Spalken online kopen

Spalktherapie bij hand- en polsklachten

https://www.umcg.nl/-/spalktherapie-bij-hand-en-polsklachten

Hand- en polsklachten behandelen we soms met een spalk. De spalk helpt om de hand stil te houden. Zo krijgt de hand rust. Door de spalk heeft u vaak minder pijn. Een ander woord voor spalk is orthese of brace. Er zijn verschillende soorten spalken. De spalk maken we van plastic, gips of neopreen.

6 eenvoudige spalken die u kunt maken met Orficast | Lomed

https://www.lomed.nl/6-spalken-eenvoudig-orficast/

Eenvoudige spalken zijn voor behandeling van kleine gewrictsblessures. Maar welke spalken zijn dit? Onze specialisten zijn hier verder op ingegaan en raden 6 verschillende spalken aan die gemaakt kunnen worden met Orficast.

Spalken dragen, die dingen aan mijn arm en been - Rules by Rosita

https://www.rulesbyrosita.nl/spalken-dragen/

Spalken. Ik draag dus spalken, met een chique woord ook wel ortheses genoemd. Waar een prothese een bepaald lichaamsdeel vervangt, biedt een orthese extra ondersteuning, zodat bijvoorbeeld het been beter functioneert. Je hebt ze in allerlei soorten en maten: voor je arm, been, romp, hoofd of nek.

Gratis woordenboek | Van Dale

https://www.vandale.nl/gratis-woordenboek/nederlands/betekenis/spalken

spalk (de; v (m); meervoud: spalken) 1 plankje enz. om gebroken armen enz. te spalken spal·ken (spalkte, heeft gespalkt) 1 stevig tussen spalken binden: een gebroken vinger spalken.

Spalken voor de hand of pols - ALS Centrum

https://als-centrum.nl/kennisplatform/spalken-bij-als/

Spalken voor de hand of pols. Spalken kunnen de hand of pols ondersteunen. Ook kan een spalk helpen om de stand van de van de hand of pols zo goed mogelijk te houden. In dit artikel worden er een aantal voorbeelden gegeven van spalken die door ALS-patiënten worden gebruikt.

Vingerspalk kopen? Bestel vanaf €8,99 | Podobrace

https://www.podobrace.nl/shop/braces/vingerspalk/

De Dunimed Mallet vingerspalk geeft de desbetreffende vinger maximale steun waardoor deze de rust krijgt die de vinger nodig heeft. De verharde spalk houdt... 8,99. Voor 23:00 besteld, morgen bezorgd. Bestellen » Lees verder ». Maat. Omvang van de vinger in mm. Maat 0.

Spalken kopen? | ThuiszorgWebshop.nl

https://www.thuiszorgwebshop.nl/beweging-revalidatie/spalken/

Spalken kun je sinds kort nu ook online kopen bij ons! Het verschil tussen een spalk en een brace, is dat een spalk werkt zoals een soort bescherming van jouw lichaamsdeel, een extra laag die jouw gewricht in de juiste positie houdt, zodat deze op de juiste manier kan genezen.

Informatie over spalken

https://www.dijklander.nl/patientenvoorlichting/informatie-over-spalken

De schoenen met spalk en spalken zijn een hulpmiddel voor het ondersteunen van de voet bij het staan en lopen. Bij het staan en lopen zal u ze vaak dragen. Op momenten waarop u veel zit of bijvoorbeeld een feestje heeft kan u ook andere confectieschoenen aan. Indien u vanwege drukplekken of dreigende wonden

Spalken op maat | Carpus Care Handspecialisten

https://carpuscare.nl/spalken-op-maat

Spalken op maat. Een spalk is bedoeld om te ondersteunen, pijn te verminderen of rust te geven. De behandeling start bij ons in de praktijk, maar gaat door wanneer u naar huis gaat. De juiste ondersteuning of rust kan een essentieel onderdeel zijn van uw behandeling.

Effectiviteit spalken bij duimbasisartrose - Richtlijn ...

https://richtlijnendatabase.nl/richtlijn/primaire_artrose_van_de_duimbasis/conservatieve_behandeling_duimbasisartrose/effectiviteit_spalken_bij_duimbasisartrose.html

Er is geen reden om bij alle patiënten een handgemaakte spalk te maken; ook de resultaten van de confectie spalken zijn positief. De werkgroep is van mening dat indien een patiënt veel baat heeft van een spalk en er tevreden mee is, de spalk uiteraard jarenlang gedragen worden.

Spalken | Handencentrum Limburg

https://www.handencentrumlimburg.nl/spalken

Spalken. Vaak kan een spalk ondersteuning bieden tijdens de behandeling. Het soort spalk is geheel afhankelijk van uw klachten en wordt zorgvuldig geadviseerd. Een spalk kan verschillende doelen ondersteunen: (Relatieve) rust. Beperken van ongewenste bewegingen. Verbeteren van de beweeglijkheid.

Orficast Spalken: De 10 Meest Gebruikte | Lomed

https://www.lomed.nl/10-orficast-voorbeeld-spalken/

Ontdek hoe u de meest gebruikte Orficast spalken maakt. Al jaren heeft Lomed een sterke samenwerking met Orfit. Orfit is gebaseerd omtrent producten voor handtherapie. De thermoplastische tape van Orficast is geschikt voor het maken van spalken op maat.

