Vitamine K online kopen

3.00% korting

Vitamine K: de belangrijkste informatie - FIT.nl

https://www.fit.nl/vitamine-k

Vitamine K is een in vet oplosbare vitamine en speelt een belangrijke rol bij de bloedstolling. Lees hier alle belangrijke informatie over deze vitamine. Dit artikel bevat 21 referenties naar wetenschappelijke onderzoeken.

Bezoek Kwik-fit.nl met korting

Vitamine K - SOHF

https://www.sohf.nl/nutrienten/vitamine-k

Vitamine K omvat een groep verwante, vetoplosbare verbindingen die naftochinonen worden genoemd. 1 De naam vitamine K komt van het Duitse woord Koagulationsvitamin. 2 Vitamine K1, ook bekend als phylloquinon, wordt aangetroffen in planten zoals groene bladgroenten en plantaardige oliën. 3 Vitamine K2 is een groep van menaquinonen (MK) en wordt g...

Vitamines | Voedingscentrum

https://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/vitamines.aspx

Vitamine K: microgram per dag : 70 : 70 : Thiamine (vitamine B1) milligram per MJ* 0,1: 0,1: Riboflavine (vitamine B2) milligram per dag: 1,6: 1,6: Niacine (vitamine B3) milligram per MJ* 1,6: 1,6: Vitamine B6: milligram per dag: t/m 50 jaar: 1,5 vanaf 51 jaar: 1,8 : 1,5: Foliumzuur (vitamine B11) microgram per dag : 300: 300: Vitamine B12 ...

Vitamine K-tekort: symptomen en vitamine K-gebrek aanvullen

https://mens-en-gezondheid.infonu.nl/gezonde-voeding/66493-vitamine-k-tekort-symptomen-en-vitamine-k-gebrek-aanvullen.html

Vitamine K-tekort symptomen bestaan uit onder meer frequente bloedingen. Vitamine K of fylochinon is een vetoplosbare vitamine die een belangrijke rol speelt bij de bloedstolling. Het is ook belangrijk voor de botstofwisseling. Er zijn twee natuurlijk voorkomende vormen van vitamine K: vitamine K1 en vitamine K2.

Vitamine K2 | Stichting OrthoKennis

https://www.orthokennis.nl/nutrienten/vitamine%20K2

Vitamine K in westerse voeding bestaat voor 90% uit het slecht opneembare K1 en slechts voor 10% uit K2 dat uitstekend wordt opgenomen. Er is wetenschappelijk bewijs dat de vitamine K-inname van veel volwassenen en kinderen onvoldoende is voor een optimale vitamine K-status.

Vitamine K (K1 en K2) | Natura Foundation

https://www.naturafoundation.nl/kenniscentrum/monografie/67/vitamine-k-k1-en-k2

Vitamine K is een vetoplosbaar vitamine dat essentieel is voor een optimale lichaamsfunctie. Lang is gedacht dat vitamine K uitsluitend belangrijk was voor de bloedstolling, maar met het ontdekken van andere isovormen van vitamine K kwamen ook andere functies aan het licht.

Wat is vitamine k: tekort symptomen en voeding

https://www.viata.nl/vitamine-k

Vitamine K (Fytomenadion) is een vitamine die een rol speelt in de bloedstolling. Ook is het belangrijk voor de botstofwisseling. Voor pasgeboren baby’s is het in de eerste drie maanden belangrijk om extra vitamine K toegediend te krijgen om bloedingen te voorkomen.

Waar zit vitamine K in: Een complete lijst van voedingsmiddelen

https://blog.nutrifoodz.nl/waar-zit-vitamine-k-in-een-complete-lijst-van-voedingsmiddelen/

Vitamine K speelt een cruciale rol in tal van lichaamsprocessen, waaronder bloedstolling en botgezondheid. Hieronder verkennen we de rijkdom aan vitamine K die te vinden is in diverse groenten, met speciale aandacht voor groene bladgroenten. Boerenkool: De Koning van Vitamine K Boerenkool staat bekend als een superfood, en dat is niet zonder reden.

Vitamine K: alles wat je moet weten over deze vitamine - Nutribites

https://www.nutribites.nl/vitamine-k/

Vitamine K is een essentiële vitamine die vooral bekend is vanwege de belangrijke rol die het speelt bij je bloedstolling. Deze vitamine biedt echter ook vele andere gezondheidsvoordelen. In dit artikel lees je wat vitamine K doet, wat het verschil is tussen vitamine K1 en K2, en hoe je voldoende vitamine K binnenkrijgt. Dit artikel in het kort:

Vitamine K goed voor hart en bloedvaten | IVG - IVG info

https://www.ivg-info.nl/voedingssupplementen/vitamines/vitamine-k/vitamine-k-goed-voor-hart-en-bloedvaten/

Om je hart en bloedvaten vitaal te houden, zijn gezonde voeding, bewegen en niet roken erg belangrijk, naast voldoende inname van vitamine K. Dit vitamine is onder te verdelen in vitamine K1 (phylloquinon) en verschillende vormen van vitamine K2 (menaquinonen), waaronder MK-4 en MK-7.

Vitamine K | Gezondheidsplein

https://www.gezondheidsplein.nl/dossiers/vitaminen/welke-soorten-vitamines-bestaan-er/vitamine-k/item68514

Vitamine K. 4.5 uit 5 - 521 beoordelingen. Hieronder vind je alles over de functie van vitamine K. Ook lees je in welke voeding een goede leverancier van deze vitamine is. Vitamine K is één van de vier vitaminen die het lichaam zelf aanmaakt. Vitamine K wordt voor een belangrijk deel in ons lichaam aangemaakt door bacteriën in de dikke darm.

