perlite.

A.Vogel Passiflora Rustgevend Sterk | Tabletten 30 stuks

https://www.avogel.nl/product/voedingssupplement/passiflora-sterk-rustgevende-tabletten.php

Passiflora Rustgevende 1* tabletten sterk ** kan je dan helpen om er rustiger mee om te gaan 1*. Het helpt snel***, maar houdt je lichaam en geest wel fris en alert. Goed om te weten is dat Passiflora Rustgevende 1* tabletten sterk ** geen gewenning geeft; je kunt op elk gewenst moment stoppen.

Passiebloem (Passiflora caerulea) - Directplant

https://www.directplant.nl/passiebloem-passiflora-caerulea.html

Een Passiflora (Caerulea) krijgt eetbare vruchten. De vruchten zijn dan oranje. Hoewel eetbaar, zijn de vruchten niet bijzonder smakelijk. Eet ze ook niet voordat ze rijp zijn, omdat de vruchten dan mogelijk giftig zijn. Een soort die vaak wordt geplant voor de eetbare (en smakelijke) variant is de edulis, maar deze is matig winterhard.

De geneeskracht van passiebloem of passiflora incarnata

https://mens-en-gezondheid.infonu.nl/gezonde-voeding/108031-de-geneeskracht-van-passiebloem-of-passiflora-incarnata.html

Het werkt volgens de Indianen vooral goed als bloedtonicum, tegen zenuwpijnen en rusteloosheid. De Maya´s gebruikten passiebloem tegen schimmelinfecties van de huid, zwellingen en krampen. De Azteken zagen in de passiebloem een braakmiddel, bedwelmingsmiddel, kalmeringsmiddel en bloedzuiveringsmedicijn.

Passiflora caerulea - Blauwe passiebloem - De Tuinen van Appeltern

https://appeltern.nl/nl/tuinadvies/plantenencyclopedie/passiflora_caerulea_blauwe_passiebloem

De standplaats van passiflora caeruluea dient zonnig te zijn want deze Zuid-Amerikaanse klimplant houdt van warmte. Passiflora caeruluea is zelfhechtend en kan op een gunstige standplaats wel tot 10 meter hoog worden. De oranje 6 cm lange eivormige vruchten van passiflora caeruluea zijn eetbaar maar er zit weinig smaak aan.

Passiebloem - Florum

https://florum.nl/plantenwijzer/passiflora-passiebloem/

Passiflora als homeopathisch middel Passiflora is in Europa en in de VS als rustgevend middel al meer dan 200 jaar bekend. Passiflora kalmeert en ontspant zonder dat het verslavend werkt of een suf gevoel veroorzaakt. Het is dus een ideaal middel voor mensen met bijvoorbeeld examenstress of plankenkoorts.

Passion Flower: Benefits, Side Effects, Dosage, Interactions

https://www.verywellmind.com/how-is-passion-flower-used-to-treat-anxiety-3024970

Passion flower (passiflora incarnata) is an herbal supplement used historically in treating anxiety, insomnia, seizures, and hysteria. A perennial climbing vine native to southeastern North America, passion flower is now grown throughout Europe.