Lichttherapie online kopen

€ 9,50 korting
Independer korting

Lichttherapie kosten - vergoeding *update* 2024 - Independer

https://www.independer.nl/zorgverzekering/vergoedingen/lichttherapie.aspx

Lichttherapie is een behandelmethode voor mensen met een winterdepressie of huidaandoening. Je kunt hierbij denken aan ernstige vormen van eczeem, psoriasis en vitiligo. Zonlicht heeft voor mensen met deze huidaandoening een positieve invloed.

Bezoek Independer met korting

Lichttherapie | behandeling depressie PsyQ | PsyQ

https://www.psyq.nl/depressie/behandelingen/lichttherapie-bij-depressie

Lichttherapie is een effectieve behandeling voor bepaalde depressieve klachten en slaapstoornissen, die de aanmaak van melatonine in de hersenen vermindert. PsyQ biedt lichttherapie aan voor verschillende depressieve situaties, zoals insomnia, seizoensgebonden- of winterdepressie, bipolaire depressie en lichte depressieve klachten.

Lichttherapie - Wikipedia

https://nl.wikipedia.org/wiki/Lichttherapie

Lichttherapie is de behandeling van een ziekte, meestal een huidziekte, met behulp van zichtbaar of ultraviolet licht. Dermatologie. Het meest gebruikt is UVB, dus met golflengtes tussen 280 en 310 nanometer (nm). Sinds begin jaren 90 gebruikt men narrow-band; het licht bestaat vooral uit golven van 311 nm.

UVB Lichttherapie - Bergman Clinics | Huid & Vaten

https://www.bergmanclinics.nl/huid-vaten/behandelingen/lichttherapie-uvb

UVB-lichttherapie dient in een aaneengesloten periode te worden gegeven. Het is onwenselijk dat de belichtingsperiode een week of langer uitvalt, bijvoorbeeld door vakantie. Dan bestaat er namelijk een hogere kans op verbranding bij het hervatten van het schema.

Lichttherapie bij huidziekten - Radboudumc

https://www.radboudumc.nl/patientenzorg/behandelingen/lichttherapie

Wanneer gebruiken we lichttherapie? Zonlicht heeft een gunstig effect op sommige huidziekten. Het zonlicht werkt o.a. ontstekingremmend, zorgt voor een vitamine D aanmaak in het bloed en kan een gunstig effect hebben op organen, spieren en gewrichten. lees meer

Ziektebeeld | Lichttherapie | HMC

https://www.haaglandenmc.nl/ziektebeeld/lichttherapie/

Over lichttherapie. U bent onder behandeling bij een psycholoog van het slaapcentrum. In verband met uw slaapklacht krijgt u lichttherapie. Tijdens deze therapie wordt een speciale lamp gebruikt om uw biologische klok te beïnvloeden, zodat u weer op de gewenste tijd kunt slapen. Op deze webpagina kunt u lezen wat deze behandeling inhoudt.

Lichttherapie om je beter te voelen: werkt het echt? - Radar

https://radar.avrotros.nl/hulp-tips/hulpartikelen/item/lichttherapie-om-je-beter-te-voelen-werkt-het-echt/

De wintertijd is ingegaan en de dagen worden weer steeds korter en donkerder. En hoewel sommige mensen enorm zin hebben om met een kop warme thee onder een dekentje op de bank te kruipen, hebben maar liefst een klein half miljoen Nederlanders ieder jaar last van een winterdepressie. Maar een goede oplossing zou lichttherapie kunnen zijn. Radar zoekt uit of het echt werkt.

Lichttherapie - Amsterdam UMC, Locatie VUmc

https://www.amsterdamumc.nl/nl/patienteninformatie/lichttherapie.htm

Lichttherapie is effectief gebleken bij zo'n 60% (50-80%) van de mensen met een winterdepressie 2 [3]. Daarnaast kan het ook helpen bij niet-seizoensgebonden depressies en bij depressieve periodes van een bipolaire stoornis [4]. Soms moet de behandeling nog één of twee keer herhaald worden om maximaal effect te behalen.

