Vitamine A online kopen

Vitamine A | Voedingscentrum

https://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/vitamine-a.aspx

Vitamine A of retinol is van belang voor de normale groei, een gezonde huid, haar en nagels en een goede werking van de ogen en het afweersysteem. Een teveel aan vitamine A kan schadelijk zijn voor kinderen en zwangere vrouwen. Vitamine A is een vetoplosbare vitamine. Vitamine A zit in dierlijke producten en komt vooral voor in lever.

Waar zit vitamine A in? | Gezondheidsplein.nl

https://www.gezondheidsplein.nl/dossiers/vitamine-a/waar-zit-vitamine-a-in/item123580

Vitamine A zit van nature alleen in dierlijke producten. Vanuit plantaardige producten kan je lichaam bètacaroteen omzetten in vitamine A. Via verschillende wegen kan je dus genoeg vitamine A binnenkrijgen. Vitamine A in plantaardige producten Bij plantaardige producten wordt vitamine A niet direct opgenomen in je lichaam.

Vitamines: welke zijn er en wat doen ze? | Consumentenbond

https://www.consumentenbond.nl/gezond-eten/vitaminen

Het is afhankelijk van je leeftijd en geslacht hoeveel vitamine A je nodig hebt. Volwassen mannen hebben 800 mcg (0,8 mg) nodig. Voor volwassen vrouwen is dat 680 mcg (0,68 mg). Een teveel is schadelijk: zorg daarom dat je niet meer dan 3000 mcg binnenkrijgt.

Vitaminstore, Live more | Informatie over Vitamine A

https://www.vitaminstore.nl/informatie/Vitamine-A

Vitamine A (retinol) is een vetoplosbare vitamine die onder andere betrokken is bij de weerstand. Daarnaast speelt het een rol bij de groei, het gezichtsvermogen en de gezondheid van huid en slijmvliezen. Bij een te lage inname zal de weerstand verminderen. Daarnaast kan een tekort een droge en schilferige huid en dof haar veroorzaken.

Vitamine - Wikipedia

https://nl.wikipedia.org/wiki/Vitamine

Een vitamine is een micronutriënt dat in organismen zoals de mens wordt gebruikt in co-enzymen. Omdat vitamines niet worden verbruikt heeft de mens er maar heel weinig van nodig. Organismen kunnen niet of in onvoldoende mate zelf vitamines maken.

Vitamine A-tekort - Aandoeningen | Gezondheidsplein.nl

https://www.gezondheidsplein.nl/aandoeningen/vitamine-a-tekort/item39201

Vitamine A, ook wel retinol genoemd, is een vetoplosbare vitamine. Dit houdt in dat het goed in je lichaam kan worden opgeslagen. Vitamine A heeft tal van belangrijke functies voor je lichaam, met name voor het gezond houden van: Je huid Je tandvlees Je haar Je afweersysteem De lichtgevoeligheid van je ogen

Vitamine A | Gezondheidsplein

https://www.gezondheidsplein.nl/dossiers/vitaminen/welke-soorten-vitamines-bestaan-er/vitamine-a/item68502

Vitamine A, ook wel retinol, is één van de vitaminen die het lichaam zelf kan aanmaken. Daarvoor heeft het wel bèta-caroteen nodig. Bèta-caroteen wordt ook wel pro-vitamine A genoemd. Bèta-caroteen is niet alleen belangrijk voor de aanmaak van vitamine A, het is ook een antioxidant.

Vitamine A – SOHF

https://www.sohf.nl/nutrienten/vitamine-a

Vitamine A is onder andere van belang voor de ogen, genexpressie, groei en ontwikkeling, celdeling, slijmvliezen, longfunctie en de afweer tegen ziektes. Symptomen van een vitamine A tekort zijn onder andere een verminderde eetlust, hoofdpijn, spierpijn en verminderd gezichtsvermogen wat tot blindheid kan leiden.

Vitamine A | Alles weten over vitamine

https://vitaminen.medischonline.nl/vitaminen/vitamine-a/

Vitamine A is een in vet oplosbare vitamine en wordt ook wel retinol genoemd. Het lichaam kan zelf kleine hoeveelheden vitamine A maken uit carotenen, een stofje wat in plantaardige producten voorkomt. Het belangrijkste voorbeeld hiervan is bètacaroteen, daarom wordt dit ook wel provitamine A genoemd.

Vitamine A supplementen (retinol) kopen bij Holland & Barrett

https://www.hollandandbarrett.nl/shop/vitamines-supplementen/vitamines/vitamine-a/

Vitamine A, ook wel aangeduid als retinol, is een in vet oplosbare vitamine. Bètacaroteen is een in water oplosbare versie van vitamine A en wordt door het lichaam omgezet in Retinol. Bètacaroteen wordt daarom ook wel pro-vitamine A genoemd. Vitamine A komt van nature alleen voor in dierlijke producten, waarvan de rijkste natuurlijke bron lever is.

vitamine A | Apotheek.nl

https://www.apotheek.nl/medicijnen/vitamine-a

Vitamine A is onder meer nodig voor de ogen, huid, slijmvliezen, groei, botontwikkeling en ons afweersysteem. Bij vitamine A-tekort. Soms schrijft de arts vitamine A voor bij mazelen, omdat het ook de kans op een ernstige longontsteking vermindert. Vitamine A komt voor in lever, vis, melkproducten, boter, margarine en eidooier.

