Passiflora online kopen

2.00% korting

Passiebloem (Passiflora) kopen - tuinplant.nl

https://www.tuinplant.nl/klimplanten/passiebloem-passiflora

De passiebloem (Passiflora) is een bladverliezende klimplant die hoort tot de passiebloemenfamilie. De passiebloem bloeit in een lange periode van mei tot en met september met mooie uitbundige stervormige bloemen.

Bezoek Tuinplant.nl met korting

Passiebloem (Passiflora): standplaats, stekken & overwinteren

https://www.gardenersworldmagazine.nl/planten/passiebloem-passiflora/

Leer hoe je passiebloemen kunt kweken, snoeien en beschermen tegen kou. Ontdek de mooiste soorten passiebloemen met spectaculaire bloemen en eetbare vruchten.

Passiflora caerulea - Blauwe passiebloem | Bloemenpark Appeltern

https://appeltern.nl/nl/tuinadvies/plantenencyclopedie/passiflora_caerulea_blauwe_passiebloem

De naam blauwe passiebloem, passiflora caeruluea, ontleent deze mooie klimplant aan de paarsblauwe kleur die in de corona van de bloem te vinden is. De kelkbladeren en kroonbladeren van de bloem zijn wit. De doorsnede van de bloemen bedraagt circa 8 cm.

De rustgevende kracht van Passiflora: 7 dingen die je nog niet wist - Heel

https://blog.heel.be/rustgevende-kracht-passiflora/

De passiflora incarnata, beter gekend als de ‘passiebloem’, is een bijzondere plant. Ze is niet alleen een streling voor het oog, maar heeft ook enkele unieke eigenschappen. Ontdek ze hier!

Verzorging – PassifloraSite

https://passiflorasite.nl/verzorging/

Verzorging. Enkele handige verzorgingstips voor passiflorabloemen. Grond. Passiflora’s houden van goed doorlatende grond. Planten in de volle grond. Liefst op een beschutte plaats.

Passieflora - Neerlandstuin.nl

https://neerlandstuin.nl/planten/vaste-planten/passiflora

De bekendste, als potplant geteeld, is Passiflora caerulea ‘Constance Elliott’. Deze soort met welriekende witte bloemen werd veel in serres en kassen aangeplant. De geweldige groei zorgde voor een natuurlijke bedekking van het glas tegen een teveel aan zonlicht.

Passiflora - Wikipedia

https://en.wikipedia.org/wiki/Passiflora

Passiflora is the most species rich genus of both the family Passifloraceae and the tribe Passifloreae. With over 550 species, an extensive hierarchy of infrageneric ranks is required to represent the relationships of the species.

Passiflora caerulea - BLAUWE PASSIEBLOEM | Willaert Boomkwekerij

https://www.willaert.be/nl/plant/passiflora-caerulea/PACAERUL

Passiflora caerulea, ook wel blauwe passiebloem genoemd, is een wintergroene klimplant, met een smal opgaande vorm en brede, handvormige, glanzende, donkergroene bladeren. Deze passiebloem bloeit van juni tot oktober, met grote, geurende, stervormige, witblauwe bloemen, met lichtblauwe en violetkleurige filamenten in het centrum.

De kalmerende werking van Passiebloem (+ theerecept)

https://www.inspirerendleven.nl/de-kalmerende-werking-van-passiebloem-theerecept/

Een plant die zijn naam te danken heeft aan het lijden van Jezus is de passiebloem. De geneeskracht van de passiebloem is gericht op het kalmeren van de geest. Hij geeft rust en ontspanning in een stressvolle periode. En kan daarmee dus een schakel zijn om kracht te vinden opnieuw te beginnen.

Winterharde Passiebloem kopen? Passiflora caerulea met garantie ...

https://www.directplant.nl/passiebloem-passiflora-caerulea.html

De Passiebloem (Passiflora caerulea) is de meest winterharde uit de Passiflora familie en kan alleen bij temperaturen lager dan -12 graden Celsius invriezen. Het kan gebeuren dat bij lagere temperaturen de plant tot dicht boven de grond invriest.

Passiflora caerulea - blauwe passiebloem als klimplant

https://www.tuinadvies.nl/artikels/passiflora_caerulea_passiebloem_passievrucht

Hoogte : 2 - 10 m, kan op een jaar ranken tot 6 meter lang vormen. Standplaats : Zonnige en warme standplaats. Habitat : Vruchtbare, goed water doorlaatbare bodem. Winterhardheid : De Passiflora caerulea - blauwe passiebloem is door zijn goede winterhardheid tot - 12°C een van de meest als tuinplant gebruikte passiebloemen.