Versla de winter blues met lichttherapie | Gezondheid Rubriek

https://rubriek.nl/gezond/versla-winter-blues-met-lichttherapie/

Lichttherapie fungeert als een krachtige en niet-invasieve interventie om de effecten van seizoensgebonden affectieve stoornis (SAD) tegen te gaan en de winterblues te verlichten. Het mechanisme achter lichttherapie ligt in het vermogen om het natuurlijke zonlicht na te bootsen dat individuen mogelijk missen tijdens de donkere wintermaanden.

Bijwerkingen bij lichttherapie - Ziekenhuis.nl

https://www.ziekenhuis.nl/behandelingen/l/lichttherapie/complicaties-en-bijwerkingen-bij-lichttherapie/item27169

Complicaties en bijwerkingen van lichttherapie die kunnen optreden bij het starten van lichttherapie, zijn: Misselijkheid; Hoofdpijn; Vermoeide, tranende of droge ogen; Bovenstaande klachten verdwijnen meestal na een paar dagen. Complicaties en bijwerkingen van lichttherapie op de lange termijn kunnen zijn:

Lichttherapie bij depressie | Tips en informatie | Vegro

https://www.vegro.nl/advies/gezondheid/lichttherapie-bij-depressie

Bij lichttherapie (soms ook wel ‘lichtlamp therapie’ genoemd) word je door middel van een daglichtlamp aan intensief licht blootgesteld. Hiermee wordt het effect van natuurlijk daglicht nagebootst. Dit zorgt ervoor dat je ‘s avonds makkelijker in slaap komt en ‘s ochtends makkelijker wakker wordt.

Hoe werkt lichttherapie en wat kan het voor jou betekenen? - Wellness Spots

https://www.wellnessspots.com/hoe-werkt-lichttherapie/

Lichttherapie behandeling bij wellnessresorts In diverse wellnessresorts, zowel in Nederland als over de grens, zijn er mogelijkheden voor het ondergaan van een lichttherapie behandeling. Er bestaan sauna’s met een temperatuur rond de 60 graden die voorzien zijn van bio-kleurlicht.

Lichttherapie - Behandeling - Ziekenhuis.nl

https://www.ziekenhuis.nl/behandelingen/l/lichttherapie/item280

Lichttherapie is een behandeling die gebaseerd is op de helende werking van licht, die je ogen blootstelt aan een speciale lichttherapielamp. Lichttherapie kan helpen bij verschillende psychische aandoeningen en huidaandoeningen, zoals depressie, seizoengebonden depressie, slaapproblemen, eczeem, psoriasis en vitiligo.

Lichttherapie - Patiëntenfolder - Erasmus MC

https://www.erasmusmc.nl/nl-nl/patientenfolders/lichttherapie

Lichttherapie. Zonlicht kan een gunstige werking hebben op verschillende huidziekten, zoals psoriasis of eczeem. Voor de behandeling van deze aandoeningen bestaat een therapie die de zon nabootst: lichttherapie. Voor de lichttherapie maken wij gebruik van lampen die ultraviolet (UV)A- of UVB-licht uitstralen.

Hoe gaat lichttherapie in zijn werk? - Ziekenhuis.nl

https://www.ziekenhuis.nl/behandelingen/l/lichttherapie/hoe-gaat-lichttherapie-in-zijn-werk/item27168

Soms bestaat de lichttherapie uit verschillende behandelingen per week. Hoeveel behandelingen je nodig hebt, is onder andere afhankelijk van je aandoening waarvoor je wordt behandeld. Verschil tussen lichttherapie met uva-licht en uvb-licht. Er is een verschil in lichttherapie waarbij gebruik gemaakt wordt van uva-straling en uvb-straling.

