Vitamine K online kopen

Vitamine K: de belangrijkste informatie - FIT.nl

https://www.fit.nl/vitamine-k

Vitamine K is ten eerste betrokken bij de bloedstolling. Dat werkt als volgt: deze vitamine is nodig voor de vorming van protrombine en het enzym trombokinase, wat voorkomt in bloedplaatjes. Als de bloedplaatjes stuk gaan activeert trombokinase de aanmaak van trombine uit protrombine.

Vitamine K | Voedingscentrum

https://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/vitamine-k.aspx

Vitamine K zit in groene bladgroenten, maar ook in andere groenten, fruit, melk en melkproducten, vlees, eieren en granen. Kleine hoeveelheden vitamine K2 komen ook voor in lever, kaas en eigeel. Gezondheidseffecten Vitamine K of fylochinon is nodig voor een goede bloedstolling.

Vitamine K – SOHF

https://www.sohf.nl/nutrienten/vitamine-k

Vitamine K omvat een groep verwante, vetoplosbare verbindingen die naftochinonen worden genoemd. 1 De naam vitamine K komt van het Duitse woord Koagulationsvitamin. 2 Vitamine K1, ook bekend als phylloquinon, wordt aangetroffen in planten zoals groene bladgroenten en plantaardige oliën. 3 Vitamine K2 is een groep van menaquinonen (MK) en wordt …

Vitamine K: waar is het goed voor + waar zit het in? - Gezondr.nl

https://gezondr.nl/vitamine-k-waar-is-het-goed-voor-en-waar-moet-je-op-letten/

Vitamine K (fyllochinon) is een in vet oplosbare vitamine die van nature voorkomt in plantaardige voeding, maar ook wordt aangemaakt door de darmflora (goede bacteriën in de darmen). De letter K komt van de Duitse term ‘koagulationsvitamine’ oftewel coagulatievitamine ofwel bloedstollingsvitamine.

Wat is vitamine K en waarom hebben we het nodig - InfoNu

https://mens-en-gezondheid.infonu.nl/diversen/169377-wat-is-vitamine-k-en-waarom-hebben-we-het-nodig.html

Vitamine K speelt een belangrijk rol bij de aanmaak van botten. Zo zorgt vitamine K ervoor dat kalkzouten zich af kunnen zetten in de botten, ook wel botmineralisatie genoemd. Een bepaald eiwit in het bot is afhankelijk van vitamine K en om deze reden bestaat de kans dat vitamine K ook een rol speelt om osteoporose (botontkalking) te voorkomen.

Vitamine K (K1 en K2) | Natura Foundation

https://www.naturafoundation.nl/kenniscentrum/monografie/67/vitamine-k-k1-en-k2

Vitamine K is een vetoplosbaar vitamine dat essentieel is voor een optimale lichaamsfunctie. Lang is gedacht dat vitamine K uitsluitend belangrijk was voor de bloedstolling, maar met het ontdekken van andere isovormen van vitamine K kwamen ook andere functies aan het licht.

Vitamine K-tekort, gevaarlijker dan je denkt - Huisarts.nl

https://www.huisarts.nl/vitamine-k-tekort-gevaarlijker-dan-je-denkt/

Vitamine K is onder te verdelen in vitamine K1 (phylloquinon), en verschillende vormen van vitamine K2 (menaquinonen). Via ons eten krijgen we de meeste vitamine K1 binnen. Voeding die rijk is aan vitamine K1 zijn: melkproducten, eieren, vlees, granen, fruit en groenten en dan vooral in groene bladgroenten.

Vitamine K: wat is het en waar is de vitamine goed voor? | Benfida

https://benfida.com/nl/vitamine-k/

Een vitamine K-tekort is gevaarlijker dan je denkt. Door een tekort aan vitamine K kan het risico op hart- en vaatziekten aanzienlijk stijgen, omdat de bloedvaten hun elasticiteit verliezen. Verder kan het leiden tot acute bloedingen, blauwe plekken, tandvleesbloedingen, botverlies, osteoporose, botbreuken, verkalking van de zachte weefsels, nierstenen en verkalking van de bloedvaten.

Vitamine K - De Nationale Trombose Dienst

https://www.denationaletrombosedienst.nl/client/vitamine-k/

Vitamine K is een vitamine die tot de groep van vetoplosbare vitamines hoort, net als vitamines A, D en E. Vitamine K zorgt onder andere voor een normale bloedstolling maar ook voor sterke botten en gezonde bloedvaten. Via voedsel krijgen we de meeste vitamine K binnen.

Vitamine K: de enige vitamine die je daadwerkelijk jonger maakt

https://holistik.nl/vitamine-k/

Vitamine K bestaat uit twee componenten: fyloquinone (vitamine K1) en menaquinone (vitamine K2). Vitamine K1 heb je nodig voor een gezonde bloedstolling. De vitamine K die je via voeding binnen krijgt bestaat voor 90% uit K1 en zit in groene groentes zoals broccoli, spinazie en sla.

