Vitamine D3 online kopen

7.50% korting
Supplementen.nl korting

Vitamine D3 en K2: Waarom is dit een ijzersterke combinatie?

https://www.supplementen.nl/vitamines-en-mineralen/vitamine-d3-en-k2-combinatie/

Er zijn twee soorten D-vitaminen, namelijk vitamine D2 en D3. Beide vormen zijn belangrijk om in voldoende mate binnen te krijgen. Wanneer we inzoomen op de werking van D3, dan kan er geconcludeerd worden dat dit nutriënt gelinkt kan worden aan de werking van maar liefst 2.000 genen in het lichaam.

Bezoek Supplementen.nl met korting
7.00% korting

Vitamine D3 teveel: wat zijn de bijwerkingen en symptomen? - Runner's World

https://www.runnersworld.com/nl/voeding/vitamines-supplementen/a46849596/vitamine-d3-teveel/

Vitamine D3 teveel: kun je teveel vitamine D3 binnenkrijgen? Is een overschot aan vitamine D3 schadelijk? Let op de volgende bijwerkingen en symptomen.

Bezoek Runnersworld.com met korting

Vitamine D | Voedingscentrum

https://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/vitamine-d.aspx

Vitamine D is een vetoplosbare vitamine die je nodig hebt voor stevige botten, tanden, spieren en immuunsysteem. Je krijgt vitamine D via zonlicht, vette vis, verrijkte producten en supplementen. Lees meer over de verschillende vormen, de opname, de tekorten en de toegift van vitamine D.

Vitamine D: alles wat je moet weten [praktisch advies] - Nutribites

https://www.nutribites.nl/artikel/vitamine-d/

Vitamine D3 (cholecalciferol) is de best opneembare vorm van vitamine D die ook in je lichaam zelf wordt aangemaakt. Voordelen: Ondersteunt je immuunsysteem. Helpt de opname van calcium. Goed voor je botten en je gebit. Lees hier alle 5 voordelen. Bekijk product.

Vitamine D: alles wat je wilt weten over vitamine D | Davitamon

https://www.davitamon.nl/vitamines-en-mineralen/vitamine-d/

Vitamine D is een vetoplosbare vitamine die het lichaam zelf kan aanmaken met behulp van zonlicht. Vitamine D is belangrijk voor de weerstand, de spierfunctie en de sterke botten en tanden. Lees meer over de bronnen, functies en aanbevolen hoeveelheid van vitamine D.

Vitamine D3 en K2: Waarom is dit een krachtige combinatie?

https://blog.nutrifoodz.nl/vitamine-d3-en-k2-waarom-is-dit-een-krachtige-combinatie/

Vitamine D3, bekend als de “zonnevitamine,” reguleert de opname van calcium en fosfor in je darmen, wat cruciaal is voor sterke botten, een gezond immuunsysteem, een stabiele bloeddruk en een positieve gemoedstoestand.

Een tekort aan vitamine D en D3: Symptomen, oorzaken en behandeling

https://gezond.be/tekort-aan-vitamine-d-d3-symptomen-oorzaken-behandeling/

Vitamine D en D3 zijn belangrijke vitamines die je nodig hebt voor je calciumopname, je weerstand, je spieren en je geest. Lees hier hoe je een tekort aan deze vitamines kunt herkennen, wat de oorzaken zijn en hoe je het kunt behandelen.

Vitamine D-tekort: klachten, symptomen & behandeling

https://gezondr.nl/alles-over-vitamine-d-in-het-kort/

Vitamine D ofwel vitamine D3 wordt uit dierlijke voedingsmiddelen gehaald en door de huid geabsorbeerd uit zonlicht. Omdat een gebrek aan vitamine D levensgevaarlijk kan zijn, is het van cruciaal belang om een vitamine D-tekort te voorkomen.

Vitamin D3: Health Benefits and Supplementation

https://www.verywellhealth.com/vitamin-d3-5082500

Vitamin D3 (cholecalciferol) has a few health benefits, including helping the body absorb calcium. Fish, beef liver, eggs, and cheese naturally contain vitamin D3. It can also be produced in the skin following exposure to ultraviolet (UV) radiation from the sun.

Wat je moet weten over vitamine D | Gezondheidsnet

https://www.gezondheidsnet.nl/vitamines-en-mineralen/wat-je-moet-weten-over-vitamine-d

Er zijn twee vormen vitamine D: D2 en D3. Vitamine D3 (cholecalciferol), is de vorm die het meest gebruikt wordt in supplementen. Beide vormen zijn actief, maar vitamine D3 heeft een sterkere werking dan D2 (ergocalciferol).

Vitamine D | Stichting OrthoKennis

https://www.orthokennis.nl/nutrienten/vitamine%20D

Supplementen bevatten over het algemeen vitamine D3 uit schapenwolvet. Voorheen was er uit plantaardige bron (paddenstoelen) alleen vitamine D2 (ergocalciferol) beschikbaar. Algemeen wordt aangenomen dat de biologische beschikbaarheid van vitamine D2 lager is dan die van vitamine D3.

