Spalken online kopen

Spalken | Hand & Polstherapie Centrum

https://handenpolstherapiecentrum.nl/handtherapie/spalken/

Spalken zijn apparaten die de hand of het pols ondersteunen of beschermen. De handtherapeuten bij Hand & Polstherapie Centrum maken spalken op maat of gebruiken universele spalken voor verschillende doelstellingen.

Spalken van een botbreuk - Eerste Hulp Wiki

https://www.eerstehulpwiki.nl/wiki/index.php/Spalken_van_een_botbreuk

Een manier van spalken is de zogenaamde "body-splinting", waarbij een gebroken been aan het gezonde been gebonden kan worden met twee of drie brede dassen. Het gezonde been fungeert dan dus als spalk.

Gratis woordenboek | Van Dale NEDERLAND

https://www.vandale.nl/gratis-woordenboek/nederlands/betekenis/spalken

spalk (de; v (m); meervoud: spalken) 1 plankje enz. om gebroken armen enz. te spalken spal·ken (spalkte, heeft gespalkt) 1 stevig tussen spalken binden: een gebroken vinger spalken.

Effectiviteit spalken bij duimbasisartrose - Richtlijn ...

https://richtlijnendatabase.nl/richtlijn/primaire_artrose_van_de_duimbasis/conservatieve_behandeling_duimbasisartrose/effectiviteit_spalken_bij_duimbasisartrose.html

Het is aangetoond dat een patiënt met duimbasisartrose baat kan hebben bij het dragen van een spalk. Het wordt daarom aangeraden om een patiënt gedurende enkele maanden met een spalk te behandelen. Het is aannemelijk dat een patiënt de spalk draagt bij klachten of bij activiteiten die klachten kunnen uitlokken.

Spalkje na je beugel | Orthocenter

https://www.orthocenter.nl/soorten-beugels/retentiebeugels/spalkje/

Als de behandeling is afgerond en de tanden recht staan, willen we natuurlijk voorkomen dat de tanden weer gaan verschuiven. Daarom plaatsen we standaard na iedere beugelbehandeling een spalkje. Dit is een ijzeren draad die achter de voortanden in de boven- en/of onderkaak wordt geplaatst. Zo kunnen de tanden vastgroeien in de nieuwe stand.

Vingerspalk kopen? Bestel vanaf €8,99 | Podobrace

https://www.podobrace.nl/shop/braces/vingerspalk/

Vingerspalk nodig als gevolg van overbelasting van de vingers? Dan bent u bij Podobrace aan het juiste adres. In ons assortiment vindt u verschillende vingerspalken die geselecteerd zijn door onze specialisten. Onze spalken helpen u zo snel mogelijk van de klachten af.

Informatie over spalken

https://www.dijklander.nl/patientenvoorlichting/informatie-over-spalken

Informatie over spalken en schoenen met spalken. U heeft een afspraak gehad bij de revalidatiearts waarbij er gesproken is over hulpmiddelen aan de voeten zoals schoenen met een spalk of spalken. Omdat het veel informatie is en verschillende afwegingen gemaakt worden krijgt u deze folder mee voor meer informatie en om de gegeven informatie ...

Spalken; een oplossing voor altijd? | Xpert Handtherapie

https://www.xperthandtherapie.nl/over-ons/actuele-updates/spalken-een-oplossing-voor-altijd

Code: 202405292240136dff2e92. Elke spalk heeft zijn eigen doel. Maar wat als u voor langere tijd een spalk nodig heeftt. Gaat dat plastic voor altijd mee?

Spalken kopen? | ThuiszorgWebshop.nl

https://www.thuiszorgwebshop.nl/beweging-revalidatie/spalken/

Ontdek hier ons aanbod aan spalken en allerhande gelijkaardige hulpmiddelen. Goedkoop en snelle service!

Spalk en/of het bot 'zetten' - Radboudumc

https://www.radboudumc.nl/patientenzorg/behandelingen/botbreuken/behandelingen/spalk-en-of-het-bot-zetten

Bij een aantal botbreuken moeten we een spalk van gips of kunststof aanleggen. Dit is afhankelijk van de breuk. Soms moet een bot 'gezet' worden. Dit betekent dat we aan het gebroken lichaamsdeel trekken om de botstukken weer op elkaar te krijgen. Dit is erg pijnlijk en daarom gebeurt dit meestal onder plaatselijke verdoving.

Je vinger spalken - wikiHow

https://nl.wikihow.com/Je-vinger-spalken

Door de gebroken of gekneusde vingers te spalken zorg je ervoor dat ze minder gemakkelijk kunnen bewegen. Het zal ook het bewegingsbereik van alle gebogen vingers vergroten en helpen om ze uit te strekken.