Vitamine A-tekort: symptomen, gevolgen en functie vitamine A

https://mens-en-gezondheid.infonu.nl/gezonde-voeding/66279-vitamine-a-tekort-symptomen-gevolgen-en-functie-vitamine-a.html

Vitamine A (retinol) is een in vet oplosbare vitamine, die bestaat uit vitamine A1 (retinol) en vitamine A2 (di-dehydro-retinol). Vitamine A krijgt een men binnen met eten en drinken. Het menselijk lichaam kan het ook zelf aanmaken uit carotenen, dat is de oranje kleurstof die in veel groenten voorkomt, zoals peen.

Vitamine A - Vitamine Informatie Bureau

https://www.vitamine-info.nl/alle-vitamines-en-mineralen-op-een-rij/vitamine-a/

Vitamine A is een vetoplosbare vitamine en is met name in het vet van voedingsmiddelen te vinden. De vitamines worden in je darmen opgenomen en je lichaam slaat ze vervolgens op in je lever en je weefsels, totdat je lichaam ze nodig heeft. Waar zit het in Vitamine A zit in dierlijke producten. Belangrijke bronnen voor vitamine A zijn:

Vitamines | Voedingscentrum

https://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/vitamines.aspx%5D

De vitamines zijn in te delen in vitamines die in vet oplosbaar zijn en vitamines die in water oplosbaar zijn. Vetoplosbare vitamines: Vitamine A; Vitamine D; Vitamine E; Vitamine K; Deze vitamines haal je vooral uit producten die vet bevatten, zoals smeer- en bereidingsvetten, vis, vlees, noten en melk en melkproducten. Wateroplosbare vitamines: Vitamine C

De top 12 voedingsmiddelen met de meeste vitamine A

https://www.ahealthylife.nl/top-12-voedingsmiddelen-meeste-vitamine-a/

Vitamine A is een in vet oplosbare vitamine die betrokken is bij de vorming van de ogen en de huid. Daarnaast zijn ook de groei en weerstand afhankelijk van voldoende beschikbare vitamine A in het lichaam. Een tekort aan vitamine A kan leiden tot (nacht)blindheid en huidklachten.

Retinol - Wikipedia

https://nl.wikipedia.org/wiki/Retinol

Retinol of vitamine A1 is een vet-oplosbare vitamine. Het kan in het lichaam worden gemaakt van bèta-caroteen, dat daarom wel pro-vitamine A wordt genoemd. Vitamine A is van belang voor de opbouw van haarvaten en daarmee voor de gezondheid van alle cellen. Het is bouwsteen van het lichtgevoelige pigment rodopsine dat voorkomt in de staafjes in het netvlies van de ogen. De hoeveelheid vitamine A en bètacaroteen wordt weergegeven in retinol-equivalenten. 1 microgram retinol = 1 ...

Alles over vitamine A | Gezondheidsnet

https://www.gezondheidsnet.nl/vitamines-en-mineralen/alles-over-vitamine-a

Vitamine A is een vitamine die oplosbaar is in vetten. Je vindt het vooral in dierlijke producten zoals lever, maar het lichaam maakt zelf ook vitamine A aan uit plantaardige producten. Vitamine A wordt ook wel retinol genoemd. Noodzakelijk Voor de huid en ogen is vitamine A van groot belang.

Vitamine A | Stichting OrthoKennis

https://www.orthokennis.nl/nutrienten/vitamine-a

Vitamine A is belangrijk voor de utilisatie van ijzer en de preventie van bloedarmoede. Aangezien vitamine A vetoplosbaar is, kan een te hoge inname leiden tot vergiftiging. Bij bètacaroteen, dat deels in vitamine A wordt omgezet, bestaat dit gevaar niet.

Vitamine A (retinol): wat is het en waar zit vitamine A in? | Etos

https://www.etos.nl/advies/vitamines/vitamine-a/

Vitamine A is een vetoplosbare vitamine die je deels via je voeding binnenkrijgt en die je lichaam deels zelf aan kan maken. Vitamine A wordt ook wel retinol genoemd. Vooral dierlijke voedingsmiddelen, zoals leverworst en vis, zijn rijk aan vitamine A. Je lichaam kan ook zelf vitamine A aanmaken uit carotenoïden: natuurlijke kleurstoffen die voorkomen in plantaardige voedingsmiddelen, zoals wortels en bananen.

Vitamine A; functie, de risico's van tekort of overschot en meer

https://www.dietcetera.nl/voedingsstoffen/vitamine-A/

Vitamine A, ook wel retinol genoemd, is een in vet oplosbare vitamine. Het bevindt zich in het vet van het product. Het lichaam kan in de lever een grote hoeveelheid van deze vitamine opslaan. Deze vitamine zit voornamelijk in dierlijke voedingsmiddelen en komt in hoge concentratie voor in leverproducten.