Vitamine K: wat is het en waar zit vitamine K in? | Etos

https://www.etos.nl/advies/vitamines/vitamine-k/

Wat is vitamine K? Vitamine K bestaat uit vitamine K1 en diverse soorten vitamine K2. Beide stoffen hebben dezelfde werking, maar vitamine K2 verdwijnt minder snel uit het lichaam dan vitamine K1. Vitamine K1 Vitamine K1, oftewel fyllochinon, wordt niet door je lichaam aangemaakt en haal je volledig uit voeding.

Vitamine K-tekort: symptomen en vitamine K-gebrek aanvullen

https://mens-en-gezondheid.infonu.nl/gezonde-voeding/66493-vitamine-k-tekort-symptomen-en-vitamine-k-gebrek-aanvullen.html

Vitamine K of fylochinon is een vetoplosbare vitamine die een belangrijke rol speelt bij de bloedstolling. Het lichaam slaat in vet oplosbare vitaminen in vetweefsel op. Vitamine K wordt vanaf een leeftijd van ongeveer drie maanden deels door de bacteriën in de (dikke) darm geproduceerd.

Vitamine K: wat is het en waar is het goed voor? - Vitakruid.nl

https://www.vitakruid.nl/categorieen/vitamine-k

De vitamine K-waarden zijn namelijk bij de geboorte erg laag. Dit is de reden waarom baby’s meteen bij de geboorte 1.000 mcg vitamine K toegediend krijgen van de verloskundige. Zo hebben baby’s een voorraadje voor de eerste week, maar vanaf dag 8 adviseert de Gezondheidsraad om dagelijks 150 mcg vitamine K te suppleren.

vitamine k-groep - Farmacotherapeutisch Kompas

https://www.farmacotherapeutischkompas.nl/bladeren/groepsteksten/vitamine_k_groep

Fytomenadion (vitamine K 1 ): is een vetoplosbaar co-enzym voor de vorming van stollingseiwitten in de lever; is betrokken bij de vorming van de stollingsfactoren II (protrombine), VII, IX en X. Effect stimuleert de bloedstolling; vermindert de toegenomen bloedingsneiging als gevolg van vitamine K-deficiëntie (met name bij pasgeborenen).

Vitamine K2 | Stichting OrthoKennis

https://www.orthokennis.nl/nutrienten/vitamine%20K2

De vitamine ondersteunt niet alleen de bloedstolling, een functie van vitamine K die al heel lang bekend is. Ook is vitamine K essentieel voor de activiteit van een speciaal weefseleiwit (matrix Gla proteïne) dat door het binden van calcium helpt bij het soepel en elastisch houden van de slagaderwand, het gewrichtskraakbeen en andere zachte weefsels in het lichaam.

Vitamine K: wat is het en waar is het goed voor? | Davitamon

https://www.davitamon.nl/vitamines-en-mineralen/vitamine-k/

Vitamine K 1 zit vooral in groene bladgroenten zoals spinazie en broccoli, maar ook in kleinere hoeveelheden in plantaardige oliën, fruit en zuivelproducten. Vitamine K 2 vind je ook in zuivelproducten, eieren, vlees en granen. Bij het koken gaat er niet veel vitamine K verloren.

Vitamine K - Vitamine Informatie Bureau

https://vitamine-info.nl/alle-vitamines-en-mineralen-op-een-rij/vitamine-k/

Vitamine K is een vetoplosbare vitamine. Dit betekent dat vitamine K vooral in het vet van voedingsmiddelen zit. Deze vitamines worden via je darmen opgenomen en opgeslagen in je lever en weefsels totdat je lichaam ze nodig heeft. Waar zit het in Vitamine K is 1 van de weinige vitamines die je lichaam zelf aanmaakt.

vitamine K | Apotheek.nl

https://www.apotheek.nl/medicijnen/vitamine-k

Vitamine K komt van nature voor in verse groenten, lever, melk en olie. Ook de bacteriën die bij de mens in de darm leven, produceren deze vitamine. Bij gebruik bloedverdunners Soms worden grotere hoeveelheden vitamine K toegepast als mensen bloedverdunnende middelen gebruiken (zoals acenocoumarol, fenprocoumon) wanneer de bloedstolling is ontregeld.

Vitamine K - Wikipedia

https://nl.wikipedia.org/wiki/Vitamine_K

Vitamine K is nodig voor het in de actieve vorm brengen van diverse regelenzymen, waaronder osteocalcine en Matrix Gla Proteïne. Daarbij functioneert vitamine K als een essentieel co-enzym voor een specifieke carboxyleringsreactie die glutamaat Glu op deze enzymen via het enzym γ-glutamylcarboxylase omzet in gamma-carboxylglutamaat Gla.

Wat is vitamine k: tekort symptomen en voeding - viata.be

https://www.viata.nl/vitamine-k

Vitamine K bestaat uit Ki en K2. De vitamine K1 is in groene bladgroenten te vinden, maar ook in fruit, zuivel, brood en plantaardige oliën. Vitamine K2 zit in kip en vlees, maar ook in melkproducten, kaas en ei. Daarnaast zijn beide vormen in voedingssupplementen opgenomen. In welke mate is vitamine K nodig? Voor vitamine K2 is geen grens gesteld.