Vitamine D - Alles wat je moet weten - Vitakruid.nl

https://www.vitakruid.nl/categorieen/vitamine-d

Vitamine D komt voor in twee vormen: plantaardig ergocalciferol (vitamine D2) en dierlijk cholecalciferol (vitamine D3). Vitamine D3 heeft de hoogste biologische beschikbaarheid. De dierlijke variant kan beter door ons lichaam verwerkt worden, omdat we deze vorm zelf ook synthetiseren uit de zon.

Vitamine D | Thuisarts.nl

https://www.thuisarts.nl/vitamine-d

Vitamine D is belangrijk voor sterke botten, tanden, spieren en uw afweer. Lees hier wie extra vitamine D nodig heeft en hoe u dat kunt halen met een pil of zonlicht.

Vitamine D: het verschil tussen vitamine D2 en D3 - Vitaminesperpost.nl

https://www.vitaminesperpost.nl/actueel/vitamine-d-vitamine-d3-verschil

De beste vitamine D3 is de natuurlijke vorm die onder invloed van de zon in het lichaam zelf wordt gevormd. Maar in donkere tijden kunnen we prima van vitamine D-supplementen gebruik maken.

colecalciferol - Farmacotherapeutisch Kompas

https://www.farmacotherapeutischkompas.nl/bladeren/preparaatteksten/c/colecalciferol

Colecalciferol (vitamine D 3) speelt een rol bij de skeletopbouw en -instandhouding, onder andere door handhaving van de calcium/fosfaatspiegel. Het bevordert de fosfaat- en calciumabsorptie uit het maag-darmkanaal en de terugresorptie van fosfaat en calcium door de nieren.

Vitamine D3: Wat is het, in welke voeding zit het en hoeveel moet je ...

https://blog.nutrifoodz.nl/vitamine-d3-wat-is-het-in-welke-voeding-zit-het-en-hoeveel-moet-je-ervan-binnenkrijgen/

Wat is vitamine D3? Vitamine D3, ook bekend als cholecalciferol, is een van de vijf vormen van vitamine D. Het is een vetoplosbare vitamine die ons lichaam nodig heeft om optimaal te functioneren. D3 wordt gemaakt in ons lichaam wanneer onze huid wordt blootgesteld aan zonlicht.

Ik heb misschien extra vitamine D nodig | Thuisarts.nl

https://www.thuisarts.nl/vitamine-d/ik-heb-misschien-extra-vitamine-d-nodig

Vitamine D is belangrijk voor sterke botten, tanden, spieren en uw afweer. Lees hoe u vitamine D aanmaakt met zonlicht en voeding, en wie extra vitamine D nodig heeft.

Vitamine D3: alles wat je moet weten over deze vitamine | Bindle

https://www.bindle.eu/kennisbank/vitamines/vitamine-d3

Vitamine D3 is een vet oplosbare stof die je kunt aanmaken in de zon of vinden in voedingsmiddelen zoals zuivel, vis en eieren. Het is belangrijk voor je botten, immuunsysteem, hart en vaatgezondheid en schilderklierfunctie. Lees meer over de aanbevolen dosering, de symptomen van tekort of teveel en de beste vorm van vitamine D3.

vitamine D | Apotheek.nl

https://www.apotheek.nl/producten/vitamine-d3

Vitamine D3 is een vitamine die calcium en fosfaat uit voedsel opneemt en nodig is voor tanden, botten en spieren. Sommige mensen moeten elke dag vitamine D3 gebruiken, bijvoorbeeld kinderen, zwangeren en ouderen. Lees meer over de werking, het gebruik en de bijwerkingen van vitamine D3 op Apotheek.nl.

Vitamine D - Wikipedia

https://nl.wikipedia.org/wiki/Vitamine_D

Vitamine D is een groep van vet-oplosbare organische verbindingen die verantwoordelijk zijn voor de opname van calcium en fosfaat uit voeding, wat van groot belang is voor diverse biologische processen. De twee belangrijkste vormen zijn vitamine D3 (de dierlijke vorm) en vitamine D2.

Vitamine D: hoeveel heb je nodig? (+ symptomen tekort) - Zorgwijzer

https://www.zorgwijzer.nl/zorgwijzers/vitamine-d

Vitamine D is nodig voor stevige botten, goede spieren en een sterk immuunsysteem. Lees hoeveel je nodig hebt, waar je het kunt vinden en wat je kunt doen bij een tekort.

Vitamine D tekort: symptomen - Bodystore

https://www.bodystore.nl/advies/vitamines/wat-zijn-de-symptomen-van-een-vitamine-d3-tekort

De meeste Nederlanders lopen tegenwoordig een groot risico een tekort aan vitamine D op te lopen. Hoe dat komt, wat de gevolgen zijn en wat je eraan kunt doen leggen we graag uit. Symptomen van een vitamine D-tekort kunnen spierzwakte, spierpijn, vermoeidheid en depressie zijn.