Vitamine A online kopen

Vitamine A | Voedingscentrum

https://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/vitamine-a.aspx

Vitamine A is een vetoplosbare vitamine die belangrijk is voor de groei, de huid, de ogen en het afweersysteem. Het komt voor in dierlijke producten en carotenoïden in groente. Lees meer over de bronnen, functies en aanbevolen hoeveelheid van vitamine A.

Vitamine A: waar is het goed voor en hoe werkt het?

https://gezonderleven.com/vitamine-a-waar-is-het-goed-voor-en-hoe-werkt-het/

Vitamine A is een in vet oplosbare vitamine die van nature in bepaalde voedingsmiddelen voorkomt. Het manifesteert zich als retinol in producten van dierlijke oorsprong en in de vorm van provitamine A in groenten en fruit.

Vitamin A: What It Is and How Much You Need - Cleveland Clinic Health ...

https://health.clevelandclinic.org/vitamin-a

Vitamin A is a critical nutrient for your vision, immune system, skin, reproductive health and bones. Learn how to get enough vitamin A from foods, supplements and fortified products, and what are the risks of too much or too little.

Vitamines | Voedingscentrum

https://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/vitamines.aspx%5D

Er zijn 13 stoffen die de naam vitamine hebben. Vitamines zijn in te delen in vitamines die in vet oplosbaar zijn en vitamines die in water oplosbaar zijn. Vetoplosbare vitamines: Vitamine A; Vitamine D; Vitamine E; Vitamine K; Deze vitamines haal je vooral uit producten die vet bevatten, zoals oliën en vetten, vis, vlees, noten en melk ...

Vitamine A-tekort - Aandoeningen | Gezondheidsplein.nl

https://www.gezondheidsplein.nl/aandoeningen/vitamine-a-tekort/item39201

Een vitamine A-tekort ontstaat simpelweg door een te geringe inname van voedingsmiddelen die vitamine A of provitamine A bevatten. In Nederland komt een gebrek aan vitamine A niet vaak voor, terwijl het in ontwikkelingslanden een grootschalig probleem vormt.

Vitamine A / retinol: alles over vitamine A | Davitamon

https://www.davitamon.nl/vitamines-en-mineralen/vitamine-a/

Wat is vitamine A? Vitamine A wordt ook wel retinol genoemd en is een in vet oplosbare vitamine die in het lichaam kan worden opgeslagen. Waar doet vitamine A? Vitamine A heeft verschillende functies in het lichaam: gezichtsvermogen: vitamine A draagt bij tot de instandhouding van een normaal gezichtsvermogen.

Vitamin A - Wikipedia

https://en.wikipedia.org/wiki/Vitamin_A

Vitamin A is a fat-soluble vitamin, a category that also includes vitamins D, E and K. The vitamin encompasses several chemically related naturally occurring compounds or metabolites, i.e., vitamers, that all contain a β-ionone ring.

Retinol - Wikipedia

https://nl.wikipedia.org/wiki/Retinol

Retinol of vitamine A 1 is een vet-oplosbare vitamine. Het kan in het lichaam worden gemaakt van bèta-caroteen, dat daarom wel pro-vitamine A wordt genoemd. Vitamine A is van belang voor de opbouw van haarvaten en daarmee voor de gezondheid van alle cellen.

Vitamine A - SOHF

https://www.sohf.nl/nutrienten/vitamine-a

Vitamine A is een vetlosbare vitamine, welke voornamelijk aanwezig is in lever, vis en melkproducten. Groenten en fruit bevatten de voorloperstof (bètacaroteen) wat ons lichaam kan omzetten in vitamine A. De twee belangrijkste vormen zijn retinol acetaat en retinol palmitaat.

In welke voeding zit vitamine A? Een compleet overzicht

https://blog.nutrifoodz.nl/in-welke-voeding-zit-vitamine-a-een-compleet-overzicht/

In dit artikel gaan we dieper in op waar je vitamine A in voeding kunt vinden, welke voedingsmiddelen veel vitamine A bevatten, de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid, en het verschil tussen vitamine A uit voedsel en supplementen.

Vitamine A | Gezondheidsplein.nl

https://www.gezondheidsplein.nl/dossiers/vitamine-a/item123579

Vitamine A is een onmisbare vitamine voor ons lichaam. Maar wat is dit eigenlijk voor vitamine, wat doet de A-variant en waarom is deze zo belangrijk? Lees alles over vitamine A in dit dossier!

Waar zit vitamine A in? | Gezondheidsplein.nl

https://www.gezondheidsplein.nl/dossiers/vitamine-a/waar-zit-vitamine-a-in/item123580

Vanuit dierlijke producten wordt vitamine A direct opgenomen in je lichaam. Belangrijke bronnen waar vitamine A in zit zijn lever, vis, zuivelproducten en eieren (met name de eidooier). Verder wordt het in Nederland ook nog toegevoegd in margarine, halvarine en bak- en braadproducten.