De passifloratuin - De Passifloratuin

https://passifloratuin.com/nl/

Passiflora's groeien in diverse klimaatzone's van koel tot tropisch. In Z-Amerika komen de meeste soorten uit landen die nauw verbonden zijn met het Andes gebergte. Zelfs op hoogtes van 3.000 meter komen Passiflora's voor, dit zijn dan hoofdzakelijk Tacsonia's.

Passiebloem (Passiflora) | Plantengids | Intratuin

https://www.intratuin.nl/plantengids/passiebloem-passiflora-verzorging

De passiebloem is een klimplant met prachtige blauwwitte bloemen die uitbundig en heel lang bloeit. Lees alles over de soorten, verzorging, standplaats, winterhardheid en passievruchten van de passiebloem.

Passiebloem (Passiflora caerulea); tips over snoei en verzorging

https://plantnu.nl/passiflora-caerulea-passiebloem/

Passiebloem (Passiflora caerulea) is een snelgroeiende heester met prachtige crème witte/blauwe bloemen met opvallende groen/paarse stampers. Lees hier over de verzorging, stekken, kopen, standplaats en bloei van Passiflora caerulea.

Passiebloem kopen? o.a. Passiflora caerulea & edulis | Intratuin

https://www.intratuin.nl/tuinplanten/klimplanten/passiebloem

De Passiflora bloeit lang met werkelijk prachtige bloemen. Bij Intratuin vind je diverse soorten Passiflora, waaronder de Passiflora caerulea en de Passiflora edulis. Ze zijn er in verschillende kleuren en elke passiebloem is een echt kunstwerk voor je tuin.

Passiebloem planten, hoe doe je dat? - Gardeners World

https://www.gardenersworldmagazine.nl/groene-school/kweken/passiebloem-planten/

Passiebloem (Passiflora) is van origine een tropische plant en daardoor gek op warmte en zon. Toch kan de plant wel tegen tijdelijke schaduw op zijn standplaats. Kies een beschutte plek om je passiebloem te planten, zoals tegen een muur op het westen of zuiden.

Soorten passiebloem: 5 mooie soorten Passiflora - Gardeners World

https://www.gardenersworldmagazine.nl/inspiratie/soorten-passiebloem/

Bij passiebloem of Passiflora denk je waarschijnlijk al snel aan de klassieke passiebloem met geel-paarse bloemen. Toch zijn er meer soorten passiebloem, elk met hun eigen, unieke kenmerken. Dit zijn 5 variëteiten die zullen schitteren in je tuin.

Passiebloem: Snoeien, Stekken, Planten & Verzorging | Hovenier.nl

https://www.hovenier.nl/planten/passifloraceae/passiflora

Kies voor een plek in de tuin die de passiflora bescherming biedt tegen uitdrogende, ijzige winden. Concreet is de passiebloem standplaats: zonnig, waterdoorlatend en beschut. Start u met passiebloem in pot, dan kunt u deze in de herfst, na het snoeien, verpoten en in een grotere pot planten.

Passiflora of passiebloem: tips en verzorging van deze plant

https://www.hobbytuinier.be/passiflora-passiebloem/

Leer hoe je passiflora of passiebloem kunt planten, onderhouden, overwinteren en snoeien. Ontdek ook de voordelen van deze plant voor tuin, siertuin en fruittuin.

De geneeskracht van passiebloem of passiflora incarnata

https://mens-en-gezondheid.infonu.nl/gezonde-voeding/108031-de-geneeskracht-van-passiebloem-of-passiflora-incarnata.html

De passiebloem is een mooie en geneeskrachtige bloem die oorspronkelijk uit Amerika komt. Lees hoe de passiebloem werkt als kalmeringsmiddel, bloedtonicum, hartmiddel en meer, en wat de voedingswaarde en de wetenschappelijke onderbouwing zijn.

Passiebloem - Florum

https://florum.nl/plantenwijzer/passiflora-passiebloem/

De passiebloem, passiflora in het Latijn, is een prachtige klimplant met grote, tonende bloemen. Lees over de oorsprong, de soorten, de eetbare vruchten en de verzorging van deze plant.

Passiebloem - Wikipedia

https://nl.wikipedia.org/wiki/Passiebloem

Passiebloem ( Passiflora) is een geslacht van meest overblijvende en meestal klimmende planten met ranken in de familie Passifloraceae. De enig bekende eenjarige soort is Passiflora gracilis. Ook zijn er bomen en struiken onder de passiebloemen. Er zijn ruim vijfhonderd soorten bekend.

How to grow passion flowers / RHS Gardening

https://www.rhs.org.uk/plants/passion-flower/growing-guide

Learn how to grow passion flowers, also known as Passiflora, in your garden or greenhouse. Find out about different species, varieties, care tips, pruning and propagation methods.