Medische Spalken van Nederland | Lomed

https://www.lomed.nl/spalken/

Lomed Nederland biedt spalken in verschillende soorten aan. Kies bijvoorbeeld voor een van onze vingerspalken, polsspalken, duimspalken, elleboogspalken of nachtenspalken. De spalken die u in ons assortiment vindt, worden onder meer door ziekenhuizen, huisartspraktijken en therapeutische instellingen gebruikt.

Spalken online bestellen FRAMO.nl

https://www.framo.nl/braces/spalkmateriaal/spalken/

Een spalk online bestellen. U kunt voor een spalk naar de apotheek gaan maar veel makkelijker is online op internet uw spalk te bestellen! Dit laatste is natuurlijk dé uitkomst als u overdag druk bent, geen gedoe met parkeren, simpel en snel bestellen vanuit uw stoel een spalk bestellen bij FRAMO sport B.V..

Een spalk nodig? Deze vindt u bij Medicura

https://medicura.nl/bewegen/braces-en-bandages/spalken.html

Braces1 product. Spalken5 producten. Hallufix1 product. Pro Orthic3 producten. Blauw1 product. Zwart2 producten. Bij Medicura vindt u de geschikte spalk voor uw vinger of bij hielspoor. Gratis verzending vanaf €40. Altijd 2 jaar garantie.

Spalken | Plastimed

https://plastimed.nl/verbandmiddelen/ehbo/spalken/

Spalken helpen bij het beperken van bewegingen die pijn en verder letsel kunnen veroorzaken. Ze worden vaak gebruikt door medische professionals, zoals artsen, fysiotherapeuten en spoedeisende hulpmedewerkers. Ook patiënten kunnen spalken gebruiken om de genezing te bevorderen en de pijn te verminderen.

Reuma Hulpmiddelen die het dagelijks leven verbeteren - Orthocor

https://www.orthocor.nl/blog/tips/reuma-hulpmiddelen/

Spalken, Braces & Bandages. Het gebruik van spalken bij reuma kan, volgens de literatuur, pijn voorkomen en de gewrichtsfunctie verbeteren. Er zijn rust-spalken en werk-spalken. Rust-spalken zorg voor een volledige immobilisatie van het gewricht en worden hierom meestal in de nacht gedragen.

Praktische aanwijzingen orthesen bij hand- en polsklachten

https://richtlijnen.nhg.org/files/2021-02/Bijlage%20Praktische%20aanwijzingen%20Orthesen%20bij%20hand-%20en%20polsklachten%20%28v01-21%29_0.pdf

Orthese Onder een orthese wordt verstaan: een uitwendig hulpmiddel dat wordt gebruikt om een lichaamsdeel te ondersteunen, te corrigeren of de functionaliteit daarvan te verbeteren. Er bestaan twee typen orthesen: confectie ortheses (ook wel: brace, deze term wordt hierna gebruikt) en op maat gemaakte ortheses (vaak spalk genoemd).

Spalken | Hand & Polstherapie Centrum

https://handenpolstherapiecentrum.nl/handtherapie/spalken/

Spalken. De handtherapeuten werkzaam bij Hand & Polstherapie Centrum, maken zowel spalken op maat of maken gebruik van universele spalken. Er zijn in principe een tweetal verschillende spalken een statische spalk of een dynamische spalk. Beide spalken kunnen de volgende doelstellingen hebben:

Ondersteuning met spalken of braces | Reuma

https://www.reuma.nl/over-reuma/behandelingen/behandelingen-bij-handklachten/ondersteuning-met-spalken-of-braces

Ondersteuning met spalken of braces. Heb je veel klachten aan je handen, polsen, duim of vingers, dan helpt het om ze te ondersteunen met een spalk of een brace. De spalk of brace voorkomt overbelasting van je gewricht, zorgt voor stabiliteit, of corrigeert je gewricht.

Spalken; een oplossing voor altijd? | Xpert Handtherapie

https://www.xperthandtherapie.nl/over-ons/actuele-updates/spalken-een-oplossing-voor-altijd

Spalken; een oplossing voor altijd? 04/08/2021 . Wie bij ons onder behandeling is geweest, zal hoogstwaarschijnlijk te maken hebben gehad met enige vorm van spalken. Misschien voor een vinger, duim, pols of zelfs een elleboog. Elke spalk heeft zijn eigen doel.

Spalken - Wikipedia

https://nl.wikipedia.org/wiki/Spalken

Een spalk is een tijdelijke behandeling om de pijn te verzachten of om verdere letsels te voorkomen. Een nader onderzoek en behandeling is steeds noodzakelijk. Een spalk van de dokter wordt ook wel een splint genoemd. Tape en verband worden veelal gebruikt bij het spalken.

Ik kies voor een spalk bij het carpaletunnelsyndroom

https://www.thuisarts.nl/carpaletunnelsyndroom/ik-kies-voor-spalk-bij-carpaletunnelsyndroom

Een spalk is een soort kunststof vorm die uw pols in een bepaalde stand houdt. U kunt uw pols niet buigen als u een spalk draagt. Bij het carpaletunnelsyndroom kunt u ’s nachts een spalk dragen en overdag bij activiteiten die uw klachten erger maken. Er zijn verschillende soorten spalken.