Vitamine A (retinol): wat is het en waar zit vitamine A in? | Etos

https://www.etos.nl/advies/vitamines/vitamine-a/

Vitamine A is een vetoplosbare vitamine die je deels via je voeding binnenkrijgt en die je lichaam deels zelf aan kan maken. Vitamine A wordt ook wel retinol genoemd.

Vitamine A | Wat Is Het En Waarom Heb Ik Het Nodig?

https://dokterfit.nl/vitamine-a/

Vitamine A helpt bij de groei, afweer en algemene gezondheid van jouw lichaam. In dit artikel lees je meer over deze vitamine.

Vitamine A: tekort & teveel + functie en voeding - Gezondr.nl

https://gezondr.nl/vitamine-a-tekort-teveel/

Vitamine A oftewel retinol is een onmisbare stof. Vitamine A is namelijk nauw betrokken bij elke cel van je lichaam. Zo is vitamine A cruciaal voor onder andere: Gezonde cellen (celwanden & celmembranen) Opbouw van huid, haar & tandvlees. Gezichtsvermogen (ogen)

Vitamine A | Gezondheidsplein

https://www.gezondheidsplein.nl/dossiers/vitaminen/welke-soorten-vitamines-bestaan-er/vitamine-a/item68502

Vitamine A. 4.5 uit 5 - 522 beoordelingen. Hieronder vind je alles over de functie van vitamine A. Ook lees je in welke voeding je deze vitamine kunt vinden. Vitamine A, ook wel retinol, is één van de vitaminen die het lichaam zelf kan aanmaken. Daarvoor heeft het wel bèta-caroteen nodig.

Vitamine A - Vitamine Informatie Bureau

https://www.vitamine-info.nl/alle-vitamines-en-mineralen-op-een-rij/vitamine-a/

Vitamine A staat ook bekend als 'anti-infectievitamine' vanwege het ondersteunen van ons immuunsysteem en het beschermen tegen infecties. Benieuwd naar meer informatie over deze vitamine? Lees verder om te ontdekken waarom vitamine A zo belangrijk is en waar je het in kunt vinden.

Vitamine A-tekort: symptomen, gevolgen en functie vitamine A

https://mens-en-gezondheid.infonu.nl/gezonde-voeding/66279-vitamine-a-tekort-symptomen-gevolgen-en-functie-vitamine-a.html

Leer wat vitamine A is, waar het voor komt, hoeveel je nodig hebt en wat de gevolgen zijn van een tekort of teveel aan vitamine A. Ontdek ook hoe je een vitamine A-tekort kunt voorkomen en behandelen.

Alles over vitamine A | Gezondheidsnet

https://www.gezondheidsnet.nl/vitamines-en-mineralen/alles-over-vitamine-a

Vitamine A is belangrijk voor je weerstand, ogen, huid, haar en tandvlees. Je vindt het vooral in dierlijke producten, maar ook in plantaardige producten met carotenoïden.

De top 12 voedingsmiddelen met de meeste vitamine A

https://www.ahealthylife.nl/top-12-voedingsmiddelen-meeste-vitamine-a/

Ontdek welke voedingsmiddelen veel vitamine A bevatten, een vitamine die belangrijk is voor de ogen, de huid, de groei en de weerstand. Lever, wortelen, paksoi, spinazie en zoete bataat zijn enkele voorbeelden van hoge vitamine A bronnen.

vitamine A | Apotheek.nl

https://www.apotheek.nl/medicijnen/vitamine-a

Vitamine A komt voor in lever, vis, melkproducten, boter, margarine en eidooier. Ook in bladgroenten, koolsoorten en geeloranje gekleurde groenten en fruit. Met een goede evenwichtige voeding krijgt u ruim voldoende vitamine A binnen. Sommige mensen hebben extra vitamine A nodig.

Vitamine A | Stichting OrthoKennis

https://www.orthokennis.nl/nutrienten/vitamine-a

Vitamine A is een vetoplosbare vitamine die nodig is voor gezondheid en groei. Lees meer over de bronnen, de aanbevolen inname, de mogelijke tekorten en de bijwerkingen van vitamine A.

Vitamin A: Benefits, Deficiency, Toxicity, and More - Healthline

https://www.healthline.com/nutrition/vitamin-a

Learn about vitamin A, a fat-soluble nutrient that supports your vision, immune system, and reproductive health. Find out the sources, functions, benefits, and risks of vitamin A, as well as how to avoid deficiency and toxicity.