Lichttherapie als behandeling - MIND Blue

https://mindblue.nl/depressie-1/depressie/lichttherapie/lichttherapie-als-behandeling

Lichttherapie is een behandeling waarbij je wordt blootgesteld aan intensief licht. Het licht is veel feller dan normaal kunstlicht, maar niet zo fel... Alles over een herfstdepressie. De herfst is weer begonnen. De blaadjes vallen van de bomen en het wordt kouder. Het regent vaker en er staat soms een gure wind.

Lichttherapie: toegankelijke hulp bij vermoeidheid en depressie - Liberi

https://liberi.nl/lichttherapie/

Dit maakt lichttherapie bijzonder effectief bij mensen die kampen met chronische vermoeidheid of energietekort. Het is ook direct de reden waarom lichttherapie vooral ‘s ochtends en overdag wordt toegepast. Dit past het beste bij je natuurlijke ritme. Lichttherapie in de avonduren is geen verstandig idee, omdat dit kan zorgen voor slaapproblemen.

Lichttherapie - MIND Blue

https://mindblue.nl/depressie-1/depressie/lichttherapie

Lichttherapie is bij de meeste mensen met winterdepressie en winterblues effectief en is gemakkelijk te ondergaan. Het werkt niet verslavend en is zeer veilig. Lichttherapie kan daarnaast helpen bij slaapklachten en het bestrijden van een jetlag. Lees hier verder over de toepassing van lichttherapie.

Lichte behandelingen | Depressie Vereniging

https://depressievereniging.nl/depressie/behandelingen/lichte-behandelingen/

Lichttherapie is geschikt voor mensen met een seizoensgebonden depressie. Vaak treedt zo’n depressie in de winter op. Juist in die donkere maanden kan het ‘toedienen’ van licht helpen. Je gebruikt daarvoor speciale lampen, die een fel licht afgeven. Dit is ‘volspectrum licht’, samengesteld uit alle kleuren van de zon.

Lichttherapie - UMC Utrecht

https://www.umcutrecht.nl/nl/behandeling/lichttherapie

Wat hoort er bij deze behandeling. Lichttherapie is een behandeling voor mensen die last hebben van huidaandoeningen zoals psoriasis, eczeem en jeuk. Zonlicht kan een gunstig effect hebben op deze huidziekten. Licht wordt dus gebruikt als behandelmethode.

Lichttherapie bij winterdepressie - UMC G

https://www.umcg.nl/-/lichttherapie-bij-winterdepressie

Lichttherapie bij winterdepressie. Iemand met een winterdepressie voelt zich in de herfst en winter vaak erg somber en moe. Ook zijn er andere depressieve klachten. Door lichttherapie kunnen deze klachten verdwijnen. In de herfst en de winter is het daglicht zwakker. Ook is het minder lang licht en de zon komt later op. Bij iemand met een ...

Ik heb een winterdepressie | Thuisarts.nl

https://www.thuisarts.nl/winterdepressie/ik-heb-winterdepressie

Behandeling met licht van een speciale lamp kan helpen (lichttherapie). Als u 1 keer per dag in het licht van deze lamp zit, helpt dat vaak al na 1 week. Uw huisarts kan u hiervoor doorsturen naar een psycholoog. Als lichttherapie bij u goed werkt, kunt u het daarna thuis doen.

Lichttherapie - Huidarts.com

https://www.huidarts.com/huidbehandelingen/lichttherapie/

Lichttherapie is een dermatologische behandeling waarbij licht van verschillende golflengtes wordt gebruikt om huidaandoeningen te verminderen of te genezen. Lees meer over de bekendste aandoeningen, de soorten lichttherapie, de effecten en de mogelijke bijwerkingen van lichttherapie op de huid.

Lichttherapielamp: alles wat je echt moet weten voor je er een aanschaft

https://goayo.nl/lichttherapielamp/

Lichttherapie heeft zich keer op keer bewezen als effectieve methode om beter te slapen, met meer energie door het leven te gaan en de winterdip of winterdepressie buiten de deur te houden. Nog niet zo lang geleden was 30 tot 60 minuten op armlengte voor een lichttherapielamp gaan zitten de enige manier om deze grote voordelen te ervaren.