Spalken | Blessurewijzer.nl

https://www.blessurewijzer.nl/spalken

Blessurewijzer levert kwalitatieve Braces & Orthesen, Bandages & Spalken en aanverwante hulpmiddelen. 400+ Advies locaties Specialistisch assortiment.

Medische Spalken van Nederland | Lomed

https://www.lomed.nl/spalken/

Lomed Nederland biedt verschillende soorten spalken aan om de beweging van gewrichten te beperken en het herstel te bevorderen. Zo kunt u kiezen uit vingerspalken, polsspalken, duimspalken, elleboogspalken, nachtspalken en spalkmateriaal.

De verschillende soorten duimspalken voor de duim begrijpen: Welke is ...

https://www.bracewebwinkel.nl/blog/blog/de-verschillende-soorten-duimspalken-voor-de-duim-begrijpen-welke-is-geschikt-voor-jou

Duimspalken zijn orthopedische hulpmiddelen die speciaal zijn ontworpen om de duim te ondersteunen en immobiliseren bij blessures of aandoeningen. Deze spalken helpen de duimgewrichten te stabiliseren, ontsteking te verminderen en pijn te verlichten.

Een spalk nodig? Deze vindt u bij Medicura

https://medicura.nl/bewegen/braces-en-bandages/spalken.html

Bij Medicura vindt u de geschikte spalk voor uw vinger of bij hielspoor. Gratis verzending vanaf €40. Altijd 2 jaar garantie.

Handspalken vanuit ergotherapeutisch perspectief

https://info.ergotherapie.nl/cursus/cursus-klinisch-redeneren-handspalken

Een spalk moet zowel goed op de hand passen als praktisch zijn. In het keuzeproces welke handspalk het beste aansluit bij het te behalen doel, is professioneel ergotherapeutisch redeneren essentieel. Hiervoor is kennis van de hand en handfunctie en kennis van spalkmateriaal nodig.

Spalken op maat | Carpus Care Handspecialisten

https://carpuscare.nl/spalken-op-maat

Een spalk voorkomt ongewenste bewegingen, zodat u sneller kunt herstellen en de klachten verminderen. Onze handtherapeuten hebben de kennis en vaardigheden om een spalk op maat te maken. Een spalk is altijd afneembaar en voorzien van een klittenbandje.

Ik kies voor een spalk bij het carpaletunnelsyndroom

https://www.thuisarts.nl/carpaletunnelsyndroom/ik-kies-voor-spalk-bij-carpaletunnelsyndroom

Een spalk is een soort kunststof vorm die uw pols in een bepaalde stand houdt. Bij het carpaletunnelsyndroom kunt u ’s nachts een spalk dragen en overdag bij activiteiten die uw klachten erger maken. Bij 30 tot 50 van de 100 mensen worden de klachten minder binnen 6 weken.

Spalken - Plastimed

https://plastimed.nl/ehbo/immobilisatie/spalken-nekkragen/spalken/

Spalken zijn ontworpen om het lichaam te ondersteunen en te immobiliseren. Ze worden gebruikt om verschillende soorten blessures te behandelen, waaronder breuken, verstuikingen en verrekkingen. Spalken helpen bij het beperken van bewegingen die pijn en verder letsel kunnen veroorzaken.

Ondersteun je handen met een spalk of brace | Reuma

https://www.reuma.nl/over-reuma/behandelingen/behandelingen-bij-handklachten/ondersteun-je-handen-met-een-spalk-of-brace

Door de spalk of brace belast je je gewricht minder. Ook zorgt een spalk of brace ervoor dat je gewricht minder beweegt en in een betere stand staat. Er zijn verschillende hulpmiddelen om je hand, je pols, je duim of je vingers te ondersteunen. Deze heten ook wel orthese.

Spalktherapie bij hand- en polsklachten

https://www.umcg.nl/-/spalktherapie-bij-hand-en-polsklachten

Een spalk helpt pijn verminderen en geeft ondersteuning bij hand- en polsklachten. Er zijn verschillende soorten: plastic, gips of neopreen.

Spalken - Wikipedia

https://nl.wikipedia.org/wiki/Spalken

Een spalk is een tijdelijke behandeling om de pijn te verzachten of om verdere letsels te voorkomen. Een nader onderzoek en behandeling is steeds noodzakelijk. Een spalk van de dokter wordt ook wel een splint genoemd. Tape en verband worden veelal gebruikt bij het spalken.

Spalktherapie bij afwijkend gevormde oren bij een baby - Isala

https://www.isala.nl/patientenfolders/8066-spalktherapie-bij-afwijkend-gevormde-oren-baby/

De plastisch chirurgen in Isala bieden de mogelijkheid tot spalken bij baby’s met afwijkend gevormde oren. De behandeling is poliklinisch. Bij de eerste afspraak wordt beoordeeld of de afwijking aan het oor in aanmerking komt voor spalktherapie.