Vitamine K | Voedingscentrum

https://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/vitamine-k.aspx

Vitamine K is een vetoplosbare vitamine. Het is nodig voor een goede bloedstolling en mogelijk ook voor de aanmaak van botten. Pasgeboren baby’s krijgen na de geboorte extra vitamine K. Baby’s die borstvoeding krijgen, hebben de eerste 12 weken 150 microgram aan vitamine K-druppels nodig.

Vitamine K - Wikipedia

https://nl.wikipedia.org/wiki/Vitamine_K

Vitamine K omvat een groep verbindingen met een gemeenschappelijke kern van menadion, 2-methyl-1,4-naftochinon, en een zijketen op de 3-positie. De verbindingen verschillen in de aard en lengte van die zijketen. Vitamine K1 - fyllochinon, fylloquinon en fytomenadion - heeft een fytyl -zijketen.

Vitamine K: wat is het en waar is het goed voor? - Vitakruid.nl

https://www.vitakruid.nl/categorieen/vitamine-k

Vitamine K is een vetoplosbare vitamine die bijdraagt aan de gezonde bloedstolling en de opname van mineralen/calcium in de botten*. Vitamine K kennen we als vitamine K1 (phylloquinon) en diverse vormen vitamine K2 (menaquinon).

Vitamine K - De Nationale Trombose Dienst

https://denationaletrombosedienst.nl/client/vitamine-k/

Vitamine K is een vitamine die tot de groep van vetoplosbare vitamines hoort, net als vitamines A, D en E. Vitamine K zorgt onder andere voor een normale bloedstolling maar ook voor sterke botten en gezonde bloedvaten. Via voedsel krijgen we de meeste vitamine K binnen.

Vitamine K | Wat Is Het En Waarom Heb Ik Het Nodig? - Dokter Fit

https://dokterfit.nl/vitamine-k/

Voorkomen van bloedproppen: Vitamine K maakt vier van de dertien eiwitten aan die nodig zijn voor het stollen van bloed. Hierdoor stoppen wonden sneller met bloeden en voorkom je de vorming van bloedstolsels rondom het hart. Gezondheid van botten: Vitamine K helpt mee bij de productie van eiwitten in botten die zorgen voor stevigheid.

Vitamine K: waar is het goed voor + waar zit het in? - Gezondr.nl

https://gezondr.nl/vitamine-k-waar-is-het-goed-voor-en-waar-moet-je-op-letten/

Vitamine K (fyllochinon) is een in vet oplosbare vitamine die van nature voorkomt in plantaardige voeding, maar ook wordt aangemaakt door de darmflora (goede bacteriën in de darmen). De letter K komt van de Duitse term ‘koagulationsvitamine’ oftewel coagulatievitamine ofwel bloedstollingsvitamine.

Vitamine K - Vitamine Informatie Bureau

https://vitamine-info.nl/alle-vitamines-en-mineralen-op-een-rij/vitamine-k/

Vitamine K helpt je lichaam: bij bloedstolling. het ondersteunt je botten. Tijdens de zwangerschap en borstvoeding geeft een moeder veel stoffen door aan haar baby. Echter, vitamine K kun je als moeder niet doorgeven en een baby kan er zelf onvoldoende van aanmaken.

vitamine k-groep - Farmacotherapeutisch Kompas

https://www.farmacotherapeutischkompas.nl/bladeren/groepsteksten/vitamine_k_groep

vitamine k-groep Werking Werkingsmechanisme. Fytomenadion (vitamine K 1): is een vetoplosbaar co-enzym voor de vorming van stollingseiwitten in de lever; is betrokken bij de vorming van de stollingsfactoren II (protrombine), VII, IX en X. Effect. stimuleert de bloedstolling;

Vitamine K: wat is het en waar is het goed voor? | Davitamon

https://www.davitamon.nl/vitamines-en-mineralen/vitamine-k/

Vitamine Vitamine K helpt bij het proces van bloedstolling. Pasgeboren baby's hebben een extra behoefte aan deze vitamine. Op deze pagina vertellen we je alles over vitamine K. Waar is vitamine K goed voor en in welke voeding zit het? We zetten alle informatie op een rij. Producten met vitamine K Wat is vitamine K?

Vitamine K: wat is het en waar zit vitamine K in? | Etos

https://www.etos.nl/advies/vitamines/vitamine-k/

Wat is vitamine K? Vitamine K bestaat uit vitamine K1 en diverse soorten vitamine K2. Beide stoffen hebben dezelfde werking, maar vitamine K2 verdwijnt minder snel uit het lichaam dan vitamine K1. Vitamine K1 Vitamine K1, oftewel fyllochinon, wordt niet door je lichaam aangemaakt en haal je volledig uit voeding.

vitamine K | Apotheek.nl

https://www.apotheek.nl/medicijnen/vitamine-k

Vitamine K is nodig bij bloedingen om het bloed te laten stollen. Het zit onder andere in verse groenten, lever, melk en olie. Ook de darmbacteriën maken het. Het is vaak toegevoegd aan multivitamines of dieetpreparaten. Bij een tekort aan vitamine K. Bijvoorbeeld bij de taaislijmziekte cystische fibrose en bij een tekort door bepaalde medicijnen.

fytomenadion - Farmacotherapeutisch Kompas

https://www.farmacotherapeutischkompas.nl/bladeren/preparaatteksten/f/fytomenadion

Eigenschappen. Fytomenadion (vitamine K 1) neemt als component van een fermentsysteem deel aan de vorming van de stollingsfactoren II (protrombine), VII, IX en X in de lever. De aanwezigheid van vitamine K 1 is ook essentieel voor de vorming van proteïne C en proteïne S (stoffen die de stolling remmen) in het lichaam.